Naha anjeun ngantosan susun swarga anjeun?

424 ngantosan susun langit Anjeun Dina dua lagu Injil kuno anu terkenal kitu: "Sebuah apartemen anu teu didumukan ngantosan kuring" sareng "Harta abdi pas tukangeun gunung". Lirik ieu dumasar kana kecap Yesus: «Aya seueur apartemen di imah bapa kuring. Upami éta henteu, abdi kedah nyarios ka anjeun: Abdi badé nyiapkeun situs anjeun? » (Yohanes 14,2). Ayat-ayat ieu ogé sering dikutip dina pamakaman kusabab aranjeunna janji yén Yesus bakal masihan umat ka Allah di surga anu ganjaran anu ngantosan jalma saatos maot. Tapi ieu anu hoyong Yesus saurkeun? Atuh salahna lamun urang nyobian nyaritakeun unggal kecap Gusti urang langsung kana kahirupan urang, henteu paduli naon anu anjeunna nyobian nyarios ka addressees-na dina waktos éta.

Peuting sateuacan pupus na, Yesus calik sareng murid-muridna di balai sakramen. Murid-murid ieu kaget ku naon anu aranjeunna ningal sareng nguping. Yesus ngumbah sukuna, ngumumkeun yén aya pengkhianat di antawisna, sareng nyatakeun yén Petrus bakal ngahianat anjeunna henteu ngan sakali, tapi tilu kali. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun naon anu dijawab? «Ieu moal tiasa janten Al Masih. Anjeunna nyarioskeun penderitaan, pengkhianatan sareng maot. Sareng kami ngira yén anjeunna panaratas karajaan énggal sareng urang bakal maréntah sareng anjeunna! » Kabingungan, putus asa, sieun - émosi anu sami ogé teu wawuh. Harepan anu kuciwa. Sareng Yesus nyebatkeun sadaya ieu: «Tong hariwang! Percanten ka kuring! » Anjeunna hoyong ngawangun murid-muridna sacara mental dina nyanghareupan skénario horor anu teraskeun sareng diteruskeun: "Aya seueur apartemen di bumi bapa kuring".

Tapi naon kecap ieu nyarios ka murid? Istilah "imah bapa kuring" - sakumaha anu dianggo dina Injil - ngarujuk kana kuil di Yerusalem (Lukas 2,49, Yohanes 2,16). Bait Allah ngagentos tenda, tenda portabel anu urang Israil nyembah ka Gusti. Di jero Kemah (ti lat. tentaculum = tenda, gubug) - dipisahkeun ku tirai kandel - mangrupikeun kamar anu disebat Sakramén Rahayu. Éta éta bumi Gusti ("Kémah Suci" dina basa Ibrani hartosna "Mishkan" = "tempat tinggal" atanapi "tinggal") di satengahing umat-Na. Sataun sakali, Imam Agung waé waé ngalebetkeun rohangan ieu janten sadar ayana Tuhan.

Salajengna, kecap "bumi" atanapi "ruang tinggal" hartosna tempat anjeun cicing, sareng "éta aya di Yunani kuno (basa tina Perjangjian Anyar) umumna sanés pikeun tempat anu tetep, tapi pikeun tempat anu énggal dina perjalanan anu nyababkeun anjeun ka tempat anu sanés dina jangka panjang ». [1] Ieu bakal hartosna sanés kajabi ka sawarga sareng Gusti saatos maot; pikeun langit sering dianggap tempat terakhir sareng akhir manusa.

Yesus ayeuna nyarios yén anjeunna bakal nyiapkeun murid-muridna tetep. Dimana anjeunna kedah angkat Jalur jalanna henteu kéngingkeun anjeunna langsung ka surga pikeun ngawangun imahna di dinya, tapi ti balein sakral ka salib. Kalayan pupus sareng kabangkitan anjeunna bakal nyiapkeun tempat di bumi ramana pikeun kulawargana (Yohanes 14,2). Siga upami anjeunna hoyong nyarios: «Sagala dina kontrol. Naon anu bakal kajantenan sigana sigana dahsyat, tapi éta sadayana bagian tina rencana kasalametan. » Teras jangji anjeunna bakal uih deui. Dina kontéks ieu, anjeunna henteu sigana anu parous (Kadua Kadua) (sanaos tangtosna urang ngarepkeun kamulyaan Kristus dina Poé Terakhir), tapi urang terang yén jalan Yesus kedah ngiringan anjeunna ka salib sareng anjeunna bakal uih deui tilu dinten saatosna salaku anu dibangkitkeun. Anjeunna wangsul deui dina bentuk Roh Suci dina Pentekosta.

