Gambaran ka sawarga

206 hakim swarga Nalika urang ngartos yén urang hirup, aya sareng anu aya dina Kristus, dina Hiji anu nyiptakeun sagala hal sareng nyalametkeun sagala hal sareng anu dipikacinta ka urang tanpa syarat (Kisangan 12,32:1,19; Kolosé 20: 3,16-17; Yohanes 1: 2,2), urang sadayana tiasa nyingkirkeun kasieun sareng salempang ngeunaan "dimana urang nangtung sareng Allah" sareng bener-bener dimimitian ku kapastian cinta-Na sareng kakuatan pedoman pikeun sesa kahirupan urang. Injilna mangrupikeun warta anu saé, sareng saé éta warta anu saé henteu ngan ukur pikeun sababaraha tapi pikeun sadayana, sapertos anu kabaca dina Yohanes.

Ngan hanjelu tapi leres yén seueur anu palercayaan Kristen sieun sieun kana pengadilan ahir. Panginten anjeun ogé. Barina ogé, upami urang jujur ​​sareng diri, urang sadayana terang yén kami henteu cukup kaadilan sampurna Gusti ku sababaraha cara. Tapi hal anu paling penting anu urang kudu émut ngeunaan pangadilan nyaéta identitas hakim. Hakim presiding dina pengadilan ahir teu aya deui ti Isa Al Masih, panebus urang!

Sakumaha anjeun terang, Kitab Wahyu ngagaduhan seueur perkawis ngeunaan Kiamat Terakhir, sareng sebagianana tiasa disada pikasieuneun nalika urang ngémutan dosa-dosa urang. Tapi wahyu ngagaduhan seueur anu nyebatkeun ngeunaan hakim. Anjeunna ngagero anjeunna anu "anu mikacinta sareng ngabebaskeun urang tina dosa urang ngalangkungan getih-Na". Yesus mangrupakeun hakim anu mikanyaah ka jalma-jalma dosa anu anjeunna ngadili pisan ka anjeunna maot pikeun aranjeunna sareng ngadeg pikeun aranjeunna di tempatna sareng kanggo aranjeunna! Langkung ti kitu, anjeunna ngirangan ti maot pikeun dirina sareng ngaboyong anjeunna ka kahirupan sareng payuneun Rama, anu mikanyaah ka anjeunna sapertos Yesus. Ieu ngeusi urang lega sareng kabagjaan. Kusabab Yesus nyalira hakim, teu aya alesan pikeun urang sieun pangadilan.

Allah mikanyaah jalma-jalma dosa, kalebet anjeun, dugi ka Bapa ngutus Putra kanggo ngadeg pikeun tujuan lalaki sareng ngagambar sadayana, kalebet anjeun, ka Anjeunna (Yohanes 12,32) ku ngarobih pikiran sareng ati urang ngalangkungan Roh Suci. Gusti henteu nyobian milari hal anu salah sareng anjeun ngajauhkeun anjeun tina karajaan na. Henteu, anjeunna tulus hoyong anjeun dina alamna, sareng anjeunna moal pernah lirén narik anjeun ka arah éta.

Perhatoskeun kumaha Yesus ngahartikeun kahirupan anu langgeng dina petikan ieu Injil Yohanes: "Tapi hirup langgeng anu aranjeunna mikawanoh anjeun anu ngan ukur Allah anu leres sareng anu parantos dikirim, Yesus Kristus." (Yohanes 17,3). Nyaho Yesus henteu sesah atanapi rumit. Teu aya sikep leungeun rahasia pikeun ngabédakeun atanapi ngabéréskeun teka-teki. Yesus ukur nyarios: "Kadieu ka abdi sadaya anjeun anu getol sareng beurat, abdi badé nyegerkeun anjeun" (Mateus 11,28).

Éta ngan ukur urang anu mikiran ka anjeunna. Anjeunna ngalakukeun sadayana dipikabutuh pikeun ngajantenkeun anjeun pantes. Anjeunna parantos ngahampura anjeun sadaya dosa anjeun. Sakumaha rasul Paulus nyerat: "Allah nunjukkeun nyaah ka urang ku kanyataan yén Kristus tilar dunya pikeun urang nalika urang masih dosa" (Roma 5,8). Gusti henteu ngantosan dugi ka urang cukup saé sateuacan Anjeunna ngahampura ka urang sareng ngajantenkeun ka barudak-Na sorangan - Anjeunna parantos parantos dilakukeun.

Nalika urang tobat ka Gusti sareng nempatkeun kapercayaan ka Yesus Kristus, urang ngalebetkeun kahirupan anyar. Roh Suci cicing di urang sareng mimiti ngorotan lapisan kandel dosa-dosa urang - kabiasaan dosa, sikep, sareng cara mikir - ngarobih kami tina jero ka jero kana gambar Kristus.

Éta tiasa janten nyeri deui, tapi ogé ngabébaskeun sareng nyegerkeun. Hasilna, urang tumbuh iman sareng kenal sareng dipikacinta Jurusalamet urang langkung seueur. Sareng beuki terang ngeunaan Juru Salamet urang, anu ogé hakim urang, kurang urang sieun ka pengadilan. Upami urang kenal Yesus, urang percanten ka Yesus sareng tiasa ngaso kapercayaan lengkep ngeunaan kasalametan urang. Éta henteu ngeunaan kumaha saé urang; anu sanés hartosna. Éta salawasna ngeunaan kumaha anjeunna alus. Ieu warta saé - béja pangsaéna anu tiasa didangu!

ku Joseph Tkach


pdfGambaran ka sawarga