Siksaan naraka abadi - dendam Ilahi atanapi manusa?

Naraka mangrupikeun topik anu matak percanten ku anu seueur percanten, tapi ogé matak prihatin ka aranjeunna. Pakaitan sareng éta mangrupikeun salah sahiji ajaran anu paling kontroversial sareng kontroversial iman Kristen. Argumenna sanés perkawis kapastian yén korupsi sareng kabiasaan anu dikutuk. Seueur umat Kristen satuju yén Allah bakal ngadili kajahatan. Sengketa ngeunaan naraka nyaéta naon waé anu bakal siga kitu, suhu naon anu bakal aya didieu sareng sabaraha lami anjeun bakal kakeunaan. Perdebatan nyaéta ngeunaan pamahaman jeung ngahubungkeun kaadilan ketuhanan - sareng jalma-jalma resep mindahkeun artina ngeunaan waktos sareng rohangan ka kalanggengan.

Tapi Alkitab henteu nyebatkeun yén Tuhan butuh pandangan urang anu cacad pikeun narjamahkeun kana gambaran anu sampurna tina kalanggengan. Nalika Alkitab nyarioskeun heran sakedik perkawis naon anu bakal katingali di naraka, jarang-jarang mangrupikeun pertimbangan anu kasual nalika dibuktikeun. Nalika téori anu dibahas, contona ngeunaan inténsitas sangsara di naraka - kumaha panasna bakal kumaha sareng sabaraha sangsara bakal tahan - pikeun seueur, tekanan getih naék sareng tegangan ngeusi kamar.

Sababaraha urang Kristen percanten yén naon iman anu leres dilakukeun tina naraka. Sababaraha henteu komprési nalika datang ka horor hébat. Sakur pandangan anu nyimpang tina ieu dipecat salaku liberalistik, kutang, memusuhan iman sareng cita-cita henteu masuk akal, sareng, teu sapertos kapercayaan anu terus-terusan dina jalma-jalma berdosa anu diserahkeun ka tangan duka anu murka, disababkeun pikeun jalma anu rada bodo. Sababaraha kapercayaan percaya yén naraka mangrupikeun cobaan anu sésana, tés tina kekristenan anu leres.

Aya Kristen anu percanten kana ketuhanan gaib tapi henteu dogmatik ngeunaan detilna. Abdi salah sahijina. Kuring percanten ka Ilahi pengadilan dimana naraka nangtung pikeun jarak langgeng tina Allah; Sanajan kitu, sajauh anu rinci, kuring lain tapi dogmatic. Sareng kuring yakin yén anu kedah diperyogikeun kasusah abadi salaku tindakan anu dibenerkeun pikeun puas pikeun duka anu nolak dina panyebaran ka Gusti anu dipikacinta sakumaha anu kaungkap dina Alkitab.

Kuring teu asa-asa ngeunaan gambar naraka anu ditetepkeun ku kasaimbangan kaadilan - kapercayaan yén Allah nempatkeun nalangsara pikeun jalma-jalma dosa sabab henteu pantes waé. Sareng kuring nolak tina pamikiran yén amarah Gusti tiasa kéngingkeun ku jalma (atanapi sahenteuna jiwa aranjeunna) anu lalaunan rasana dina nyiduh, ngan biasa. Kaadilan Retribution henteu bagian tina gambar Tuhan sakumaha kuring terang. Kuring pageuh percaya, kitu, yén kasaksian Alkitab ngajarkeun yén Allah bakal ngadili kajahatan; salajengna, kuring yakin yén anjeunna moal nyababkeun siksaan langgeng pikeun jalma ku nimpakeun kana hukuman fisik, mental jeung spiritual anu moal tungtungna.

Naha urang nyalindungan idé pribadi urang sorangan tina naraka?

Petikan Alkitab ngeunaan naraka tiasa tangtosna bakal diinterpretasi dina sababaraha cara - sareng bakal. Tafsiran anu kontradiksi ieu wangsul deui kana koper teologis sareng spiritual tina panjelajah Alkitab - numutkeun moto: Kuring ningali cara éta sareng anjeun katingalina béda. Bagasi kami tiasa ngabantosan urang nyimpulkeun teologis anu saéis atanapi ngadorong urang ka handap sareng ngajurung kami jauh tina kaleresan.

Pandangan naraka yén exegetes Alkitab, pastor sareng guru Kitab Suci pamustunganana ngagambarkeun, sigana, tanpa kompromi, anu ti mana aranjeunna ngamimitian pribadi sareng mana aranjeunna milarian dokumén dina Alkitab.

