Naha Allah tetep bogoh ka anjeun?

194 anjeunna tetep mikanyaah dewa Naha anjeun terang yén seueur urang Kristen hirup unggal dinten sareng henteu yakin yén Allah masih mikanyaah ka aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah yén Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang?

Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​diri. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Éta nyeri sanget sadar gagalna, kasalahan, gagalna - dosa na. Aranjeunna diajar yén cinta Gusti malah kasalametan gumantung kana kumaha ogé aranjeunna nurut ka Allah.

Janten aranjeunna teras-terasan nyarios ka Gusti yén duka aranjeunna sareng nyungkeun dihapunten, ngarepkeun yén Gusti Allah bakal ngahampura aranjeunna sareng henteu méngkokeun upami aranjeunna kumaha waé ngahudang rasa hariwang anu jero, jero.

Éta ngingetan kuring ngeunaan Dukuh, lakon ku Shakespeare. Dina carita ieu, Pangeran Dukuh terang yén pamanna Klaudius maéhan bapak Dukuh sareng nikah ka indungna pikeun merebut tahta. Hasilna, Dukun cicingeun ngarencanakeun maéhan pamanna / bapa tirina dina tindakan dendam. Kasempetan anu sampurna timbul, tapi Raja nuju ngadoa, janten Dukuh nunda serangan. "Upami kuring maéhan anjeunna nalika ngaku, anjeunna bakal lebet ka surga," Hamlet nyimpulkeun. "Upami kuring ngantosan sareng maéhan anjeunna saatos anjeunna damel dosa deui tapi sateuacan anjeunna terang, anjeunna bakal lebet ka naraka." Seueur jalma ngabagi ideu Dukuh ngeunaan Gusti sareng dosa manusa.

Nalika aranjeunna iman aranjeunna bébéja yén lamun sareng dugi aranjeunna henteu tobat sareng percanten, aranjeunna bakal leres-leres dipisahkeun sareng Gusti sareng getih Kristus bakal sareng henteu tiasa dianggo pikeun aranjeunna. Percaya kana kasalahan ieu ngarah aranjeunna kana kasalahan anu sanés: unggal-unggal aranjeunna murag kana dosa, Gusti bakal narik rahmat-Na tina aranjeunna sareng getih Kristus moal deui nutupan aranjeunna. Ieu sababna - nalika jalma jujur ​​ngeunaan dosa-aranjeunna - aranjeunna heran salami kahirupan Kristenna naha Gusti parantos ngusir aranjeunna. Teu aya ieu mangrupikeun warta anu saé. Tapi injil mangrupikeun warta anu saé.

Injil henteu nyarioskeun yén urang pisah sareng Gusti sareng aya hal anu kedah urang lakukeun pikeun Gusti maparin rahmat-Na. Injil nyaritakeun yén Allah Rama anu aya dina Kristus nyaéta sagala hal, kaasup anjeun sareng kuring, kalebet sadaya jalma (Kolose 1,19: 20) didamai.

Teu aya anu ngahalang, teu aya pisah antara manusa sareng Gusti, sabab Yesus nyusahkeun éta sareng kusabab anjeunna, dina nyalira nyalira, narik umat manusa kana cinta Rama (1 Yohanes 2,1; Yohanes 12,32). Hiji-hijina penghalang nyaéta imajinér (Kolosa 1,21) yén urang manusa parantos netepkeun ku kamandirian, sieun sareng mandiri urang sorangan.
Injil sanés ngeunaan ngalakukeun atanapi percanten naon-naon anu nyababkeun Gusti Allah ngarobih status urang tina teu dipikacinta janten anu dipikacinta.

Asih Gusti henteu gumantung kana naon anu urang laksanakeun atanapi henteu ngalakukeun. Injil mangrupikeun penjelasan ngeunaan naon anu parantos leres - penjelasan cinta unyielding bapa pikeun sadaya umat manusa, anu diturunkeun ka Yesus Kristus ku Roh Suci. Allah dipikacinta anjeun sateuacan anjeun kantos menyesal atanapi percanten nanaon, sareng teu aya anu anjeun atanapi saha wae anu bakal lakukeun bakal ngarobih éta (Roma 5,8; 8,31-39).

Injil mangrupikeun hubungan, hubungan sareng Allah anu parantos janten kanyataan pikeun urang ngalaksanakeun tindakan Allah dina Kristus. Éta henteu saparapat syarat, atanapi sanésna mangrupikeun anggapan intelektual sajumlah kanyataan agama atanapi Alkitab. Yesus Kristus henteu ngan jumeneng pikeun urang di korsi hakim Allah; Anjeunna narik ka kami sareng nyalira sareng ngajantenkeun urang sareng Anjeunna ngalangkungan Roh Suci ka barudak anu tercinta.

Éta henteu sanés nyaéta Yesus, Panebus urang, anu nyandak sadaya dosa-dosa urang ka dirina, anu ngalangkungan Roh Suci damel di urang "hoyong sareng ngalakukeun numutkeun kasenangan anu saé na" (Filipi 4,13:2,8; Epesus 10). Urang tiasa sepenuh haté masihan diri nuturkeun ka Anjeunna, terang yén lamun urang gagal, Anjeunna parantos ngahampura urang.

Pikirkeun deui! Gusti sanés «déwa anu ningali urang jauh, di luar sana di surga», tapi Rama, Putra sareng Roh Suci, anu anjeun sareng sadaya jalma hirup, anyaman sareng (Kisah 17,28). Anjeunna mikanyaah pisan ka anjeun, henteu paduli saha anjeun atanapi naon anu anjeun lakukeun, yén dina Kristus, Putra Allah, anu sumping kana daging manusa - sareng asup kana daging urang ngalangkungan Roh Suci - pendirian anjeun, kasieun anjeun, Dosa anjeun dicandak sareng anjeun disageurkeun ku rahmat-Na nyimpen. Anjeunna ngaleungitkeun unggal penghalang antara anjeun sareng anjeunna.

Dina Kristus anjeun ngaleungitkeun sagala hal anu kantos nyegah anjeun tina ngalaman kabagjaan sareng katenangan anu asalna tina hirup di persahabatan anu intim, silaturahim sareng sampurna, maha bapa sareng anjeunna. Pesan anu saé anu parantos dipasihkeun ku Gusti pikeun ngabagikeun ka batur!

ku Joseph Tkach