Karajaan Allah ayeuna sareng anu bakal datang

"Tong beus, sabab Karajaan Sawarga tos caket!" Yohanes Pembaptis sareng Yesus ngumumkeun jarakna Karajaan Allah (Mateus 3,2; 4,17; Markus 1,15). Aturan anu parantos dipanjangkeun Gusti parantos sumping. Pesen ieu disebut Injil, warta anu saé. Rébuan resep kana nguping sareng ngabales pesen ieu ti John sareng Yesus.

Tapi pikir sakedap reaksi naon upami anjeun parantos diajarkeun: "Karajaan Allah masih 2000 taun jauh." Suratna bakal nguciwakeun sareng résponén masarakat ogé bakal nguciwakeun. Yesus mungkin henteu kasohor, pamingpin agama sanés matak timburu, sareng Isa meureun moal disalib. "Karajaan Allah jauh" teu bakal aya kabar anyar atanapi saé.

Yohanes sareng Yesus ngawartosan Karajaan Allah anu bakal datang, hiji hal anu deukeut sareng pendengarna. Suratna nyarioskeun ngeunaan naon anu kudu dilakukeun ku masarakat ayeuna; hal ieu langsung aya relevansi sareng karep. Éta nyiptakeun minat - sareng perasaan iri. Ku ngumumkeun yén parobihan dina pangajaran pamaréntah sareng agama perlu, Kadutaan nantang status quo.

Harepan urang Yahudi dina abad kahiji

Seueur jalma Yahudi anu cicing dina abad kahiji terang istilah "Karajaan Allah". Aranjeunna hoyong-ngarep hoyong Gusti ngintunkeun aranjeunna pamimpin anu bakal nolak pamaréntahan Romawi sareng ngajantenkeun Yudéa janten bangsa anu gumantung deui - bangsa kaadilan, kamulyaan sareng berkah, bangsa anu sadayana bakal ditarik.

Nuju iklim ieu - harepan anu énggal-énggal tapi terang-terangan tina campur tangan anu ditangtukeun gusti - Yesus sareng Yohanes ngabahas jarakna ngeunaan Karajaan Allah. "Karajaan Allah parantos sumping," saur Yesus ka murid-muridna saatos aranjeunna parantos damel kasawat (Mateus 10,7; Lukas 19,9.11).

Tapi harepan-panjagaan kakaisaranna teu acan kahontal. Bangsa Yahudi teu pulih. Langkung parah, kuil dirusak sareng urang Israil sumebar. Harepan Yahudi masih henteu katetepkeun. Naha Yesus salah dina pernyataan na atanapi anjeunna henteu ngaduga hiji karajaan nasional?

Karajaan Yesus henteu janten ekspektasi populér - sakumaha urang tiasa nebak tina kanyataan yén seueur urang Yahudi resep ningali anjeunna maot. Karajaanna teu aya di dunya ieu (Yohanes 18,36). Nalika anjeunna nyarios ngeunaan "Karajaan Allah" anjeunna nganggo istilah anu saé ngartos jalma, tapi anjeunna masihan aranjeunna hartos anu énggal. Anjeunna ngawartoskeun ka Nikodémus yén Karajaan Allah teu kawih ku kalolobaan jalma (Yoh. 3,3) - pikeun ngartos atanapi ngalaman éta, batur kedah diénggalkeun deui ku Roh Suci Allah (V.6). Karajaan Allah mangrupikeun karajaan spiritual, sanes organisasi fisik.

Kaayaan kerajaan kiwari

Dina wangsit Gunung Olives, Yesus ngumumkeun yén Karajaan Allah bakal datang dina sababaraha tanda-tanda sareng kajadian nubuat. Tapi sababaraha ajaran sareng perumpamaan Yesus ngajelaskeun yén Karajaan Allah henteu sumping nyirorot. Siki tumuwuh cicingeun (Tandaan 4,26-29); kakaisaran dimimitian sakedik salaku siki mustard (V. 30-32) sareng disumputkeun sapertos sourdough (Mateus 13,33). Perumpamaan ieu nunjukkeun yén Karajaan Allah mangrupikeun kanyataan sateuacan datangna dina cara anu kuat sareng dramatis. Di sagigireun kanyataan yén éta kahareup kanyataan, éta parantos janten kanyataan.

