Luhur nyaéta langit - henteu?

Teu lila saatos anjeun maot, anjeun bakal mendakan diri dina antrian hareupeun gerbang surga, dimana Saint Peter ngantosan sababaraha patarosan. Upami anjeun dianggap pantes, anjeun bakal ngaku sareng, dilengkepan ku jubah bodas sareng kecapi wajib, anjeun bakal narékahan arah anu ditugaskeun ka awan anjeun. Sareng nalika anjeun angkat senar, anjeun tiasa ngenalkeun sababaraha babaturan (tapi sigana mah teu langkung seueur anu harepan); tapi sigana ogé seueur anu anjeun resepkeun pikeun nyingkahan salami umur anjeun. Janten éta kumaha hirup langgeng anjeun dimimitian.

Anjeun panginten henteu percanten pisan. Untungna, anjeun henteu kedah percanten, sabab henteu pakait sareng kaleresan. Tapi kumaha anjeun sabenerna bayangkeun surga? Kaseueuran urang anu iman ka Allah ogé percaya kana kahirupan naon waé saatos pupus dimana urang diganjar pikeun kasatiaan atanapi dihukum pikeun dosa-dosa urang. Janten pisan anu pasti - naha eta Yesus sumping ka urang; éta naha anjeunna maot pikeun urang, sareng éta anjeunna hirup pikeun urang. Anu disebut aturan emas ngingetkeun urang: "... maka Gusti dipikacinta dunya anu masihan anjeunna ngan ukur putrana anu janten sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit, tapi gaduh hirup langgeng" (Yohanes 3,16).

Tapi naon hartosna éta? Upami gajih orang séhat malah caket sareng gambar anu terkenal, urang kedah caket kana tempat anu sanés - ogé, urang moal ngaku -.

Dipikirkeun langit

Tulisan ieu dimaksudkeun pikeun ngadorong anjeun mikiran langit nganggo cara anu énggal. Urang napelkeun pentingna henteu janten dogmatic; anu bakal bodo sareng takabur. Hiji-hijina inpormasi inpormasi anu bisa dipercaya nyaéta Alkitab, sareng luar biasa upami aya anu diharepkeun di Surga. Tapi, Kitab Suci janji yén urang percanten ka Allah bakal masihan urang boh dina kahirupan ieu (kalayan sagala tantanganna) ogé dina dunya kahareup. Yesus ngajantenkeun ieu jelas pisan. Nanging, anjeunna kirang komunikatif ngeunaan naon anu bakal datang dunya (Markus 10,29: 30).

Rasul Paulus nyerat: "Ayeuna urang ngan ukur ningali gambar anu teu jelas sapertos dina kaca anu mendung ..." (1 Korinta 13,12, Injil Warta Alkitab). Paulus mangrupikeun salah sahiji ti saeutik jalma anu parantos diémutan "visa sémah" ka surga, sareng anjeunna hésé hésé ngajelaskeun naon anu lumangsung ka anjeunna (2 Korinta 12,2: 4). Naon waé éta, éta cukup narik pikeun ngajantenkeun réoriori hirupna. Anjeunna henteu sieun maot. Anjeunna parantos katingali cukup saalam dunya anu bakal teras ngarepeun deui kalayan kabagjaan. Kaseueuran urang kitu, teu siga Paulus.

Sok dina?

Nalika urang mikir langit, urang ngan ukur tiasa ngabayangkeun salaku tingkat kanyaho kami ayeuna ngamungkinkeun. Salaku conto, pelukis Abad Pertengahan dicét gambar sakabéhna hasil syurga, anu aranjeunna dirarancang sareng zeitgeist, sifat-sifat kaéndahan fisik sareng kasampurnaan. (Salah parantos naroskeun, dimana di bumi ngagaduhan saran pikeun nempatkeun datang, anu nyarupaan anu bulistir, bayi anu dirarancang sacara aérodinamis sacara henteu leres.) Gaya nyaéta tunduk kana parobahan konstan, sapertos téknologi sareng rasa, sareng janten ideu abad pertengahan. Surga ayeuna henteu jauh pisan upami urang hoyong meunang ide ngeunaan dunya hareup.

Panulis modern ngagunakeun gambar langkung kontemporer. Lamis imajinatif CS Lewis The Divorce Agung (The Divorce Great) ngajelaskeun perjalanan beus imajinér ti naraka (anu anjeunna ningal janten suburb ageung, sepi) di langit. Tujuan tina perjalanan ieu nya éta masihan jalma dina "naraka" kasempetan pikeun ngarobih pikirna. Lewis 'Surga nyokot sababaraha, sanaos seueur jalma anu ngalakukeun dosa anu teu resep saatosna acclimatization awal sareng milih naraka anu aranjeunna terang. Lewis nekenkeun yén anjeunna henteu masihan pandangan anu spésifik kana hakekat sareng hirup abadi; bukuna murni.