Janten bari urang leres-leres henteu penting ngeunaan kasaksian Alkitab, lamun datang ka naraka, maka diperyogikeun yén urang émut yén éta sering dianggo pikeun mastikeun kapercayaan anu sateuacanna. Albert Einstein ngingetkeun: Urang kedah nyobian ngenal naon anu nyata sareng sanes anu hoyong urang tepang.

Seueur nasrani anu ngaku yén konservatif percaya yén otoritas Alkitab leres pisan dina perjuangan ieu sareng pikeun naraka. Dina pamadeganna, ngan naraka anu kahartos tina siksaan anu langgeng anu leres sareng standar Alkitabiah. Gambar naraka anu aranjeunna juara nyaéta salah sahiji anu aranjeunna parantos diajar. Ieu mangrupikeun gambar naraka anu anjeun peryogikeun kedah ngajaga status status quo agama anjeun. Sababaraha anu yakin yén leres sareng kabutuhan gambar agama naraka yén aranjeunna henteu ngan ukur hoyong nampi bukti atanapi bantahan logis anu patarosan ngeunaan sudut pandang na.

Pikeun seueur kelompok iman, gambar infernal tina siksaan langgeng ngagambarkeun buntut anu hébat, anu ngancem. Éta mangrupikeun alat disiplin dimana aranjeunna ngancem domba sareng ngabimbing aranjeunna dina arah anu aranjeunna mendakan anu leres. Sanaos naraka, sapertos anu katingali ku para mukmin anu bias, tiasa janten alat disiplin anu nyurung supaya tetep domba, tapi sigana mah bakal mendakan jalma langkung caket kana Allah. Barina ogé, jalma anu ngiluan golongan ieu kusabab teu kaci ditinggalkeun henteu katarik kana jinis latihan agama anu leres ieu kusabab cinta anu teu cocog, sadaya anu ngan ukur cinta.

Dina ekstrim anu sanés, aya urang Nasrani anu percaya yén pangadilan Allah jahatna sami sareng persiapan ringkes dina gelombang mikro - épéktip, sacara épéktip, sareng teu rada nyeri. Aranjeunna ningali tanaga sareng panas anu dikaluarkeun ku fusi nuklir sacara kiasan pikeun pembakaran henteu aya anu ngaraosan, ku Gusti bakal nyangka bakal ngahukum kajahatan. Nasrani ieu, anu sok disebut pendukung penghancur, sigana Gusti anu alusna Dr. Kevorkian (saurang dokter Amérika anu ngabantosan 130 pasien bunuh diri) anu ngokolakeun suntikan nepi ka tiwasna ka jalma-jalma anu dosa anu tiwas di naraka (anu nyababkeun pupusna henteu aya nyeri).

Kuring henteu percanten kana naraka siksaan anu langgeng, tapi kuring henteu ngiluan para ngabela perusak. Kadua perspéktif henteu lebet kana sagala bukti alkitabér sareng, dina pamanggih kuring, henteu leres-leres ngalakukeun kaadilan ka Rama sawarga urang, anu dicirikeun di luhur sadayana ku cinta.

Naraka, sakumaha kuring ningali, sinonim sareng jarak anu langgeng ti Allah, tapi kuring yakin yén fisikitas urang, keterbatasan urang dina hal logika sareng basa, henteu ngijinkeun urang nyatakeun ruang lingkup pengadilan Allah. Abdi teu tiasa nyimpulkeun yén pangadilan Allah bakal dibentuk ku pamikiran réalansi atanapi nyeri sareng sangsara anu disababkeun ka batur dina waktos hirupna; ku sabab kuring henteu cekap bukti Alkitab pikeun ngadukung téori sapertos kitu. Luhureun sadaya, hakekatna Gusti kalayan lemah lembut kalayan gambar naraka, anu dicirikeun ku siksa abadi.

Spekulasi: Kumaha bakal naraka?

Dina artos literal, naraka dicirikeun ku siksaan langgeng hartosna tempat sangsara gede pisan, dimana hawa panas, seuneu sareng haseup utamina. Pandangan ieu nganggap yén panerapan manusa ngeunaan seuneu sareng karusakan mangrupikeun hiji-hiji disarengan ku siksaan anu abadi.