Hayu urang ningal sababaraha ayat anu nunjukkeun yén Karajaan Allah parantos damel. Dina Markus 1,15, Yesus ngumumkeun: "parantosna parantos sumping ... Karajaan Allah parantos sumping." Kadua kecap gawe aya dina jaman baheula, anu nunjukkeun yén aya anu parantos kajadian sareng akibatna masih aya. Waktosna parantos sumping, sanés ngan ukur kanggo pengumuman, tapi ogé pikeun Karajaan Allah sorangan.

Saatos ngusir setan, Isa nyarios: "Tapi upami kuring nyungkeun roh jahat ngaliwatan Roh Allah, maka Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun" (Mateus 12,2; Lukas 11,20). Kabangsaan aya di dieu, saurna, sareng buktina aya dina ngusir roh-roh jahat. Bukti ieu terus aya dina Garéja ayeuna sabab Garéja ngalaksanakeun karya anu langkung ageung tibatan Isa (Yohanes 14,12). Urang ogé tiasa ngucapkeun: "Upami urang ngusir roh-roh jahat ngalangkungan Roh Allah, maka Karajaan Allah damel di dieu sareng ayeuna." Ngaliwatan Roh Allah, Karajaan Allah terus nunjukkeun kakuatan anu penting dina Karajaan Iblis.

Iblis masih gaduh pangaruh, tapi anjeunna éléh sareng dihukum (Yohanes 16,11). Anjeunna sawaréh dibatesan (Markus 3,27). Yesus nalukkeun dunya Iblis (Yohanes 16,33) sareng ku pitulung Gusti urang ogé tiasa ngatasi aranjeunna (1 Yohanes 5,4). Tapi henteu sadayana ngatasi aranjeunna. Dina jaman ieu, Karajaan Allah ngandung baik atanapi goréng (Mateus 13,24-30. 36-43. 47-50; 24,45-51; 25,1-12. 14-30). Sétan masih pangaruh. Kami masih ngantosan masa depan Karajaan Allah anu mulya.

Karajaan Allah aktif dina ajaran na

"Karajaan Sawarga tetep kakurangan tina kekerasan sareng merebut éta kekerasan" (Mateus 11,12). Karian kata kieu aya dina bentuk ayeuna - Karajaan Allah tos aya dina waktos Yesus. Petikan anu paralel, Lukas 16,16, ogé nganggo kecap pagawéan dina tegang anu ayeuna: "... sareng sadaya anu ditekan kalayan kakuatan". Kami henteu kedah mendakan saha anu ngalanggar ieu atanapi naha aranjeunna ngagunakeun kekerasan
- penting di dieu yén ayat-ayat ieu nyarioskeun Karajaan Allah salaku kanyataan anu ayeuna.

Lukas 16,16 ngagantikeun bagian mimiti ayat sareng "Nyaeta Injil anu dilakukeun ku Karajaan Allah". Variasi ieu nunjukkeun yén kamajuan kakaisaran dina jaman ieu sacara praktis sami sareng proklamasi. Karajaan Allah mah - parantos aya - sareng parantos ngalangkungan proklamasi na.

Dina Markus 10,15, Yesus nunjukkeun yén Karajaan Allah mangrupikeun hal anu urang kedah nampi kumaha bae, jelas dina kahirupan ieu. Kumaha Karajaan Allah hadir? Rincianna henteu acan jelas, tapi ayat anu ditingali kami nyatakeun ayeuna.

Karajaan Allah aya di antara urang

Sababaraha urang Farisi naros ka Yesus nalika Karajaan Allah bakal sumping (Lukas 17,20). Anjeun teu tiasa ningal, jawab Yesus. Tapi Yesus ogé ngadawuh: «Karajaan Allah aya dina salira [a. Ü. di tengah anjeun] » (Lukas 17,21). Yesus teh raja, sareng kusabab anjeunna ngajar sareng damel mujijat di antawisna, karajaan éta diantara urang Farisi. Yesus ogé di urang ayeuna ogé, sareng sapertos Karajaan Allah hadir dina padamel Yesus, janten hadir dina pelayanan Garéja-na. Raja di antawis urang; Kakuatan rohani na aya di jeroeun urang, sanaos Karajaan Allah henteu acan operasi dina kakawasaan lengkep na.

