Injil anu saé?

Anjeun terang yén Injil hartosna "warta anu saé". Tapi naha anjeun nganggap éta warta anu saé?

Siga sareng seueur anjeun, pikeun kalolobaan kahirupan kuring kuring ngajar yén urang hirup dina "dinten terakhir". Ieu masihan kuring pandangan dunya anu katingali tina hal tina sudut pandang dunya anu ku kami terang ayeuna bakal datang "ngan sababaraha taun pondok". Nanging upami kuring "kalakuanana sasuai" kuring bakal luput Mangsa Kasalahan.

Nuhun, henteu deui janten fokus iman Kristen kuring atanapi pondasi hubungan kuring sareng Gusti. Tapi sawaktos Anjeun parantos percanten kana hal anu lami, sesah nyingkirkeun lengkep. Pandangan dunia anu sanés tiasa janten adiktif, janten anjeun condong ningali sagala hal anu kajantenan liwat kacamata tina interpretasi khusus ngeunaan "acara ahir jaman". Kuring nguping yén jalma-jalma anu ngarobih dina ramalan ahir-jaman parantos disebut humor "apocaholics".

Kanyataanna, kumaha, ieu sanés mangrupikeun bahan ketawa. Tinjauan dunya nanaon ieu tiasa ngabahayakeun. Dina kasus anu ekstrim, tiasa ngagoda jalma pikeun ngajual sadayana, nyerah sadaya hubungan, sareng angkat ka tempat anu sepi ngantosan kiat.

Kaseueuran urang moal lebet éta. Tapi sikep anu hirup sapertos urang terang bakal mungkas dina waktos anu badé tiasa nyababkeun jalma pikeun "nyerat" nyeri sareng sangsara di sakurilingna sareng mikir, "Naon sih?" Aranjeunna ningali sadayana di sakurilingna ku cara pesimis sareng janten panongton sareng hakim anu pikaresepeun tibatan pamangku kapentingan anu damel pikeun ningkatkeun hal-hal. Sababaraha "ramalan addicts" malah dugi ka nolak ngadukung usaha kamanusaan kamanusaan sabab percanten yén anu henteu, aranjeunna kumaha waé bakal ngantosan waktos tungtungna. Batur maranéh ngalalaworakeun kana kasehatan sareng budakna sareng henteu paduli ngeunaan kauanganana sabab percaya yén teu aya masa depan anu ngarencanakeun pikeun aranjeunna.

Ieu sanés jalan kanggo nuturkeun Yesus Kristus. Anjeunna nyauran urang janten lampu di dunya. Sedih, sababaraha lampu tina "Nasrani" sigana lampu lampu pikeun helikopter pulisi anu ngaronda di lingkungan pikeun ngalacak kajahatan. Yesus kersa urang janten lampu dina artos urang anu ngabantosan ieu ngajantenkeun tempat anu langkung saé pikeun jalma di sabudeureun urang. Abdi hoyong nawiskeun sudut pandang anu sanés. Naha henteu percaya yén urang hirup dina "dinten-dinten pertama" tibatan "dinten-dinten terakhir"?

Yesus teu maréntahkeun urang ngumumkeun kiamat sareng gelap. Anjeunna masihan pesen ka kami. Anjeunna nyarios ka urang pikeun nyarios ka dunya yén kahirupan ieu ngan ukur dimimitian "nyalin éta." Injil aya ngeunaan anjeunna, saha anjeunna, naon anu anjeunna didamel, sareng naon anu mungkin kusabab éta. Nalika Yesus ngabebaskeun tina kuburan, sadaya dirobih. Anjeunna ngadamel sagala hal anu énggal. Dina Anjeunna Allah nebus sareng nyampurkeun sagala hal di sawarga sareng di bumi (Kolose 1,16: 17).

Skenario anu saé ieu diringkeskeun dina anu disebut ayat emas dina Injil Yohanes. Hanjakalna, ayat ieu dikenal pisan yén kakuatanana parantos kusam. Tapi tingali deui ayat ieu. Ngali-ngali lalaunan sareng ngantepkeun kanyataan anu ngareureuwas pikeun leres-leres tilelep dina: "Maka Gusti anu dipikacinta dunya, yén anjeunna masihan putrana ngan ukur anu janten anu iman ka Anjeunna henteu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng" (Yohanes 3,16).

Injil sanés pesen tina kiamat sareng kiamat. Yesus ngajantenkeun ieu jelas dina ayat salajengna: "Kanggo Allah henteu ngutus putra-putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi dunya bakal disalametkeun ku Anjeunna." (Yohanes 3,17).

Allah kaluar pikeun ngahemat jagat, sanés ngancurkeun. Éta pisan sababna naha hirup kudu ngagambarkeun pangharepan sareng kabagjaan, henteu pessimism sareng kasieun. Yesus masihan urang pamahaman anu anyar naon hartosna janten manusa. Jauh tina berorientasi batin, urang tiasa hirup sacara produktif sareng konstruktif di dunya ieu. Upami urang ngagaduhan kasempetan, urang kedah "ngalakukeun sadayana kasaimbangan, khususna anu iman" (Galata 6,10). Ku penderitaan di Dafur, munculna masalah parobahan iklim, permusuhan anu lumangsung di Wétan Tengah sareng sadaya masalah sanés anu ngadeukeutan ka bumi urang nyaéta urusan urang. Salaku mukmin, urang kedah silih asuh sareng milampah naon anu urang tiasa ngabantosan - sareng henteu calik dina sela sareng kenténgkeun tina kami: "Kami nyarios ka anjeun".

Nalika Yesus dibangkitkeun tina maot, sadayana dirobih - pikeun sadayana jalma - naha éta terang atanapi henteu. Pakarang urang nyaéta ngalakukeun anu pangsaéna supados urang terang. Dugi ka "dunya jahat ayeuna" parantos ngajalankeun jalanna, urang bakal ngadangukeun oposisi sareng urang sana waé kasusah. Tapi urang masih keneh dina dinten-ayeuna. Ningali kalanggengan anu aya di payuneun, dua taun dua taun Kristen ieu sakedap panon.

Iraha kaayaan éta jadi picilakaeun, jalma kaharti nganggap yén aranjeunna parantos hirup dina sababaraha dinten katukang. Tapi musibah di dunya parantos dugi sareng icalan salami dua rébu taun, sareng sadayana urang Kristen anu leres-leres yakin yén aranjeunna cicing dina waktos ahir éta salah - unggal waktos. Gusti henteu masihan kami cara surefire janten leres.

Tapi anjeunna masihan kami Injil harepan, Injil anu kedah disayagikeun ka sadaya jalma sadinten-sadinten. Kami statusna cicing dina dinten-dinten mimiti panyipta anyar anu dimimitian nalika Yesus ngirangan ti nu maot.

Jigana ieu alesan nyata janten optimis, positip sareng bisnis bapak urang. Kuring pikir anjeun ningali éta cara anu sami.

ku Joseph Tkach


pdfInjil anu saé?