Naon kasalametan?

293 naon kasalametan Naha kuring cicing Naha hirup abdi ngagaduhan tujuan? Naon anu bakal kajadian ka kuring nalika kuring maot? Patarosan dasar anu sadayana parantos naroskeun ka diri nyalira sateuacanna. Patarosan anu kami bakal masihan anjeun waleran di dieu, jawaban anu kedah nunjukkeun: Leres, hirup ngagaduhan hartos; enya, aya kahirupan saatos maot. Henteu aya anu langkung aman tibatan maot. Hiji dinten urang nampi beja anu pikasieuneun yén jalma anu dipikacinta parantos maot. Ujug-ujug éta ngingetan yén urang ogé kedah maot énjing, taun payun atanapi dina satengah abad. Sieun maot bakal nyababkeun sababaraha penakluk Ponce de Leon pikeun milarian cai mancur legendaris nonoman. Tapi panén moal tiasa dibalikkeun. Pupusna datang ka saréréa. 

Kiwari seueur anu miharep kanggo sambungan hirup ilmiah sareng teknis sareng pamutahiran. Kumaha sensasi upami para ilmuwan tiasa mendakan mékanisme biologis anu tiasa reureuh atanapi sigana malah ngeureunkeun sepuh! Éta bakal janten warta anu pangageungna sareng anu paling rame nampi dina sajarah dunya.

Nanging, sanaos di dunya super-tech urang, kalolobaan jalma sadar yén ieu impian anu henteu kapendak. Seueur anu janten karep kana harepan salamet saatos maot. Panginten anjeun mangrupikeun salah sahiji jalma anu miharep. Naha bakal langkung saé upami kahirupan manusa leres-leres tunduk kana tujuan anu hébat? Takdir anu ngalangkungan hirup langgeng? Pangarep-arep ieu aya dina rencana kasalametan Allah.

Nyatana, Gusti gaduh niat pikeun masihan hirup langgeng pikeun jalma. Gusti, anu henteu ngabohong, rasul Paulus nyerat, ngajanjikeun harepan hirup salamina ... (Titus 1: 2).

Di tempat sanés anjeunna nyerat yén Gusti kersa sadayana jalma disalametkeun sareng terang terang kaleresan (1 Timoteus 2: 4, tarjamahan tina set). Ngaliwatan Injil Kasalametan, diwartosan ku Yesus Kristus, rahmat penyembuhan Allah parantos muncul ka sadaya jalma (Titus 2: 11).

handapeun kalimah pati

Dosa sumping ka dunya di Taman Eden. Adam sareng Hawa dosa, sareng katurunan éta sami. Dina Roma 3 Paul ngajelaskeun yén sadaya jalma boga dosa.

  • Teu aya deui anu adil (Ayat 10)
  • Teu aya anu nanyakeun ngeunaan Allah (Ayat 11)
  • Teu aya anu ngalaksanakeun kahadéan (Ayat 12)
  • Teu aya anu sieun ku Pangéran (Ayat 18).

... aranjeunna sadayana dosa sareng kakurangan kamulyaan anu sakuduna aya sareng Allah, Paulus nyatakeun (Ayat 23). Anjeunna ngadaptarkeun karahayon tina kamampuan urang pikeun ngatasi dosa - kaasup sirik, rajapati, maksiat seksual, sareng kekerasan (Roma 1: 29-31).

Rasul Petrus nyarioskeun kalemahan manusa ieu sakumaha hawa nafsu anu perang ngalawan jiwa (1 Petrus 2:11); Paul nyarioskeun aranjeunna salaku hawa nafsu anu jahat (Roma 7:5). Anjeunna nyarioskeun yén manusa hirup numutkeun hakekatna dunya ieu sareng narékahan pikeun minuhan wasiat daging sareng indra (Efesus 2: 2-3). Bahkan manusa nyiptakeun sareng mikir anu henteu ngalakukeun kaadilan kana anu disebut kaadilan dina Alkitab.

