Ngambekan hawa

ngambekan hawa Sababaraha taun ka tukang, saurang pelawak improvisasi anu kasohor pikeun ucapan lucu nya ngagungkeun ulang taun ka-91. Acara ieu ngahimpun sadaya réréncangan sareng baraya-baladna sareng ogé dirawat kalayan wartawan warta. Dina waktos wawancara di pesta kasebut, patarosan anu paling diramal sareng paling penting pikeun anjeunna nyaéta: "Saha atanapi naon anu anjeun hartosna umur panjang anjeun?" Pelawak ngawaler tanpa ragu: "Napas!" Saha anu tiasa satuju?

Urang bisa ngucapkeun hal anu sami dina cara spiritual. Ngan sakumaha kahirupan fisik gumantung kana engapan hawa, sadaya kahirupan spiritual gumantung kana Roh Suci atanapi "napas suci". Kecap Yunani kanggo sumanget nyaéta "pneuma", anu tiasa ditarjamahkeun jadi angin atanapi napas.
Rasul Paulus ngajelaskeun kahirupan dina Roh Suci dina kecap-kecap di handap ieu: «Pikeun jalma anu sacara kadagingan dipikiran sacara kadagingan; tapi jalma anu rohani mangrupakeun akal spiritual. Tapi mahluk daging sacara maot, sareng mahluk spiritual mangrupikeun kahirupan sareng perdamaian » (Roma 8,5: 6).

Roh Suci cicing dina jalma anu iman kana Injil, warta anu saé. Sumanget ieu ngahasilkeun buah dina kahirupan mukmin: «Buah sumanget nyaéta cinta, kabagjaan, katenangan, kasabaran, kahadean, kahadean, kasatiaan, lemah lembut, murni; ngalawan sagala hukum ieu henteu » (Galata 5,22-23).
Buah ieu sanés ngan ukur ngajelaskeun kumaha urang hirup nalika Roh Suci cicing di urang, éta ngagambarkeun kumaha Gusti sapertos kumaha anjeunna ngarawat urang.

«Kami parantos sadar sareng percanten kana cinta anu dipasihkeun ku Allah: Allah nyaéta cinta; jeung saha wae anu tetep cinta tetep ka Allah sareng Allah dina Anjeunna » (1 Yohanes 4,16). Kami di dieu pikeun ngahasilkeun buah ieu, janten berkah pikeun anu aya di sabudeureun urang.

Saha anu urang atribut umur spiritual urang? Ngambekan napas Gusti. Hirup di Roh - kahirupan hirup ku percanten ka Putra Allah.

Kami gaduh kahirupan anu paling nedunan sareng reward nalika Roh Suci cicing di urang, anu napas spiritual urang. Sangkan urang tiasa ngaraos hirup sareng dikuatkeun.

ku Joseph Tkach