Tapi naha bener-bener tempatna? Dupi éta parantos aya atanapi bakal dipecat dina engké? Dante Alighieri ngirimkeun yén naraka mangrupikeun tumpukan jero, anu ditungtut di tengah bumi. Sanaos anu aya pakaitkeun naskah Alkitab pikeun sababaraha lokasi bumi ka naraka, referensi ogé dilakukeun pikeun anu henteu sadunya.

Salah sahiji dalil-dalil ka surga sareng naraka anu nurut kana hukum-hukum logika nyaéta yén ayana literal tina hiji nyaéta gumantung kana anu sanés. Seueur umat Kristen parantos ngarengsekeun masalah logis ieu ku ngabandingkeun langit sareng jarak deukeut ka Gusti, bari nunjukkeun jarak anu abadi ti Allah ka naraka. Tapi para pendukung anu leres-leres gambar gambar naraka henteu pisan senang sareng pandangan anu aranjeunna sebatkeun alesan. Aranjeunna negeskeun yén penjelasan sapertos kieu henteu ngan ukur seueur disandian ku cai Vishivashi. Tapi kumaha tiasa apan janten kabuktian, geografis localizable, lokasi tetap? (janten dina jaman baheula sareng ayeuna kalebet kalanggengan atanapi salaku inferno, anu batubal réalansi parantos dilakukeun pikeun ngagurilap), anu nyeri fisik siksaan naraka abadi anu bakal diabaran ku jasmani non-fisik?

Sababaraha pendukung dasarna hipotésis literal yén nalika aranjeunna sumping di naraka, Allah bakal nempatkeun sut khusus pikeun henteu pantes syurga anu pinuh ku reséptor nyeri. Pamanggih ieu - rahmat anu ngajangjikeun pangampura bakal nempatkeun jiwa-jiwa dina naraka dina jas anu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngarasa henteu aya watesna - dibawa ku jalma anu wijaksana anu sigana katempona ku takwa anu tulus. Sababaraha advocates literal ieu percaya yén amarah Gusti kedah ngaco; ku kituna jiwa anu diserahkeun ka naraka dibere jas anu disesuaikan pikeun aranjeunna ku Allah sareng sanés salah saurang arsenal sadis alat panyiksaan Iblis.

Pobaanahan abadi - Kaseueuran pikeun Allah atanapi langkung pikeun urang?

Upami gambaran naraka sapertos kitu, dibentuk ku siksa abadi, tiasa ngareureuwas upami dibandingkeun sareng dewa cinta, maka urang salaku manusa ogé tiasa nampi hiji hal tina ajaran sapertos kitu. Tina sudut pandang manusa, urang teu dipikiran kalayan ideu yén batur tiasa ngalakukeun hal-hal anu goréng tanpa dipikagaduhan pikeun éta. Kami hoyong mastikeun yén hukuman kaadilan Allah saéstuna henteu ngantep saha waé anu kabur. Sababaraha nyarios dina kontéks ieu pikaresepeun tina amarah Gusti, tapi rasa kaadilan forensik ieu saleresna mangrupikeun inovasi anu dipimpin manusa anu ngan ukur kaadilan pikeun ngartos kaadilan manusa. Nanging, urang henteu kedah mindahkeun pandangan kami ngeunaan pamariosan adil ka Gusti, kalayan nganggap yén Allah kersa disépakeun ku cara anu sami sareng anu urang lakukeun.

Naha anjeun émut nalika anjeun budak leutik yén anjeun kaluar tina jalan pikeun waspada kolotna anjeun kana kasalahan anu nyiksa duduluran anjeun? Anjeun horéam lalajo dulur duduluran anjeun nganggo nanaon, khususna upami anjeun parantos dihukum dina palanggaran anu sami. Intina nyaéta cocog sareng raos kaimbangkeun kaadilan. Panginten anjeun terang cariosan mukmin anu ngahudangkeun peuting kusabab anjeunna yakin yén tempat ka batur aya saurang kalayan kasalahan tanpa hukuman henteu tiasa bobo.

Siksaan naraka abadi tiasa nyayogikeun urang kumargi éta pakait sareng kahayang manusa pikeun kaadilan sareng maén anu adil. Tapi Kitab Suci ngajarkeun yén Tuhan bertindak dina kahirupan jalma-jalma ngalangkungan rahmat-Na sanes pedaran anu dilakukeun ku manusa. Sareng Kitab Suci ogé ngajantenkeun sacara jelas yén urang manusa henteu ngémutan sih-rahmat hébat Gusti. Kuring bakal ningali yén anjeun kéngingkeun naon anu anjeun pantes sareng Gusti bakal ngajamin yén anjeun nampi naon anu anjeun pantes nyaéta garis anu alus. Kami gaduh ide kaadilan, anu sering aya hubunganana sareng prinsip Perjanjian Old, panon pikeun soca. , Ngadegkeun huntu pikeun waos, tapi ideu tetep.