Kami parantos dialihkeun ka Karajaan Allah (Kolose 1,13). Kami parantos nampi karajaan sareng jawaban anu leres pikeun nyaéta ibadah sareng angen (Ibrani 12,28). Al Masih «ngadamel urang [jaman ayeuna] karajaan pendeta» (Wahyu 1,6). Kami jalma suci - ayeuna sareng ayeuna - tapi naon anu bakal urang tacan aya wangsit. Allah parantos ngabebaskeun urang tina aturan dosa sareng nempatkeun urang kana karajaan na handapeun pangawasa na. Karajaan Allah aya di dieu, saur Yesus. Pamirengna henteu kedah ngantosan Mantenna nalukkeun - Allah anu parantos maréntah sareng urang ayeuna kedah hirup na. Urang teu gaduh gaduh wilayah, tapi urang sumping dina aturan Gusti.

Karajaan Allah masih aya di hareup

Ngartos yén Karajaan Allah parantos aya ngabantuan urang langkung perhatian ka ngaladenan batur di sakurilingeun urang. Tapi urang henteu hilap yén parantos Karajaan Allah tetep aya di mangsa ka hareup. Upami harepan urang aya dina umur ieu waé, urang ngagaduhan sakedik harepan (1 Korinta 15,19). Kami teu gaduh ilusi ngeunaan nyangking Karajaan Allah kalayan usaha manusa. Nalika urang ngadangukeun kahadéan sareng kasusah, nalika urang tingali yén kalolobaan jalma-jalma nampik manéh Injil, kami tarik kakuatan tina kanyaho yén kasampurnaan karajaan aya dina jaman anu bakal datang.

Teuing manéh pédah urang nyobian hirup dina cara anu ngagambarkeun Allah sareng Karajaan-Na, urang moal tiasa ngarobih dunya ieu janten Karajaan Allah. Ieu kedah milarian interupsi anu dramatis. Kajadian apokaliptik diperyogikeun dina usul anyar.

Seueur ayat nyarioskeun yén karajaan Allah bakal janten kanyataan anu bakal datang anu mulya. Kami terang yén Kristus mangrupikeun Raja sareng urang ngarepkeun dinten nalika Anjeunna bakal nganggo kakuatanana ku cara anu hébat sareng dramatis pikeun ngeureunkeun kasangsaraan manusa. Buku Daniel ngaramalkeun karajaan Allah anu bakal maréntah sakumna bumi (Daniel 2,44; 7,13-14. 22). Kitab Wahyu Anyar tina Wahyu ngajelaskeun datangna (Wahyu 11,15:19,11; 16).

Urang ngadoa yén karajaan sumping (Lukas 11,2). Anu miskin dina sumanget sareng dikaniaya nungguan masa depan mereka "pahala di surga" (Mateus 5,3.10.12). Jalma bakal datang ka Karajaan Allah dina ”poé” anu bakal datang (Mateus 7,21: 23-13,22; Luk 30). Yesus ngabahas perumpamaan sabab sababaraha percaya yén Karajaan Allah bakal kakawasaan dina sakedap (Lukas 19,11). Dina wangsit Gunung Olives, Yesus ngajelaskeun kajadian anu dramatis anu bakal kajadian sateuacan uihkeun deui kakuatan sareng kamulyaan. Teu lila saencan salibna, Yesus ngarepkeun karajaan anu bakal datang (Mateus 26,29).

Paul nyarios sababaraha kali "ngawariskeun karajaan" salaku pangalaman anu bakal datang (1 Korinta 6,9-10; 15,50; Galata 5,21; Efesus 5,5) sareng, di sisi sanésna, nunjukkeun ngalangkungan basa anu anjeunna ngahargaan Karajaan Allah salaku hal anu bakal direalisasikeun dina ahir umur. (2 Tesalonika 2,12:2; 1,5 Tesalonika 4,11: 2; Kolosa 4,1.18; Timoteus,). Nalika Paulus pokus kana manifestasi karajaan anu ayeuna, anjeunna boh nuju ngenalkeun istilah "kaadilan" bareng sareng "Karajaan Allah." (Roma 14,17) atanapi anu janten dianggo (Roma 1,17). Tingali Mateus 6,33 pikeun hubungan caket antara Karajaan Allah sareng kabeneran Gusti. Atanapi Paulus nuju (silih ganti) pikeun ngahubungkeun karajaan sareng Kristus tibatan ka Gusti Rama (Kolose 1,13). (J. Ramsey Michaels, "Karajaan Allah sareng Yesus Bersejarah", Bab 8, Karajaan Allah dina Tarjamahan Abad ka-20, diédit ku Wendell Willis [Hendrickson, 1987], halaman 112).

