Mangkat sareng wangsulna Kristus

Dina Kisah 1,9 urang disarioskeun: "Sareng nalika anjeunna nyarios kitu, anjeunna beuki ngajemput na méga nyandak anjeunna ngajauhan panonna." Pertanyaan pangbasajanna anu timbul?

Naha Yesus munggah ka surga ku cara kieu?

Sateuacan urang uihkeun patarosan ieu, hayu urang teraskeun kana tilu ayat di handap ieu: Sareng aranjeunna masih milari Juruwilujeng ngilang, dua lalaki anu nganggo baju bodas muncul di gigireun aranjeunna: "Anjeun lalaki ti Galilea," saurna, "naon anu anjeun lakukeun? sareng neuteup ka langit? Ieu Yesus, anu dicandak ka langit ku anjeun, bakal sumping deui nalika anjeun ningali Anjeunna angkat ka surga. Teras aranjeunna balik ka Yerusalem ti gunung, anu disebut Gunung Olive sareng caket ka Yerusalem, jalan Sabat jauh ” (Vv. 10-12).

Aya dua titik dasar dina petikan ieu - Yesus lolos ka sawarga sareng anjeunna bakal datang deui. Kadua titik anu penting pisan kana iman Kristen, sareng duanana ogé bagian tina Syahadat Rasul. Mimiti, Yesus angkat ka surga. Dina kontéks ieu, urang umumna ngobrol ngeunaan Surga Kristus, liburan anu dirayakeun unggal Kemis 40 dinten saatos Paskah.

Ayat ieu ogé nunjukkeun yén Yesus bakal uih - anjeunna bakal uih deui sareng cara anu sami dina naék ka sawarga. Dina pamanggih kuring, titik terakhir ieu nunjukkeun alesan naha Yesus angkat ka sawarga katingali pikeun sadayana - ku cara ieu ogé nekenkeun yén anjeunna ogé bakal terang deui pikeun sadayana.

Éta gampang pikeun anjeunna ngan ukur ngantep murid-muridna terang yén anjeunna bakal uih deui ka ramana sareng datang deui ka bumi hiji dinten - maka anjeunna bakal gampang sirna, sapertos dina kaayaan anu sanés, tapi waktos ieu tanpa katingal deui . Kuring henteu terang alesan téologis sanés pikeun na katingali ngambang nuju langit. Anjeunna badé ngintun pesen ka murid-murid sareng ngalangkungan ka kami, badé ngintunkeun pesen anu tangtu.

Ku ngaleungit katingali pikeun sadayana, Yesus ngajelaskeun yén anjeunna henteu bakal angkat tina bumi nyalira, tapi bakal linggih di sisi katuhu ramana di langit pikeun ngadeg pikeun urang salaku imam anu langgeng. Nalika salah saurang panulis nempatkeun éta, Isa ogé "manusa urang di surga". Urang ngagaduhan batur di Karajaan Sawarga anu ngartos saha urang, anu terang kalemahan sareng kaperluan urang, sabab anjeunna ogé manusa. Malahan di sawarga anjeunna tetep manusa sareng Gusti, sapertos kitu ogé.
 
Sanaos saatosna naek, Kitab Suci nyauran anjeunna jalmi. Nalika Paulus ngawartosan ka Athena di Areopagus, anjeunna nyarios yén Allah bakal nangtoskeun dunya ngalangkungan jalma anu anjeunna dipilih, sareng yén jalma éta Yesus Kristus. Sareng nalika nyerat Timotus, anjeunna nyarioskeun ka anjeunna ngeunaan lalaki Kristus Yesus. Anjeunna tetep manusa sareng siga kitu keneh fisik. Anjeunna parantos gugah tina maot mayit sareng angkat ka sawarga. Anu ngabalukarkeun urang naroskeun dimana persisna awak ayeuna? Kumaha carana pangéran anu Maha Agung, anu henteu tunduk kana wates spasial atanapi material, dina waktos anu sareng sacara fisik dina tempat anu tangtu?