«... Abdi badé uih deui sareng nyandak anjeun dugi ka kuring dimana anjeun» (Yohanes 14,3) saur Yesus. Hayu urang ngaso sakedap kecap "kanggo kuring" anu dianggo di dieu. Éta pikeun kahartos dina akal anu sami sareng kecap-kecap dina Injil Yohanes 1,1 anu ngumumkeun yén Putra (Firman) sareng Allah. Anu balik deui ka Yunani "pro", anu tiasa hartosna "ka" sareng "at". Ku milih kecap-kecap ieu pikeun ngajelaskeun hubungan antara bapa sareng putra, Roh Suci ngarujuk kana hubungan intim aranjeunna. Dina tarjamahan Alkitab, ayat-ayatna dibéré kieu: «Dina awalna mangrupikeun kecap. Firman ieu sareng Gusti, sareng dina sagala halna sami sareng Gusti ... »[2]

Hanjakalna, seueur teuing jalma ngabayangkeun Allah salaku tempat di sawarga salaku jalma tunggal anu ningali urang ti kajauhan. Kecap anu teu pati pentingna "pikeun kuring" sareng "at" ngagambarkeun fénét lengkep pikeun mahluk ilahi. Éta ngeunaan partisipasi sareng sauyunan. Ieu raray pikeun nyanghareupan hubungan. Éta jero sareng intim. Tapi naon éta kudu aya hubungan sareng anjeun sareng abdi ayeuna? Sateuacan kuring ngajawab patarosan éta, hayu atuh énggalkeun marios kuil.

Nalika Yesus maot, tirai di Bait Allah nyaur. Rengat ieu ngalambangkeun pendekatan énggal ka payuneun Gusti, anu dibuka kalayan éta. Bait Allah henteu lami deui di bumi. Hubungan lengkep sareng Gusti ayeuna dibuka pikeun unggal jalma. Dina tarjamahan Good News Bible anu urang baca dina ayat 2: "Aya seueur apartemen di imah bapa kuring" Dina Sakramen Rahayu ngan ukur aya rohangan pikeun hiji jalma, tapi ayeuna parantos robih radikal. Mémang, Allah nyiptakeun rohangan pikeun saréréa di bumina! Ieu tiasa dilakukeun kusabab putra parantos janten daging sareng ngabebaskeun urang tina maot sareng kakuatan jahat anu ngancurkeun, wangsul ka bapa sareng narik sadaya umat manusa kana payuneun Gusti (Yohanes 12,32). Wengi anu sami Isa nyarios: "Saha anu anu mikacinta kuring bakal tetep kecap-Na; sareng bapa kuring bakal nyaah ka anjeunna sareng kami bakal sumping ka anjeunna sareng hirup sareng anjeunna » (Yohanes 14,23). Saperti dina ayat 2, urang ngobrol ngeunaan “apartemen” di dieu. Naha anjeun sadar naon hartosna?

Naon pamendak anjeun dikaitkeun sareng bumi anu saé? Panginten: katenangan, katenangan, kasenangan, panyalindungan, pitunjuk, pangapunten, awas, cinta teu sarat, nampi sareng ngarep, ngan ukur sababaraha. Nanging, Yesus henteu ngan sumping ka bumi nyandak maot panebus pikeun urang, tapi ogé pikeun ngabagikeun dina sagala pamendak ieu pakait sareng bumi anu saé sareng hayu urang ngalaman kahirupan anu anjeunna sareng bapakna dibagikeun sareng anjeunna Roh Suci nungtun.