Henteu masalah kumaha pengabdian urang milu teologi atanapi sistematis anu nampi posturan murka allah, kabeneran tetep yén éta ngan ukur ka Allah, sakumaha anu anjeunna laksanakeun pikeun musuh (nya sareng kami). Paulus ngingetkeun ka urang: Jangan males dendam, anu dikasihan, tapi masihan ruang ka murka Allah; sabab parantos ditulis: 'Balesan mangrupikeun milik kuring, kuring bakal mayar, saur Pangéran' (Rom 12,19).

Seueur anu ngagambarkeun rambut, ngabdi, sareng ngarobih, wincikan naraka anu kuring parantos nguping sareng maca ngeunaan asalna tina sumber agama sareng forum anu sacara eksplisit nganggo basa anu sami dina kontéks anu béda ti anu dikutuk teu pantes sareng sacara biadab, sabab éta bakal ngirangan birahi manusa pikeun pertumpahan getih. Kekerasan nyarioskeun kecap. Tapi kahayang gairah pikeun hukuman Allah ngan ukur pisan, sabab kurangna yayasan Alkitab khusus, hiji badan kehakiman didorong hasil tina panangan luhur. Gagasan lynching agama anu keukeuh yén siksaan abadi naraka anu aranjeunna diladarkeun ngaladénan ka Allah parantos rumpaka dina lingkaran Kristen (tingali Yohanes 16,2).

Éta kultus religius pikeun ngahudangkeun yén jalma anu henteu hirup kana kapercayaan di dieu di bumi parantos atosan pikeun gagalna salamina. Numutkeun seueur urang Kristen, naraka bakal ditangtayungan pikeun anu teu disimpen ayeuna jeung di hareup. Teu disimpen? Anu persis anu henteu disimpen? Dina sababaraha bunderan iman, jalma-jalma anu aya di luar wates anu ditangtukeun ku iman disebut teu disimpen. Sababaraha golongan ieu sareng sababaraha guruna ngaku yén di antara (tina siksaan ilahi abadi), sababaraha jalma anu disimpen ogé saluareun organisasi anu aya. Nanging, tiasa dianggap yén sadayana agama anu nyebarkeun gambar naraka anu dicirikeun ku siksaan anu langgeng, nunjukkeun yén kasalametan anu langgeng tiasa dicapai paling aman upami hiji gerak dina wates pangakuanna.

Kuring nampik pandangan anu degut, keras ati anu ngahambat ka déwa duka anu ngahukum sadaya jalma anu luar anu ditetepkeun wates kapercayaan. A dogmatisme iman anu nyegel kana hukuman anu abadi tiasa didaptarkeun ngan ukur hartos justifikasi kaadilan manusa. Janten, anggapan yén Tuhan sapertos urang, urang tiasa milih salaku agén perjalanan anu nawiskeun perjalanan tanpa mulang ka kalanggengan dicirikeun ku panyiksaan - sareng nunjuk aranjeunna tempat sah dina naraka anu ngalanggar tradisi sareng ajaran agama kami. .

Naha sih rahmat ngaleungitkeun seuneu anu abadi?

Salah sahiji anu paling penting sareng dina waktos anu nyarios dumasar kana Injil anu paling dahsyat tina sagala gambar infernal anu disangka tina siksa abadi tiasa dipendakan dina pesen konci tina Good News. Kapercayaan législatif ngajelaskeun tikét bébas tina naraka anu dilélér ka jalma dumasar kana padamelan anu aranjeunna lakukeun. Sobalan anu kapasan sareng subjekna naraka téh pasti bakal ngabalukarkeun jalma-jalma teuing dirépét dina diri sorangan. Urang, tangtosna, narékahan pikeun hirup kahirupan urang ku cara kitu urang henteu ka naraka ku nyobian hirup dumasar kana daptar larangan sareng larangan. Kami henteu gagal perhatikeun yén batur henteu kedah narékahan saloba urang - sareng ku kituna tiasa bobo sateuacana wengi, urang rajin ngabantosan Gusti milari tempat di naraka anu dicirikeun ku siksaan abadi pikeun mesen.
 