Seueur naskah "Karajaan Allah" tiasa ngarujuk kana Karajaan Allah anu ayeuna ogé minuhan ka hareup. Pengacara hukum bakal disauran paling saeutik di Karajaan Sawarga teh (Mateus 5,19: 20). Kami ngantunkeun kulawarga pikeun Karajaan Gusti (Lukas 18,29). Urang asup ka Karajaan Allah liwat kasangsaran (Kisah 14,22). Hal pangpentingna dina tulisan ieu nyaéta sababaraha ayat anu jelas dina hal ayeuna, sareng sababaraha anu jelas ditulis dina masa hareup.

Saatos jadian Yesus, murid-murid naros ka anjeunna, "Gusti, naha anjeun bakal ngadegkeun deui karajaan Israil dina waktos ayeuna?" (Kisah 1,6). Kumaha Yesus kedah ngajawab patarosan sapertos kitu? Naon anu dimaksud ku murid ku "kakaisaran" sanés naon anu diajarkeun ku Isa. Murid-murid masih mikiran tina segi karajaan nasional, tinimbang anu laun-laun ngembangkeun jalma-jalma diwangun tina sakumna suku. Butuh aranjeunna taun nyadar yén pagan diageakeun di karajaan anyar. Karajaan Kristus masih kaluar tina dunya ieu, tapi kedah aktip dina jaman ieu. Janten Yesus henteu nyarios leres atanapi henteu - anjeunna ngan ukur nyarios ka aranjeunna aya damel kanggo aranjeunna sareng kakuatan pikeun ngalakukeun padamelan na (Vv. 7-8).

Karajaan Allah jaman baheula

Mateus 25,34 nyarioskeun ka urang yén Karajaan Allah parantos disiapkeun ti saprak yayasan dunya. Ayeuna aya dina waktos ayeuna, sanajan dina bentuk anu béda. Allah janten raja pikeun Adam sareng Hawa; anjeunna masihan aranjeunna aturan sareng wewenang pikeun mrentah; aranjeunna minangka wakil bupati anjeunna di Taman Eden. Sanaos kecap "karajaan" henteu dianggo, Adam sareng Hawa aya di Karajaan Allah - dina kakawasaan sareng hartaana.

Nalika Allah masihan Abraham jangji yén turunanana bakal janten jalma-jalma anu hébat sareng yén raja-raja bakal datang ti aranjeunna (Kajadian 1: 17,5-6), anjeunna jangji aranjeunna Karajaan Allah. Tapi mimiti leutik, sapertos sourdough dina hiji adonan, sareng peryogi ratusan taun kanggo ningali jangji éta.

Nalika Allah ngaluarkeun umat Israil ka luar Mesir sareng ngadamel perjanjian sareng aranjeunna, aranjeunna janten karajaan imam (Pangentasan 2: 19,6), hiji karajaan anu dipiboga Gusti sareng tiasa disebat Karajaan Allah. Perjangjian anu dipilampah ku aranjeunna éta sami sareng kontrak-kontrak anu raja kuat sareng bangsa-bangsa anu langkung alit. Anjeunna parantos ngahemat aranjeunna sareng urang Israil ngaréspon - aranjeunna sapuk janten umat-Na. Gusti janten raja maranéhna (1 Samuel 12,12; 8,7). Daud sareng Suleman calik dina tahta Allah sareng maréntah dina namina (1Kor 29,23). Israil aya karajaan Allah.