Naha awak Yesus ngambang di tempat sanés? Abdi henteu terang. Sanes kuring terang kumaha Yesus tiasa ngaliwat panto ditutup atanapi naék ngalawan hukum gravitasi. Jelas, hukum fisik henteu dilarapkeun ka Yesus Kristus. Sanaos tetep wujud dina awak, éta henteu tunduk kana wates anu umum pikeun awak fisik. Ieu masih henteu ngajawab sual ayana lokal Awak Kristus, tapi urang henteu kedah janten perhatian anu paling penting, nya?

Urang kedah terang yén Isa aya di sawarga, tapi sanés persisna. Langkung penting pikeun urang terang ngeunaan awak spiritual Kristus, kumaha Yesus ayeuna damel di bumi jero komunitas gareja. Sarta anjeunna ngalaksanakeun éta ngaliwatan Roh Suci.

Kalayan kebangkitan fisikna, Yesus masihan tanda anu ditingali yén anjeunna bakal terus aya salaku dewa ogé. Kalayan ieu, urang yakin yén, salaku Imam Agung, anjeunna ngartos kalemahan urang, sakumaha ceuk dina surat ka bangsa Ibrani. Kalayan Ascension katingali ku sadayana, hiji hal janten jelas: Yesus henteu ngan saukur ngaleungit - malahan, salaku Imam Agung urang, pendepokasina sareng mediator, anjeunna ngan ukur ngiringan hasil kerohanian ku cara anu béda.

Alesan anu sanés

Kuring ningali acan sanés alesan pangna Yesus angkat ka sawarga dina awak sareng katingali ku sadayana. Yohanes 16,7 nyarioskeun yén Yesus ngucap ka murid-muridna: “Hadé kanggo kuring éta indit. Kusabab upami henteu angkat, comforter moal sumping ka anjeun. Tapi upami abdi angkat, sim kuring bakal ngirim ka anjeun. "

Kuring henteu yakin naha, tapi écés Naékna Yesus kedah miheulaan Pentekosta. Sareng nalika murid-murid ningal Yesus naek ka kahyangan, aranjeunna yakin yén Roh Suci anu jangji bakal sumping.

Janten teu aya kasedih, sahenteuna manéh aya anu disebutkeun dina kitab Kisah. Salah henteu hariwang ku kanyataan yén dinten-dinten anu saé anu lami sasarengan sareng ragana anu hadir Yesus mangrupikeun hal anu kapungkur. Jaman baheula waktosna ogé henteu idealisasi. Malahan, saurang katingali kalayan senang kana masa depan, anu ngajantenkeun nyandak hal anu langkung penting, sapertos anu dijanjikeun ku Yesus.

Upami urang teras ngiringan Kisah Para Rasul, urang bakal maca ngeunaan pikagumbiraeun tina 120 baraya dina iman. Aranjeunna parantos duaan ngadu'a sareng ngarencanakeun payuneun padamelan. Aranjeunna terang aranjeunna ngagaduhan padamelan pikeun ngalakukeun, jeung
 
ku sabab aranjeunna milih rasul pikeun ngarebut tempat Yudas. Aranjeunna terang yén aranjeunna kedah janten 12 rasul pikeun ngagambarkeun Israil anu anyar, anu ditetepkeun ku Gusti Allah. Aranjeunna kedah patepung pikeun rapat babarengan; sabab aya seueur anu diputus.

Yesus parantos maréntahkeun aranjeunna ka sadaya pangurus dunya janten saksi-Na. Sadaya anu aranjeunna kedah laksanakeun, sakumaha anu parantos maréntahkeun Yesus, nyaéta ngadagoan di Yérusalém pikeun mikeun kakuatan spiritual, pikeun nampi comforter jangji.

