Kalayan manah énggal kana taun énggal!

331 kana taun énggal kalayan manah énggal John Bell gaduh kasempetan pikeun ngalakukeun hiji hal anu mudah-mudahan seuseueurna urang moal tiasa: nahan haténa sorangan. Dua taun ka pengker anjeunna ngalaman cangkok jantung, anu suksés. Hatur nuhun kana program Heart to Heart di Baylor University Medical Center di Dallas, anjeunna ayeuna tiasa nyepeng manah anu parantos ngajantenkeun anjeunna hirup salami 70 taun sateuacan kedah diganti. Carita endah ieu ngingetkeun kuring ngeunaan cangkok haté kuring sorangan. Éta sanés cangkok jantung "fisik" - sadaya anu nuturkeun Kristus parantos ngalaman vérsi spiritual tina prosés ieu. Realitas brutal tina sipat dosa urang nyaéta anu nyababkeun maot spiritual. Nabi Yermia jelas nyatakeun: "Haté hal anu nantang sareng keuheul; saha anu tiasa ngartos :S: ieu gering parna]? » (Yer. 17,9).

Nalika urang nyanghareupan kanyataan "fungsi jantung" spiritual urang, sesah ngabayangkeun yén masih aya harepan. Kasempetan urang salamet nyaéta nol. Tapi hal anu saé kajantenan pikeun urang: Yesus nawiskeun urang hiji-hijina kamungkinan pikeun kahirupan spiritual: cangkok jantung dina bagian jero mahluk urang. Rosululloh Paul ngajelaskeun kado anu loma ieu salaku régenerasi kamanusaan urang, pembaharuan alam manusa urang, parobihan pipikiran sareng pembébasan wasiat urang. Sadaya ieu mangrupikeun bagian tina padamelan kasalametan dimana Gusti Rama anu damel ngalangkungan Putra-Na sareng ku Roh Suci. Kasalametan anu saenyana masihan urang kasempetan anu saé pikeun tukeur haté urang anu lami, anu maot pikeun anu anyar, anu séhat - haté anu kabanjiran ku cinta sareng kahirupan abadi. Paulus nyarios: "Kami terang yén jalma sepuh kami disalib sareng anjeunna sahingga awak dosa tiasa musnah, sahingga urang henteu deui ngalayanan dosa. Pikeun sing saha anu maot parantos leupas tina dosa. Tapi upami urang maot sareng Al Masih, urang yakin yén urang ogé bakal hirup babarengan sareng anjeunna » (Roma 6,6: 8).

Gusti ngadamel patukeur anu saé ngalangkungan Al Masih sahingga urang tiasa ngagaduhan kahirupan anu énggal di Anjeunna anu bagikeun babarayaan-Na sareng Rama sareng Roh Suci. Nalika Taun Anyar caket, hayu urang émut yén unggal dinten dina kahirupan urang urang ngan ukur ngagaduhan anugerah sareng kahadéan anu nyauran urang - janten Gusti sareng Jurusalamet urang, Yesus Kristus!

ku Joseph Tkach


pdfKalayan manah énggal dina taun énggal!