Karya pikaresepeun Mitch Alborn Anu Lima Jalma Anu Anjeun Minuhan di Syurga (Eng. Lima jelema anu anjeun patepang di surga) henteu ngaku yén teologi leres. Kalayan anjeunna, langit dipendakan di taman hiburan di laut, dimana tokoh utama damel sadaya hirupna. Tapi Alborn, Lewis, sareng panulis sanésna sapertos aranjeunna panginten baris kasohor. Panginten langit henteu bénten deui ti sakuriling anu urang kenal di dunya ieu. Nalika Yesus nyarioskeun Karajaan Allah, anjeunna sering damel ngabandingkeun sareng kahirupan sapertos anu terang dina déskripsi na. Ieu teu sami sareng anjeunna, tapi ampir sarua jeung anjeunna, anjeunna tiasa ngagambar paralel anu sami.

Teras sareng ayeuna

Kaseueuran sajarah manusa ngagaduhan sakedik pangaweruh ilmiah ngeunaan hakekat kosmos. Upami anjeun mikirkeun nanaon sapertos kieu, anjeun percanten bumi éta disk anu dikurilingan matahari sareng bulan dina bunderan konséntrik anu sampurna. Surga dipercaya dugi ka dinya, bari naraka aya di jero jagat. Gagasan tradisional panto surga, kecapi, jubah bodas, jangjang malaikat sareng pujian anu pernah-tungtung cocog sareng ekspektasi anu kami ngajelaskeun para panjelajah Alkitab murni anu napsirkeun sakedik Kitab Suci ngeunaan langit anu saluyu sareng pamahamanna dunya.

Dinten ieu kami gaduh langkung seueur ilmu astronomis ngeunaan kosmos. Janten urang terang yén bumi mangrupikeun titik anu leutik dina jembar anu ageung tina alam semesta anu kantos kantos ngembang. Urang terang yén naon anu katingali janten kanyataan nyata-nyata henteu aya salian ti jaringan énergi anu duaan anu diayakeun ku kakuatan anu kuat anu nyababkeun sajarah manusa teu nyangka ayana ayana. Urang terang yén kira-kira 90% mayapada diwangun ku "masalah poék" - ngeunaan anu urang tiasa teorisasi sareng matematikawan, tapi anu urang henteu tiasa ningali atanapi ngukur.

Urang terang yén fénoména anu teu bisa ditolak sapertos "waktos ngalangkungan" relatif. Malah dimensi anu ngahartikeun ideu spatial kami (Panjang, lebar, jangkungna sareng jerona) ngan ukur aspék visual sareng kahartos tina kanyataan anu langkung rumit. Sababaraha ahli astrofisis nyarioskeun ka urang yén meureun aya sahanteuna tujuh diménsi anu sanés, tapi modeu aksi anu henteu dipikabutuh pikeun urang. Ilmuwan ieu nyangka yén dimensi tambahan sapertos realitas jangkungna, panjang, lebar sareng waktos. Anjeun dina tingkat anu langkung seueur wates pangukur instrumen urang paling peka; sareng ogé tina kapinteran urang ngan ukur tiasa ngawitan nungkulanana tanpa kaganggu.

Kasuksesan ilmiah anu groundbreaking tina dasawarsa-dasawarsa-tukang anu ngadeudeulkeun kaayaan pangaweruh di ampir sadaya daerah. Janten kumaha ngeunaan surga? Naha urang ogé kedah memikirkeun ideu ngeunaan kahirupan di akhirat?

Sasaha akhirat

Kecap anu pikaresepeun - saluareun. Henteu dina sisi ieu, sanés dunya ieu. Teu bakal mungkin pikeun méakkeun hirup langgeng dina lingkungan anu langkung akrab sareng ngalakukeun persis anu ku urang resep lakukeun - ku jalma-jalma anu ku urang dikenal ku awak anu urang kenal? Teu tiasa janten hirup saatos pupusna mangrupikeun penyambungan tina waktos anu pangsaéna tina kahirupan urang anu terkenal ieu tanpa beban, takwa sareng sangsara? Nya, dina waktos ieu anjeun kedah maca taliti - Alkitab henteu ngajanjikeun yén moal janten. (Kuring rada hoyong ngulang deui - Alkitab henteu janji yén éta moal).

