Urang ngagagikeun Ascension

400 urang ngagungkeun christi Himmelfahrt.jpg Ascension Day henteu salah sahiji perayaan ageung dina kalénder Kristen sapertos Natal, Alus Jumaah sareng Paskah. Urang tiasa raoseun pentingna kagiatan ieu. Saatos trauma panyaliban sareng kemenanganna kebangkitan, sigana pentingna sekundér. Nanging, éta bakal salah. Yesus anu dibangkitkeun teu ngan ukur cicing 40 dinten teras uih deui ka alam sawarga anu aman, kumargi padamelan di bumi ayeuna parantos dilakukeun. Yesus anu digedékeun sareng tetep salawasna dina kasampurnaanna salaku manusa sareng Allah sapinuhna komitmen salaku pendukung kami (1 Timotius 2,5: 1; 2,1 Yohanes).

Kisah 1,9: 12 nyarios ngeunaan Ascension. Saatos anjeunna angkat ka langit, aya dua lalaki nganggo baju bodas sareng murid anu saurna: Naon anu anjeun nangtung di dinya ningali langit? Anjeunna bakal balik deui cara anjeun ningali anjeunna asup ka sawarga. Éta ngajadikeun dua hal anu jelas pisan. Yesus aya di sawarga sareng anjeunna bakal datang deui.

Dina Efesus 2,6 Paul nyerat: "Gusti ngasahkeun urang sareng nempatkeun ka surga di Kristus Yesus. Kami parantos nguping sababaraha kali" dina Kristus ". Hal ieu ngajantenkeun jati urang sareng Al Masih. Urang maot dina Kristus sareng anjeunna. dikubur sareng bangkit, tapi ayeuna sareng anjeunna di sawarga ".

Dina bukuna The Message of Efesus, John Stott koméntar: «Paulus henteu nyerat ngeunaan Kristus, tapi ngeunaan urang. Allah parantos ngadegkeun urang sareng Kristus di sawarga. Hubungan umat Allah sareng Kristus mangrupikeun hal anu paling penting ».

Dina Kolos 3,1: 4, Paul ngantebkeun kabeneran ieu:
«Anjeun maot sareng hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah. Tapi upami Al Masih, kahirupan anjeun, bakal ngungkabkeun sorangan, maka anjeun ogé bakal kaungkap sareng anjeunna dina kamulyaan ». "Dina Kristus" hartosna hirup di dua alam: jasmani sareng spiritual. Urang boro tiasa ngiringan ayeuna, tapi Paulus nyarios yén éta nyata. Nalika Kristus balik, urang bakal ngalaman kasampurnaan identitas anyar urang. Gusti henteu hoyong ninggalkeun urang ka diri urang sorangan (Yohanes 14,18), tapi dina komunikasi sareng Kristus anjeunna hoyong ngabagikeun sadayana ka urang.

Allah ngahijikeun ka urang sareng Kristus sareng ku urang tiasa kaasup dina hubungan anu Kristus gaduh sareng Bapa sareng Roh Suci. Dina Kristus, Putra Allah salilana, kami anu tercinta barudak ridho-Na. Urang ngagungkeun Poé Ascension. Ieu mangrupikeun waktos anu saé pikeun émut warta ieu.

ku Joseph Tkach