Ku sabab kitu, Munggah Yesus sapertos miring gulungan kendang dramatis, jurus ngaganggu diantosan sinambung awal yén rasul-rasul kedah catapult kana lingkaran anu langkung penting tina jasa pikeun iman. Sakumaha Yesus parantos jangji ka aranjeunna, dumasar kana kamampuan Roh Suci aranjeunna kedah ngalaksanakeun hal-hal anu langkung penting ti Pangéran Mantenna. Sareng paninggalan Yesus katingali sadayana memang janji yén hal-hal anu langkung penting bakal kajantenan.

Yesus nyebut Roh Suci "comforter lain" (Yohanes 14,16); dina basa Yunani ayeuna aya dua istilah anu béda pikeun "batur". Hiji nunjukkeun hal anu sami, anu lain anu béda; Yesus jelas hartosna hal anu sami. Roh Suci sapertos Yesus. Éta ngagambarkeun ayana payuneun Gusti, ngan ukur hiji
kakuatan gaib. Roh Suci cicing, ngajar sareng nyarios; anjeunna ngalakukeun kaputusan. Anjeunna hiji jalma, jalma ilahi, sareng sapertos bagian tina hiji Allah.

Roh Suci sami sareng Yesus anu ku urang ogé tiasa nyebatkeun yén Yesus hirup di urang, hirup di komunitas garéja. Yesus saurna yén anjeunna bakal sumping sareng tetep sareng para mukmin - alami di antarana - sareng anjeunna ngalakukeunana dina bentuk Roh Suci. Janten Yesus angkat, tapi anjeunna henteu ninggalkeun urang ka diri urang, Anjeunna ngaliwat ka urang ngaluarkeun Roh Suci anu asli.

Tapi anjeunna ogé bakal uih deui ragana sareng katingali kanggo sadayana, sareng kuring yakin yén ieu mangrupikeun alesan utama pikeun naékna dina bentuk anu sami. Urang kedah henteu nyangka yén Yesus parantos di dieu di bumi dina bentuk Roh Suci sareng ku kituna parantos sumping, ku kituna teu aya anu sanés-sanés diperkirakeun saluareun anu parantos aya.

Henteu, Yesus nerangkeun yén uih deui sanés kasumpingan, henteu kawih. Éta bakal jelas sapertos terangan, sakumaha jelas panonpoé naék. Ieu bakal katingali ku sadayana, sapertos naékna na katingali ku sadayana di Gunung Olive ampir 2000 taun ka pengker.

Ieu masihan urang ngaharepkeun yén urang tiasa ngarepkeun langkung seueur ti naon anu urang gaduh ayeuna. Kami ayeuna ningali seueur kalemahan. Kami ngakuan kalemahan urang sorangan, nyaéta tina garéja urang sareng sareng Christendom sacara utami. Kami pasti dipasihan ku harepan yén hal bakal robih langkung saé, sareng Kristus ngajamin yén anjeunna leres-leres bakal ngahambat dina cara anu dramatis pikeun masihan Karajaan Allah jadi dorongan tina babandingan anu teu pernah aya.
 
Anjeunna moal ngantunkeun hal-hal sapertos aranjeunna. Anjeunna bakal wangsul sapertos murid-murid ningali anjeunna ngaleungit ka sawarga - ragana sareng katingali ku sadayana. Éta kalebet sakedik detail anu moal kuring nambalan teuing pentingna pikeun: méga. Alkitab janji yén Yesus, sakumaha naék ka sawarga tina méga, bakal uih, dibawa ku méga. Kuring henteu terang naon harti anu langkung jero dina aranjeunna - aranjeunna ngalambangkeun malaikat anu muncul babarengan sareng Kristus, tapi aranjeunna ogé bakal katingali dina bentuk aslina. Titik ieu pasti kurang pentingna.