Hukum Alloh netepkeun dosa

Naon hartosna dosa, naon hartosna kontra sareng kersa Gusti, ngan tiasa dihartikeun ngalawan latar hukum hukum gaib. Hukum hukumna ngagambarkeun karakter Tuhan. Éta susunan norma pikeun kalakuan manusa anu henteu dosa. ... upah dosa, Paul nyerat, nyaéta maot (Roma 6:23). Gandeng ieu dosa ngaleungitkeun hukuman pati dimimitian ku kolotna anu munggaran Adam sareng Hawa. Paulus nyarioskeun ka urang: ... sapertos dosa datang ka dunya ieu liwat hiji manusa [Adam] sareng maotna ku dosa, ku sabab maot maot ka sadaya jalma sabab sadaya dosa. (Roma 5:12).

Wungkul Gusti tiasa nyalametkeun urang

Upah, hukuman kanggo dosa nyaéta maot, sareng urang sadayana pantes waé kusabab urang sadaya dosa. Aya nanaon anu urang tiasa nyalira pikeun nyegah maot anu tangtu. Urang moal tiasa meta sareng Gusti. Urang teu ngagaduhan nanaon anu tiasa urang nawiskeun. Bahkan karya anu saé moal tiasa ngahemat tina takdir umum urang. Henteu aya anu urang tiasa lakukeun ku sorangan tiasa ngarobih kasampurnaan spiritual urang.

Kaayaan anu hipu, tapi di sisi anu sanésna urang ngagaduhan harepan anu pasti. Paul nyerat ka urang Roma yén umat manusa tunduk kana kaabadian tanpa kahoyong na, tapi ku anu parantos ngajantenkeunana (Roma 8:20).

Gusti bakal nyalametkeun urang tina diri urang sorangan. Naon warta alus! Paul nambihan: ... pikeun ciptaan ogé bakal dibébaskeun tina beungkeutan kaimaman kana kabébasan anu mulya ti barudak-budak Gusti (Ayat 21). Ayeuna hayu urang caketkeun kana jangji kasalametan Allah.

Yesus reconciled kami sareng Allah

Rencana kasalametan Allah diadegkeun sanajan sateuacan diciptakeun umat manusa. Ti mimiti dunya, Yesus Kristus, Putra Allah, mangrupikeun domba kurban anu dipilih (Wahyu 13:8). Petrus nyatakeun yén urang Kristen bakal ditebus nganggo getih Kristus anu mahal, anu dipilih sateuacan dunya ditetepkeun (1 Petrus 1: 18-20)

Allah ngajelaskeun kaputusan Allah pikeun nyayogikeun kurban dosa salaku tujuan anu langgeng anu dilaksanakeun ku Allah dina Kristus Yesus Gusti urang (Efesus 3:11). Dina jaman anu bakal datang, Gusti kersa ... nunjukkeun kabeungharan rahmat na tina rahmat na ngaliwatan kahadéan ka urang di Kristus Yesus (Efesus 2:7).

Yesus tina Nasaret, anu nitis Gusti, sumping sareng cicing di antara urang (Yohanes 1:14). Anjeunna nyandak umat manusa sareng ngabagi kabutuhan sareng hariwang kami. Anjeunna diusahakeun sapertos kami, tapi tetep teu aya dosa (Ibrani 4:15). Sanaos anjeunna sampurna sareng teu aya dosa, anjeunna ngorbankeun nyawana pikeun dosa-dosa urang.

Urang diajar yén Yesus nempatkeun catetan spiritual urang dina salib (Kolose 2:13 ka 14). Anjeunna parantos ngahemat rekening dosa janten urang tiasa hirup. Yesus maot pikeun nyalametkeun urang!
Motif Gusti pikeun ngintunkeun Yesus parantos dikedalkeun dina salah sahiji ayat-ayat Alkitab anu paling terkenal di dunya Kristen: sabab Allah anu dipikacinta dunya ieu anjeunna masihan putra ngan ukur nya kitu anu sadayana anu iman ka Anjeunna henteu leungit, tapi hirup anu langgeng geus (Yohanes 3:16).