Tapi jalma-jalma éta henteu nurut ka Pangéran. Gusti ngutus aranjeunna, tapi anjeunna jangji bade nyalikkeun bangsa anu nganggo haté anyar (Yeremia 31,31-33), hiji wangsit anu katetepkeun dina Garéja ayeuna anu ngagaduhan bagian dina Perjangjian Anyar. Kami, anu dipasihkeun ku Roh Suci, nyaéta karajaan karajaan sareng bangsa suci anu henteu kantos laksanakeun ku Israel kuno (1 Petrus 2,9; Pangentasan 2). Kami di Karajaan Allah, tapi gandum ayeuna tumbuh di antara pepelakan. Dina ahir jaman, Mésias bakal uih deui dina kakawasaan sareng kamulyaan, sareng Karajaan Allah bakal dirobih deui dina penampilan. Kakaisaran anu nuturkeun milénium, dimana saréréa sampurna sareng spiritual, bakal béda sacara drastis sareng milénium.

Saprak karajaan ngagaduhan lampahing sajarah, leres éta nyarioskeun hal-hal dina jaman anu baheula, jaman ayeuna sareng ka hareup. Dina pamekaran sajarahna, éta ngagaduhan tonggak sejarah utama sareng bakal terus dilakukeun salaku tahapan énggal anyar. Kakaisaran diadegkeun di Gunung Sinai; éta diangkat dina sareng ngalangkungan pagawéan Yesus; éta bakal disimpen dina tempat saatosna saatos pengadilan. Dina unggal tahap, umat Allah bakal girang kana naon anu dipilampah, aranjeunna bakal girang dina naon anu datang. Nalika urang ayeuna ngalaman sababaraha aspék Karajaan Tuhan, urang yakin yén Karajaan Allah anu bakal datang ogé bakal kanyataan. Roh Suci mangrupikeun jaminan anu kami langkung seueur berkah (2 Korinta 5,5; Efesus 1,14).

Karajaan Allah sareng Injil

Nalika bakal ngadangu kecap kakaisaran atanapi karajaan urang bakal ngingetkeun kakaisaran dunya ieu. Di dunya ieu, karajaan dihubungkeun sareng otoritas sareng kakawasaan, tapi henteu harmoni sareng cinta. Karajaan tiasa ngajelaskeun otoritas anu kagungan Gusti di kulawargana, tapi éta henteu ngagambarkeun sadaya berkah anu dipasihkeun ku Gusti. Ieu sababna gambar sanésna dianggo, sapertos istilah kulawarga anak, anu ngantebkeun asih sareng wewenang Gusti.

Unggal istilahna akurat tapi teu lengkep. Upami aya istilah anu sampurna tiasa ngajelaskeun kasalametan, Alkitab bakal ngagunakeun istilah éta sapanjang. Tapi aranjeunna sadayana gambar, masing-masing ngajelaskeun aspék kasalametan nu tangtu - tapi teu aya istilah anu ngajelaskeun sakabeh gambaran. Nalika Gusti maréntahkeun Garéja pikeun ngajarkeun Injil, anjeunna henteu ngawatesan kami ngan ukur nganggo istilah "Karajaan Allah." Rasul-rasul narjamahkeun pidato Yesus ti Aramaic ka Yunani, sareng aranjeunna narjamahkeun kana gambar sanésna, khususna kiasan, anu penting pikeun pamiarsa non-Yahudi. Matthäus, Markus sareng Lukas sering nganggo istilah "kakaisaran". John sareng hurup rasul ogé ngajelaskeun masa depan urang, tapi aranjeunna nganggo gambar sanésna pikeun ngagambarkeun ieu.

Kasalametan nyaéta istilah anu langkung umum. Paulus nyarios yén urang disalametkeun (Efesus 2,8), urang disalametkeun (2 Korinta 2,15) sareng urang bakal disalametkeun (Roma 5,9). Allah maparin kasalametan ka urang sareng anjeunna ngarepkeun ngabales anjeunna iman. John nyerat perkawis kasalametan sareng hirup langgeng salaku kanyataan anu ayeuna, diilikan (1 Yohanes 5,11: 12) sareng berkah anu bakal datang.

Metafora sapertos kasalametan sareng kulawarga Allah - ogé karajaan Allah - sah, sanaos aranjeunna ngan ukur pedaran ngeunaan rencana Allah pikeun urang. Injil Kristus tiasa digambarkeun salaku Injil karajaan, Injil kawilujengan, Injil rahmat, Injil Allah, Injil hirup langgeng, jsb. Injil mangrupikeun pengumuman yén urang tiasa hirup sareng Allah salilana, sareng éta nyertakeun informasi yén ieu tiasa dilakukeun ngaliwatan Yesus Kristus Juru Salamet urang.

