Nyiptakeun mangpaat tina unggal kasempetan

Naha anjeun moal ngaharepkeun anjeun ngalegaan waktos anjeun? Atanapi, bahkan langkung saé, waktosna waktos deui kanggo langkung saé ngagunakeun kadua kalina? Tapi urang sadaya terang, waktos éta henteu jalan sapertos kitu. Éta ngan ukur keletik henteu masalah kumaha cara kami ngamangpaatkeunana atanapi miceunanana. Urang teu tiasa ngagentos waktos boroskeun, sareng urang tiasa ngémutan waktos boroskeun. Panginten panginten rasul Paulus maréntahkeun urang Kristen: Janten tingali ati-ati kumaha anjeun hirup kahirupan anjeun, sanés sapertos jalma wijaksana, tapi salaku jalma wijaksana sareng mésér waktos [a. :: Ngajadikeun anu pangsaéna tina unggal kasempetan]; sabab éta waktos goréng. Ku sabab kitu ulah janten teu kahartos, tapi ngarti naon karepna Gusti (Ef. 5,15: 17).

Paulus hoyong Kristen di Epesus ngamangpaatkeun unggal waktos, ngagunakeun waktosna saluyu sareng kersa Gusti. Di hiji kota gedé sapertos Epesus, aya seueur gangguan. Epesus nyaéta ibukota propinsi Romawi Asia. Éta tempatna mangrupikeun salah sahiji tina tujuh keajaiban jaman kuno - Bait Allah Artemis. Sapertos dina métropolitik modéren urang ayeuna, seueur pisan anu lumangsung di kota ieu. Tapi Paul ngingetkeun urang Kristen yén aranjeunna dipanggil janten panangan Kristus sareng panangan di kota anu teu aya arti ieu.

Urang sadaya gaduh bakat sareng sumber, urang sadayana gaduh 24 jam sadinten. Tapi urang ogé hamba-hamba sareng Pangéran urang Yesus Kristus, sareng anu ngajadikeun waktos urang unik di dunya. Wanci urang tiasa dianggo pikeun ngamulyakeun Gusti tibatan nyugemakeun harga diri urang.

Urang tiasa nganggo waktos damel kami pikeun pangsaéna pikeun pangusaha kami saolah-olah urang damel pikeun Kristus (Col. 3,22) henteu ngan ukur nampi gaji atanapi, langkung parah, maok ti aranjeunna. Urang tiasa nganggo waktos luang kanggo ngawangun sareng nguatkeun hubungan, sareng ngararancang kasehatan sareng jiwa urang, tibatan nganggo aranjeunna pikeun laku jilid, haram, atanapi bahkan. Urang tiasa nganggo wengi urang pikeun meunang katentreman batin tinimbang ngadorong diri urang sorangan. Urang tiasa nganggo waktos kami kanggo diajar pikeun ningkatkeun diri, ngabantosan jalma anu butuh atanapi pikeun masihan panulungan tinimbang ngan ukur dina ranjang.

Tangtosna, urang kedah nyandak waktos nyembah ka Nu Nyipta sareng Panebus. Urang ngadangukeun anjeunna, urang muji anjeunna, urang hatur nuhun ka Anjeunna sareng mawa kasieun, pikahariwangeun, pikahariwangeun sareng mamang ka anjeunna. Urang henteu kedah miceunkeun waktos ngeluh, ngahina, atanapi ngomongkeun batur. Sabalikna urang tiasa ngado'a aranjeunna. Urang tiasa ngabales jahat kalayan hadé, dipercayakeun krisis kami ka Gusti sareng nyingkahan borok lambung. Urang tiasa hirup sapertos kieu kusabab Kristus hirup di urang, sabab Gusti ngarah rahmat-Na ka urang ngaliwatan Kristus. Dina Kristus urang tiasa ngajantenkeun dinten-dinten urang anu berharga, hiji hal anu penting.

Paul aya di panjara nalika nyerat serat ka urang Kristen di Epesus, sareng anjeunna teu tiasa ngabantosan tapi waspada unggal menit anu kasorang. Leres, kumargi Al Masih cicing di Anjeunna, anjeunna henteu ngijinkeun panjaraana janten penghalang pikeun méré mangpaat unggal kasempetan. Nganggo hukuman dipenjarana salaku kasempetan, anjeunna nyerat serat ka jemaah sareng nangtang umat Kristen janten sadar kumaha aranjeunna kedah hirup numutkeun kersa Gusti.

Imah urang ayeuna gaduh lumayan teu pantes sareng korupsi anu sami anu dialaman ku Kristen dina jaman Paulus. Tapi Garéja, anjeunna ngingetkeun urang, mangrupikeun lampu cahaya di dunya anu poek. Garéja ieu mangrupikeun kakawasaan manéh anu dialam ku dibédakeun sareng batur. Anggotana mangrupikeun uyah bumi, mangrupikeun tanda harepan di dunya anu diarepkeun kasalametan.

Aya saurang nonoman anu damel dina organisasi sareng pamustunganana diangkat pikeun ngganti presiden lami, gampang gampang gampang ambek. Sababaraha dinten sateuacan anjeunna nyandak kantor, pamuda angkat ka présidén sepuh sareng naros upami anjeunna tiasa masihan nasihat.

Dua kecap, saurna. Kaputusan anu leres! Nu nonoman naros: Kumaha anjeun pendak sareng aranjeunna? Saur lalaki anu lami: Peryogi pangalaman. Kumaha cara anjeun kéngingkeun? tanya si pemuda? Jawab lalaki kolot: kaputusan anu salah.

Muga-muga sagala kasalahan urang ngajantenkeun urang langkung bijaksana kusabab urang percaya ka PANGERAN. Muga-muga kahirupan urang janten beuki Christlike. Muga-mantenkeun waktos urang ngasongkeun kamulyaan ka Gusti salaku urang ngalaksanakeun karsa-Na di dunya ieu.

ku Joseph Tkach


pdfNyiptakeun mangpaat tina unggal kasempetan