Di sisi anu sanés, kembangan dramatis Kristus nyalira pentingna, bakal dipirig ku lampu suluh, gandeng ramé sareng fénoména fenomena panonpoé sareng bulan, sareng sadaya jalma bakal tiasa nyaksian éta. Éta bakal jadi teu resep. Teu aya anu tiasa nyebatkeun yén éta lumangsung di ieu sareng tempat éta. Nalika Kristus balik, kagiatan ieu bakal dirasa di mana waé, sareng teu aya anu nanyakeun.

Sareng nalika ieu kajantenan, sakumaha Paulus ngécéskeun dina surat anu munggaran ka Tesalonika, urang bakal tiasa nyumponan Al Masih dina hawa, jauh ti dunya. Salah sahiji anu nyarios dina hubungan ieu, suka bungah, sareng ieu moal lumangsung dina rahasia, tapi katingali ku sadayana di masarakat; dulur sadayana bakal nuturkeun wangsulna Kristus ka bumi. Sareng urang ngabagi kana Munggaran Yesus ogé panyalibna, kubur sareng kebangkitan. Kami ogé bakal ka surga pikeun nyumponan Gusti anu balik, sareng teras urang ogé balik ka bumi.

Éta aya bédana?

Tapi, urang henteu terang iraha sadayana ieu bakal kajantenan. Dupi anu ngarobih nanaon tentang gaya hirup urang? Ayeuna kedah sapertos kieu. Dina surat kahiji ka Korinta sareng dina surat anu munggaran ka St John urang milarian penjelasan praktis. Kitu deui nyarios dina 1 Yohanes 1: 1-3,2: "Kalayan Hormat, urang ayeuna tos janten putrana Gusti; tapi naon anu bakal urang henteu acan wangsit. Tapi urang terang yén upami janten katingalina, urang bakal sapertos anjeunna; sabab urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna. Sareng saha anu ngagaduhan anu sapertos kitu dina Anjeunna, nyucikeun dirina, sakumaha anjeunna murni. "

Maka Yohanes ngajelaskeun yén mukmin nurut ka Allah; urang moal hoyong hirup hirup dosa. Kami yakin yén Yesus bakal mulang sareng yén urang bakal sapertos anjeunna gaduh implikasi praktis. Éta nyababkeun urang nyobian ngantunkeun dosa-dosa urang. Hal ieu henteu hartosna yén usaha urang nyalametkeun urang atanapi kalakuan salah urang bakal ngarusak urang; rada, hartosna urang milari henteu ngalakukeun dosa.

Kami mendakan penjelasan Alkitab anu kadua ngeunaan ieu dina 1 Korinta 15 dina akhir bab kabangkitan. Saatos éksposisi na ngeunaan kadatangan Kristus anu kadua sareng kabangkitan urang dina kalanggengan, Paulus nyarios dina ayat 58: "Ku sabab kitu, dulur-dulur anu dipikacinta, kudu pageuh, mantep sareng teras-terasan ningkatkeun padamelan Gusti, terang yén padamelan anjeun henteu muspra. aya di Gusti. "

Jadi aya tugas payuneun urang sapertos sateuacan murid-murid anu pangheulana. Pesenan anu masihan Yesus ka aranjeunna dina waktos ayeuna ogé dilarapkeun ka kami. Kami ngagaduhan Injil, pesen kanggo ngahutbah; sareng kami parantos dipasihkeun kakawasaan Roh Suci supados tuhu kana amanat ieu. Janten aya pagayun payuneun urang. Urang teu kudu ngantosan sacara idé-ati ngantorkeun uih Yesus. Kitu ogé, urang ogé henteu kedah ningal Kitab Suci pikeun petunjuk ngeunaan iraha éta bakal aya, sabab Alkitab jelas terang yén urang henteu terang. Sabalikna, urang gaduh janji yén anjeunna bakal wangsul, sareng anu sakitu cekap pikeun urang. Aya pagayun payuneun urang, sareng urang kedah ngalakukeun sadayana anu urang tiasa laksanakeun padamelan Gusti sabab urang terang yén karya ieu henteu sia-sia.

ku Michael Morrison


pdfMangkat sareng wangsulna Kristus