Perbuatan Yesus nyalametkeun urang

Gusti ngutus Yesus ka dunya pikeun nyalametkeun dunya ngalangkungan anjeunna (Yohanes 3:17). Kasalametan urang ngan ukur tiasa dilakukeun ku jalan Yesus. ... teu aya anu kasalametan anu sanés, atanapi teu aya nami sanés anu dipasihkeun ka lalaki handapeun langit anu ku kami disalametkeun (Kisah 4:12).

Dina rencana kasalametan Allah, urang kedah katetepan sareng dirukunkeun sareng Allah. Leresan jauh langkung sanés ngan ukur pangampura dosa (anu kaasup, kitu). Gusti nyalametkeun urang tina dosa sareng, ngalangkungan kakuatan Roh Suci, ngamungkinkeun urang percanten ka Anjeunna, nurut ka Anjeunna sareng nyaah ka Anjeunna.
Kurban Yesus mangrupikeun ekspresi kurnia Allah anu ngalebetkeun dosa hiji jalma sareng ngirikeun hukuman pati. Paul nyerat yén kabeneran hiji mangrupikeun leresan pikeun sadayana jalma (tina kurnia Gusti) anu nyababkeun kahirupan (Roma 5:18).

Tanpa korban Yesus sareng kurnia Gusti, urang tetep aya dina perbudakan dosa. Kami sadaya dosa, urang sadayana ngadamel hukuman pati. Dosa misahkeun urang ti Allah. Éta nyiptakeun témbok antara Allah sareng urang anu kedah dirobohkeun ku rahmat-Na.

Kumaha dosa dihukum

Rencana kasalametan Allah nungtut yén dosa dikutuk. Urang maca: Ku ngirim putrana dina wujud daging dosa ... [Allah] ngahukum dosa dina daging (Roma 8:3). Hukuman ieu ngagaduhan sababaraha dimensi. Dina awalna aya hukuman anu teu bisa dihindari pikeun dosa, anu dikutuk pikeun maot langgeng. Hukuman maot ieu ngan ukur tiasa dikutuk atanapi digulingkeun ngalangkungan maturan dosa. Ieu anu nyababkeun Yesus maot.

Paul nyerat ka urang Epesus yén aranjeunna dibawa hirup sareng Kristus nalika aranjeunna maot dina dosa (Efesus 2:5). Teras teras kalimat inti, anu janten jelas kumaha kami tiasa ngahontal kasalametan: ... anjeun parantos disalametkeun ku rahmat ...; kasalametan asalna tina rahmat nyalira.

Kami pernah, ngalangkungan dosa, saageung maot, upami masih hirup dina daging. Saha waé anu parantos dibenerkeun ku Gusti Allah tetep bakal maot pati, tapi berpotensi parantos aya anu langgeng.

Paulus nyarioskeun ka kami di Epesus 2: 8: Demi rahmat anjeun parantos disimpen ku iman, sareng henteu ti anjeun: Kurniaan Gusti ... hartosna tiasa dirakitkeun sareng Allah. Dosa nyiptakeun tempat ngasingkeun antara urang sareng Allah. Kaleresan ngaleungitkeun tebih ieu sareng nyababkeun kami hubungan anu caket sareng Gusti. Teras urang kasalametan tina akibat tina dosa anu dahsyat. Kami disimpen ti dunya anu dipenjara. Kami ngabagi ... dina sifat ilahi sareng parantos kabur ... kahayang pernicious di dunya (2 Petrus 1:4).

Ti jalma anu ngagaduhan hubungan sapertos Gusti, Paulus nyarios: Ayeuna yén kami parantos diyakinkeun ku iman, urang ngagaduhan katenangan sareng Gusti Allah dm-eh Gusti urang
Yesus Kristus ... (Roma 5:1).

Janten Kristen ayeuna cicing dina sih-rahmat, henteu salamet tina dosa, tapi terasna nuju tobat ku Roh Suci. John nyerat: Tapi upami urang ngaku dosa-dosa, anjeunna satia sareng ngan ukur anjeunna ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun tina sagala hal anu teu adil (1 Yohanes 1:9).