Dina karyana The Divorce Great CS Lewis ngiringan kami dina wisata beus hantu anu angkat ti naraka ka swarga kalayan ngarep hak tetep.

Aranjeunna mendakan pangeusi surga, anu didamelna Lewis ditebus salamina. Sumanget anu hébat matak kagum pikeun milari jalma di sawarga anu anjeunna terang anu dituduh rajapati sareng dieksekusi di bumi.

Jurig naroskeun: Naon anu abdi hoyong terang nyaéta naon anu anjeun kedah laksanakeun salaku pembunuhan goddamn di dieu di sawarga samentawis kuring kedah jalan anu sanés sareng nyéépkeun sadayana taun ieu di tempat anu katingalina siga anu sarap.

Salilana anu ditebus nyobian ngajelaskeun yén duanana lalaki anjeunna dibunuhan sareng anjeunna ningali hasil direncanakeun ka Bapa Swarga sateuacan tahta Allah.

Tapi pikiran ngan saukur teu tiasa nampi penjelasan ieu. Éta ngabantah raos kaadilan. Kaadilan teu terang salamina anu ditebus di sawarga bari dikutuk pikeun tetep di naraka mah téréh.

Janten anjeunna ngagorowok ka ditebus salilana sareng nungtut hak-hakna: Kuring ngan ukur hayang leres mah ... kuring gaduh hak anu sami sareng anjeun, sanés?

Ieu persis dimana Lewis hoyong mingpin urang. Anjeunna ngantepkeun jalma anu disimpen disimpen salamina: Kuring henteu kéngingkeun naon milik kuring, upami kuring moal aya di dieu. Sareng anjeun moal kéngingkeun naon waé anu anjeun berhak. Anjeun nampi hal anu langkung saé (The Divorce Great, CS Lewis, Harper Collins, San Francisco, p. 26, 28).

Kasaksian Injil - naha éta tiasa kahartos sacara literal atanapi métaforis?

Para pembela gambar naraka, kumaha éta teu tiasa langkung parah na langkung permanén, kedah ngandelkeun interpretasi literal sadaya petikan Alkitab ngeunaan naraka. Dina abad ka-14, Dante Alighieri, dina The Divine Comedy, ngabayangkeun naraka minangka tempat horor sareng siksaan anu teu kaagamaan. Naraka Dante mangrupikeun tempat panyiksaan sadis dimana jalma-jalma jahat ditakdirkan pikeun ngungkabkeun nyeri anu henteu kantos-tungtung sareng ngagolak dina getih nalika ngajerit na maranéhna ngilang salamina.

Sababaraha bapa garéja awal percaya yén anu ditebus di surga tiasa nyaksian sacara real waktos nyiksa tina laknat. Ngiringan gaya anu sami, panulis sareng guru kontemporer ayeuna ngémutan yén Anu Maha Kawasa tiasa aya di naraka, supados ampir sadar yén pangadilan-Na Gusti leres-leres dilakukeun. Sababaraha pengikut iman Kristen memang ngajarkeun yén jalma-jalma di surga moal aya masalah hariwang ngeunaan terang anggota kulawarga sareng jalma anu lain anu dipikacinta di naraka, tapi bahagia anu salamina bakal datangna tina nyaho kabeneran Allah di luhur sadaya. ningkat sareng prihatinna pikeun jalma-jalma anu pernah dipikacinta di bumi, anu ayeuna parantos sangsara pikeun sangsara anu sanés, bakal katingalina aya artosna.

Nalika satia kana Alkitab (dipasangkeun ku rasa kaadilan) nyababkeun bahaya, pikasieuneun pikiran gancang meunang panangan luhur. Abdi teu tiasa ngabayangkeun kumaha jalma anu datang ka Karajaan Sawarga ku rahmat Allah tiasa ngasupan panyiksaan batur - sumangga waé anu dipikacinta! Sabalikna, kuring yakin ka Allah anu henteu pernah liren mikacinta ka urang. Kuring ogé yakin yén aya seueur déskriptif ilustrasi sareng kiasan anu digunakeun dina Alkitab yén input Gusti ogé kedah dipangaruhan ku jalma ogé. Sareng Gusti henteu masihan inspirasi panggunaan kiasan sareng kecap-kecap puitis dina harepan yén urang bakal ngahirupkeun artina kalayan nyandak aranjeunna sacara harfiah.

ku Greg Albrecht


pdfSiksaan naraka abadi - dendam Ilahi atanapi manusa?