Mangsa nu bakal datang

150 nubuat Henteu aya anu ngajual ogé nubuat. Nya leres. A garéja atanapi misi mungkin gaduh teologi bodo, pamimpin anu anéh, sareng aturan anu salah, tapi aranjeunna gaduh sababaraha peta dunya, gunting, sareng tumpukan koran, sareng pendakwah anu tiasa nalar nganyatakeun dirina, maka. jigana jelema bakal ngirim émbér artos ka aranjeunna. Jalma sieun teu kanyahoan sareng aranjeunna henteu terang ka hareup. Janten sigana anu sateuacana ngajual jalan anu sasarengan sareng nyarios yén anjeunna terang masa depan tiasa ngumpul jumlah sakedik pengikutna upami anjeunna pinter cekap tandatangan Gusti pikeun ramalan-Na ku juggling petikan Alkitab sapertos seniman sirkus. ,

Tapi hiji hal anu urang kedah jelas ngeunaan upami urang henteu daék ngaganggu para nabi anu ngaganggu ieu nyaéta: Ramalan Alkitab henteu ngeunaan masa depan. Éta ngeunaan uninga Yesus Kristus. Upami anjeun hoyong kasus kecanduan ramalan anu hadé, pasikeun pikiran anjeun ka utusan anu dinyatakeun ku Gusti Allah pikeun anjeun tiasa ngeusian éta ku panemuan ngeunaan désain khusus anu sabenerna "King of South" atanapi "King of the. Nordens ”, atanapi" sato "atanapi" nabi palsu "atanapi kasapuluh" tanduk ". Éta bakal janten seueur fun, pisan seru, sareng ampir salaku mangpaat mental salaku upami anjeun bakal aya di Dungeons and Dragons pikeun sésana anjeun (Penjara sareng naga) maén. Atanapi anjeun tiasa nyandak pangajaran ti Rasul Petrus. Anjeunna ngagaduhan sababaraha pamikiran ngeunaan nubuat - asal usulna, nilaina sareng tujuanana. Anjeunna terang naon éta ngeunaan. Anjeunna sareng anu masihan kami inpormasi ieu dina surat anu munggaran ka Peter.

«Bliss ieu parantos ditéang sareng ditaliti ku nabi-nabi anu tos nyucikeun rahmat anu dimaksud pikeun anjeun, sareng ku sabaraha sareng waktos Roh Kristus nunjuk ka aranjeunna, anu aya di aranjeunna sareng saméméhna kasaksian kana sangsara anu kedah sumping ka Kristus sareng kamulyaan saatosna. Parantos diungkabkeun ka aranjeunna yén aranjeunna henteu kedah ngawula ka diri nyalira tapi anu ayeuna parantos diajarkeun ka anjeun ku anu parantos ngawartosan Injil ka anjeun ku Roh Suci anu dikirim ti surga » (1 Petrus 1,10:12 -).

Ieu "inpormasi jero" kanggo urang, langsung tina sungut Peter:

  • Roh Kristus, Roh Suci, mangrupikeun sumber wangsit (Wahyu 19,10 nyarioskeun hal anu sami).
  • Tujuan tina ramalan ieu pikeun ngaduga pupusna sareng kebangkitan Yesus Kristus.
  • Nalika anjeun kantos ngupingkeun Injil, anjeun parantos uninga sadayana anu kedah terang ngeunaan ramalan.

Sareng naon anu diarepkeun ku Peter ti pamiarsa anu nampi inpormasi ieu? Kantun ieu: "Ku sababeun sabalikna tina pikiran anjeun, poma sareng teraskeunkeun harapan anjeun kana rahmat anu ditawarkeun ku anjeun dina wahyu Yesus Kristus" (V.13). Ngarahkeun pikiran urang ka rahmat hartosna "rebirth" (V. 3) hirup ku iman bari urang "silih cinta ku karana murni" (V.22). Antosan sakedap, saur anjeun. Kumaha ngeunaan kitab Wahyu? Wahyu ngaduga masa depan, sanés?

No Sanés cara panyawat kenang pikir. Gambar tina wahyu ngeunaan masa depan basajan, yén hiji poé Yesus bakal mulang, sareng saha waé anu nampi anjeunna kalayan kabagjaan bakal ngabagi karajaan na, sareng saha waé anu nolak anjeunna bakal nangtung kosong. Pesan tina Kitab Wahyu mangrupikeun sauran pikeun nyerah dina jasa ka Pangéran urang, bahkan upami urang tiwas pikeun éta kusabab urang aman dina panangan anu dipikacinta - henteu paduli naon anu katingali sacara parade anu teu pernah-eureun dina sistem jahat, pamaréntahan, sareng jalma-jalma. hoyong ngalakukeun ka anjeun.

Ramalan Alkitab, kalebet Kitab Wahyu, nyaéta ngeunaan Isa Al Masih - saha anjeunna, naon anu anjeunna laksanakeun, sareng kanyataan basajan anu anjeunna bakal uih. Kalayan terang ieu bebeneran - kabeneran Injil - nubuat kalebet sauran "perubahan suci sareng mahluk alim bari urang nunggu datangna dina Gusti" (2 Peter 3,12). Salah komentar nubuat Alkitab ngan ukur ngaganggu perhatian tina pesen -na anu leres - tina "kesederhanaan sareng kejujuran anu aya dina Kristus" (2 Korinta 11,3). Kecanduan ramalan ngajual saé, tapi tamba bébas - dosis anu hadé tina Injil anu teu katampi.

ku Michael Feazell