Teolog Amérika Randy Alcorn parantos urusan sareng judul sawarga salami mangtaun-taun. Dina bukuna Surga (Surga) anjeunna sacara saksama nalungtik unggal cutatan tina Alkitab anu aya hubunganana sareng kahirupan saatos maot. Hasilna mangrupikeun potret anu pikaresepeun naon waé kahirupan saatos maot. Anjeunna nyerat:

"Urang bosen ku urang sorangan, urang bosen batur, dosa, sangsara, kejahatan sareng maot. Sareng urang cinta kahirupan bumi, sanés? Abdi bogoh lebar langit wengi di gurun. Kuring resep calik calik di gigir Nancy dina dipan ku hawu, simbutna nyebarkeun ka urang, anjing anu nyumput ka kami. Pangalaman ieu henteu ngarepkeun surga, tapi aranjeunna masihan rasa naon anu bakal diarepkeun di dinya. Anu urang dipikacinta ngeunaan kahirupan di bumi ieu mangrupikeun hal-hal anu kéngingkeun urang pikeun suasana kahirupan anu urang dilakukeun. Anu dipikacinta di dieu di dunya ieu sanés ngan ukur anu pangsaéna dina kahirupan ieu, éta ogé sakedik kana kahirupan anu langkung ageung. ”Jadi naha urang kedah ngawates pandangan urang Karajaan Sawarga ka dunya anu kamari? Dumasar kana kamampuan ningkat lingkungan urang, hayu urang ngaduga naon anu hirup di surga tiasa sapertos kitu.

Fisikitas di surga

Rasul 'syahadat Rasul, panyaksian anu paling umum ngeunaan iman pribadi di antara urang Kristen, nyebatkeun "kebangkitan mayit" (saleresna: daging). Anjeun mungkin parantos ngulang deui ratusan kali, tapi anjeun kantos mikirkeun naon hartosna?

Ilaharna salah sahiji hubungan sareng kebangkitan hiji awak "spiritual", anu alus, ethereal, teu nyata anu disaruaan sareng sumanget. Nanging, hal ieu henteu pakait sareng pamanggih Alkitabiah. Alkitab nunjukkeun yén bangkit bakal janten mahluk fisik. Nanging, awak urang moal janten sacara karnal dina arti anu kami ngartos istilah ieu.

Pamanggih urang ngeunaan kamarna (atanapi ogé physicality) dihijikeun kana opat diménsi anu ku urang sadar kanyataan. Tapi upami dina kanyataanna aya seueur dimensi sanés, urang kaliru salah ku definisi materialitas urang.

Saatos kabangkitan na, Yesus ngagaduhan awak mayit. Anjeunna tiasa tuang sareng leumpang sareng katingali lumayan normal. Anjeun tiasa nyabak anjeunna. Sareng anjeunna tiasa ngahaja ngaliwat diménsi kanyataan urang ku jalan-jalan ngalangkungan tembok sapertos Harry Potter di stasion. Kami napsirkeun hal ieu henteu nyata; tapi sigana éta normal pisan pikeun awak anu tiasa ngalaman sakabeh spéktrum kanyataan.

Janten tiasa urang ngarepkeun kahirupan anu saé salaku diri anu diakui, dikurniakeun ku awak nyata anu henteu patalina, panyakit sareng luruh, atanapi henteu ogé gumantung kana hawa, kadaharan, cai sareng sirkulasi getih supados aya? Leres, sigana sapertos kitu. "... naon anu bakal urang henteu acan wangsit," saur Alkitab. "Kami terang yén nalika kaungkap urang bakal sapertos anjeunna; margi urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna " (2 Yohanes 3,2, Alkitab Zurich).

Bayangkeun hiji kahirupan sareng pikiran sareng arti - éta masih ngasuh sipat anjeun pisan sareng bakal bébas tina sagala hal anu langkung, bakal nyusun ulang prioritasna sahingga tiasa ngarencanakeun, ngimpi sareng janten kreatif salamina. Bayangkeun kalanggengan dimana anjeun ngahijikeun deui sareng babaturan lawas sareng ngagaduhan kasempetan pikeun meunang deui. Bayangkeun hubungan sareng batur ogé sareng Gusti anu bébas tina kasieun, tegangan, atanapi kuciwa. Bayangkeun henteu pernah pamitan ka jalma anu dipikacinta.

Henteu acan

Jauh ti terlibat dina ibadah anu teu pernah abadi pikeun sadaya kalanggengan, hirup anu langgeng sigana mangrupikeun sublimasi anu teu tiasa dilangkungan di kamulyaan na. Alam akhirat nahan anu langkung seueur pikeun urang tibatan urang anu tiasa katempona ku panca indera terbatas. Kadang-kadang, Gusti masihan urang sawangan anu caket tina naon kanyataan anu langkung ageung sapertos kitu. Saint Paul nyarioskeun kaheulana Athena yén Tuhan éta "teu jauh tina sadayana ..." (Kisah 17,24: 27). Langit pasti henteu caket sareng urang dina bentuk anu tiasa diukur. Tapi moal tiasa "nagara bahagia, jauh" oge. Mémang, tiasa waé henteu janten anjeunna ngurilingan urang dina cara anu urang henteu tiasa nyarios kana kecap-kecap?