Hubungan anu luar biasa, unik sareng intim anu ku Isa nyalira sareng Rama na ayeuna ogé dibuka pikeun kami: "tah anjeun dimana anjeun ayana" mangrupikeun ayat 3. Sareng dimana Isa? «Dina komunitas caket sareng bapa» (Yohanes 1,18:3, Good News Bible) atanapi, sakumaha sababaraha tarjamahan nyarios: "di pangkuan bapak". Élmuwan nempatkeun cara kieu: "Pikeun istirahat dina pangkon batur arti tempatna dina pananganna, dihargai ku anjeunna salaku tujuan tina perawatan anu paling intim sareng sayang ka luar, atanapi, sakumaha paribasa anu janten, janten réncang na bosana." [XNUMX] Yesus aya. Jeung dimana kami ayeuna? Kami bagian tina Karajaan Sawarga teh (Efesus 2,6)!

Naha anjeun dina kaayaan anu sesah, matak pikaresepeun, neken ayeuna? Pastikeun: kecap Yesus tina kanyamanan diarahkeun ka anjeun. Ngan sakumaha anu sakali anjeunna hoyong ngadorong, ajak sareng nguatkeun murid-muridna, anjeunna ogé sami sareng anjeun: «Tong hariwang! Percanten ka kuring! » Entong kabiasaan anjeun ngaganggu anjeun, tapi ngandelkeun Yesus sareng pikir ngeunaan naon anu disarioskeun - sareng anu anjeunna tinggalkeun teu aman -! Anjeunna ngan henteu nyarios aranjeunna kedah wani sareng sadayana tétéla leres. Éta henteu ngajamin anjeun opat léngkah pikeun kabagjaan sareng kamakmuran. Anjeunna henteu ngajangjikeun yén anjeunna bakal masihan anjeun bumi di surga yén anjeun ngan ukur tiasa nyandak nalika anjeun maot - sareng anu janten sakedik sangsara anjeun. Sabalikna, anjeunna ngajelaskeun yén anjeunna menderita maot dina salib dina ngalaksanakeun sagala dosa urang, pikeun ngiringan salib sareng dirina, supados sagala hal anu tiasa misahkeun urang sareng Gusti sareng hirup di bumina ditebus.

Tapi éta henteu sadayana. Anjeun mikacinta asih dina kahirupan triune Allah ku anjeun tiasa ngabagi nyanghareupan ramo ku komuni intim sareng Bapa, Putra sareng Roh Suci - dina kahirupan Allah. Anjeunna hoyong anjeun janten bagian ti anjeunna sareng sadaya anu anjeunna tahan ayeuna. Saur anjeunna: "Kuring nyiptakeun anjeun ku kituna anjeun tiasa hirup di bumi kuring."

doa

Bapa sadayana, kami nawiskeun syukur sareng muji ka anjeun anu sumping ka putra anjeun nalika kami masih misah ti anjeun sareng dibawa ka bumi! Dina maot sareng dina kahirupan anjeunna ngumumkeun cinta anjeun ka kami, masihan rahmat sareng ngabuka panto pikeun kamulyaan pikeun urang. Muga urang anu ngabagi awak Kristus ogé ngakibatkeun kahirupan kabangkitan; kami anu nginum tina sacangkirna nedunan kahirupan batur; kami anu ku anu dipangaruhan ku Roh Suci anu terang ka dunya. Tetep kami di ngarepkeun yén anjeun parantos jangji ka kami, yén kami sareng sadayana murangkalih tiasa bébas sareng yén bumi sadaya muji pujian anjeun - ngalangkungan Kristus Gusti urang. Amin

ku Gordon Green


pdfNaha anjeun ngantosan susun swarga anjeun?

 

Catetan:

[1] NT Wright, Kaget Ku Harepan (Jérman: kaget ku harepan), p. 150.

[2] Rick Renner, Kasiksa pikeun ngabunuh (Judul Jérman: Siap pikeun perang), p. 445; dikutip di dieu ti Good News Bible.

[3] Edward Robinson, Léksikon Yunani sareng Inggris NT (Jerman: Yunani-Inggris Lexicon of New Testament), p. 452.

[4] Doa saatos Komuni Suci numutkeun liturgy Éucharistic of the Scottish Episcopal Church, dikutip tina Michael Jinkins, Undangan ka Teologi (Jérman: bubuka teologi), p. 137.