Nalika Yesus nyarioskeun ngeunaan Karajaan Allah, anjeunna henteu ngantebkeun berkah fisik-na atanapi netelkeun kronologi na. Sabalikna, anjeunna pokus naon anu kudu dilakukeun pikeun jalma pikeun boga bagian di jerona. Kolektor pajeg sareng pelacuran dugi ka Karajaan Allah, saur Yesus (Mateus 21,31), jeung maranéhna ngalakukeun kitu ku percanten kana Injil (V. 32) sareng ngalakukeun wasiat bapa (Vv. 28-31). Urang ngalebetkeun Karajaan Allah nalika urang ngawaler Gusti dina iman sareng kasatiaan.

Dina Markus 10, jalma hoyong ngawariskeun hirup anu langgeng, sareng Isa nyarios anjeunna kedah tetep nurut kana perintah (Tandaan 10,17-19). Yesus nambihan parentah anu sanés: Anjeunna maréntahkeun anjeunna nyerah sadaya hartosna pikeun harta di sawarga (V.21). Yesus nyarios ka murid-murid: "Hésé waé pikeun beunghar asup kana Karajaan Allah!" (V.23). Murid-murid naros: "Saha anu tiasa teras disimpen?" (V.26). Dina bagian ieu sareng dina paralel anu paralel dina Lukas 18,18: 30, sababaraha istilah anu digunakeun pikeun hal anu sami: nampi karajaan, milari kahirupan anu abadi, ngumpulkeun harta di surga, lebet Karajaan Allah, disalametkeun. Nalika Yesus nyarios, "Tuturkeun kuring" (V. 22), anjeunna ngagunakeun ekspresi anu sanés pikeun nunjukkeun hal anu sami: urang asup ka Karajaan Allah ku aligning kahirupan urang sareng Yesus.

Dina Lukas 12,31: 34-21,28, Yesus nunjukkeun yén sababaraha ungkapan anu sami: milari Karajaan Allah, nampi karajaan, gaduh harta di sawarga, nyerah kapercayaan dina harta benda fisik. Urang neangan karajaan Allah ku ngawaler ngajarkeun Yesus. Dina Lukas 30:20,22 sareng 32 Karajaan Allah disarengan ku panebusan. Dina Kisangan, urang diajar yén Paulus ngawartosan Injil karajaan, sareng anjeunna ngawartosan Injil rahmat sareng iman Allah. Karajaan kaitkeun hubunganana sareng kasalametan - karajaan éta henteu pantes diajarkeun upami urang henteu ngagaduhan bagian di dinya, sareng urang ngan ukur tiasa ngalebetkeun iman, tobat, sareng rahmat, sahingga ieu bagian tina unggal pesen ngeunaan Karajaan Allah. Kasalametan mangrupikeun kanyataan kiwari ogé mangrupikeun janji berkah anu bakal datang.

Di Koréus Paulus ngajarkeun tapi teu aya Kristus sareng panyaliban (1 Korinta 2,2). Dina Kisah 28,23.29.31,, Lukas nyarioskeun yén urang di Roma Paulus ngawartosan Karajaan Allah sareng ngeunaan Yesus sareng kasalametan. Ieu mangrupikeun aspék anu béda kana pesen Kristen anu sami.

Karajaan Allah relevan henteu ukur kusabab éta mangrupikeun ganjaran anu bakal datang, tapi ogé kusabab mangaruhan kumaha kumaha hirup sareng pikir dina jaman ieu. Kami nyiapkeun préparasi Karajaan Allah ku jalan ayeuna, saluyu sareng ajaran Raja urang. Nalika hirup dina iman, urang ngakoni pamaréntahan Allah salaku kanyataan anu aya dina pangalaman urang sorangan, sareng urang teraskeun ngarepkeun iman pikeun waktos ka hareup nalika karajaan bakal kalaksanakeun nalika bumi bakal pinuh ku pangaweruh Gusti.

ku Michael Morrison


pdfKarajaan Allah ayeuna sareng anu bakal datang