Cikan imajinasi anjeun ngajalankeun liar kanggo bari

Nalika Yesus ngalahir, malaikat dumadakan katingali ku angon-angon di lapangan (Lukas 2,8-14). Siga éta badé sumping kaluar tina alamna ka dunya urang. Teu aya hal anu sami sakumaha anu dijelaskeun dina Kitab 2 Raja 6:17 kajadian ka abdi Elisa anu pikasieuneun nalika dumadakan legenda malaékat némbongan anjeunna? Ngan sateuacan anjeunna dibentur ku balaréa ambek, Stephanus ogé muka tayangan sareng sora sempit anu biasana teu aya paningal manusa (Kisah 7,55: 56). Janten naha John ningali wahyu Wahyu?

Randy Alcorn nerangkeun yén "sakumaha jalma buta moal tiasa ningali dunya di sakurilingna, sanaos éta aya, dosa urang ngandung harti yén urang henteu tiasa ningal langit. Naha mungkin yén sateuacan gugur, Adam sareng Hawa terang naon anu teu katingali ku urang ayeuna? Naha mungkin Karajaan langit sorangan ngan ukur jarak jauh ti urang? " (Surga, p. 178).

Spekulasi anu pikaresepeun ieu. Tapi aranjeunna henteu hebat. Élmu geus nunjukkeun yén nyiptakeun jauh leuwih loba tibatan urang tiasa ningali dina watesan fisik urang ayeuna. Kahirupan manusa di bumi mangrupikeun ekspresi anu pohara dugi ka naon waé anu bakal urang laksanakeun. Yesus sumping ka urang manusa salaku salah sahiji urang sahingga dikintunkeun ka watesan ayana manusa dugi ka takdir pamungkas sadaya kahirupan duniawi - maot! Teu lami sateuacan panyaliban anjeunna, anjeunna ngado'a: "Rama, pasihan abdi kamulyaan anu kuring ngagaduhan sareng anjeun sateuacan dunya diciptakeun!" Sareng urang moal hilap anjeunna terus dina doa anjeun: "Rama, anjeun gaduh éta [ jalma] dibikeun ka kuring sareng kuring hoyong aranjeunna janten sareng abdi dimana kuring. Aranjeunna kedah ningali kamulyaan kuring anu ku anjeun masihan kuring sabab anjeun dipikacinta kuring sateuacan dunya diciptakeun ” (Yohanes 17,5: 24 sareng, Injil Warta Alkitab).

Musuh terakhir

Janji langit sareng bumi énggal nyakup yén "pati bakal kasoran salamina". Di dunya maju, urang parantos ngiringan kumaha hirup hiji dasawarsa atanapi dua lami deui. (Hanjakalna, kami henteu tiasa terang kumaha ngagunakeun waktos tambahan ieu). Tapi upami éta tiasa dileungitkeun kuburan sakedik deui, pupusna tetep musuh urang anu kedah dilawan.

Dina pangajaran surga anu pikaresepeun, Alcorn ngécéskeun: "Urang henteu kedah muji maot - sareng teu Yesus. Anjeunna gorowok maot (Yohanes 11,35). Ngan sapertos aya carita-carita anu indah ngeunaan jalma-jalma anu rukun angkat ka kalanggengan, aya ogé carita anu nyarioskeun buruk sareng mental sareng fisik, bingung, jalma anu ngaleungitkeun, anu maotna tungtungna dauneuneun, matak kagum, jalma anu katarajang duka. Pupusna nyiksa sareng éta musuh. Tapi pikeun anu hirup dina kanyaho Yesus, éta mangrupikeun nyeri pamungkas sareng musuh anu pangahirna ” (P. 451).

Antosan! Terus deui. , ,

Urang tiasa langkung jauh kana aspek. Anggap kasaimbangan diropéa sareng kami henteu nyasar tina éta subjek, ngajalajah naon anu ngantosan urang maot maotna mangrupikeun panalungtikan anu pikaresepeun. Tapi kecap komputer kuring ngingetkeun kuring yén tulisan ieu tetep dibates dina waktos sareng rohangan tunduk. Janten urang nyimpulkeun ku putusan anu saé, rame tina Randy Alcorn: "Kalayan Gusti urang dipikacinta sareng babaturan anu urang hargai, babarengan urang bakal janten tukang alam semesta anu hebat anu ngajajah sareng nalukkeun milarian petualangan hébat. Yesus bakal aya di tengah-tengah éta sadayana, sareng hawa urang ngambekan bakal dieusi kabagjaan. Sareng upami urang teras mikir yén leres-leres tiasa henteu nambahan deui, urang bakal aya bewara - éta bakal! ” (P. 457).

ku John Halford


pdfLuhur nyaéta langit - henteu?