Salaku urang Kristen, urang moal deui boga sikep anu sacara jahat. Malahan, urang bakal ngahasilkeun buah sumanget gaib dina kahirupan urang (Galata 5: 22-23).

Paul nyerat: Kusabab urang téh hasil karyana, diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun hasil saé ... (Efesus 2: 1 0). Kami moal tiasa nyandak leresan tina hasil anu saé. Manusa dibenerkeun ... ku percanten ka Kristus sareng henteu ku jalan-hukum (Galata 2:16).

Urang ngalakukeun kaadilan ... tanpa hasil hukum, ngan ku iman (Roma 3:28). Tapi upami urang jalan jalan Gusti, urang ogé bakal nyobian ngahargaan anjeunna. Urang teu disimpen ku karya-karya na, tapi Gusti parantos masihan karahayon ku urang supaya tiasa urang laksanakeun hadé.

Urang moal kéngingkeun kurnia Gusti. Anjeunna anu masihan ka kami. Kasalametan henteu mangrupikeun hal anu urang tiasa dianggo ngaliwatan prakték beus atanapi karya agama. Nikmat sareng rahmat Gusti tetep tetep henteu pantes.

Paulus nyerat yén leresan asalna tina kahadean sareng kanyaah Allah pikeun jalma (Titus 3: 4). Éta henteu acan hasil pikeun kaadilan anu urang parantos dilakukeun, tapi pikeun rahmat-Na (Ayat 5).

Janten janten anak Tuhan

Sakali Allah nyauran urang sareng urang ngiringan sauran kalayan iman sareng amanah, Allah ngajadikeun urang barudakna. Di dieu Paulus nganggo nyoko salaku conto pikeun ngajelaskeun kalakuan Allah: Kami nampi sumanget kawas budak [riungan-tarjamah.: Roh tina putra) ... anu urang nyauran: Abba, sayang bapa! (Roma 8:15). Ku cara kieu urang janten putra Allah sahingga pewaris, nyaéta ahli waris Allah sareng ahli waris Kristus (Ayat 16-17).

Sateuacan nampi rahmat, urang dina perhambatan kakawasaan dunya (Galata 4:3). Yesus ngahirupkeun urang supados urang tiasa nampi budak leutik (Ayat 5). Paulus nyarios: Kusabab anjeun ayeuna murangkalih ... anjeun henteu deui budak tapi murangkalih; tapi upami murangkalih, maka warisan ngalangkungan Gusti (Ayat 6-7). Éta mangrupikeun jangji anu saé. Urang tiasa janten barudak anu diadopsi Gusti Allah sareng ngawur hirup anu langgeng. Kecap Yunani kanggo budak leutik di Rum 8:15 sareng Galata 4: 5 mangrupikeun huiothesia. Paul ngagunakeun istilah ieu dina cara anu khusus anu ngagambarkeun prakték hukum Romawi. Di dunya Romawi anu didamel pamiarsa na, nyoko anak gaduh arti anu khusus henteu biasana aya diantara jalma-jalma anu tunduk ka Roma.

Dina dunya Romawi sareng Yunani, nyoko mangrupikeun prakték umum diantara kelas sosial luhur. Anak anu diadopsi dipilih sacara masing-masing ku kulawarga. Hak hukum ditransferkeun ka murangkalih. Hal ieu dianggo salaku ahli waris.

Upami anjeun diadopsi ku kulawarga Romawi, hubungan kulawarga énggal sah dieusian. Adopsi henteu ngan ukur mawa kawajiban, tapi ogé ngalih hak kulawarga. Nyoko kana ngaran anak éta hal anu final, transisi ka kulawarga anu anyar janten ngariung yén anak angkat dianggap sapertos budak biologis. Kusabab Allah langgeng, Kristen Romawi pasti ngartos yén Paulus hoyong ngawartosan ka dieu di dieu: Tempat anjeun di rumah tangga salamina salamina.

Gusti milih nyoko urang kalayan tujuan sareng nyalira. Yesus nyatakeun hubungan anyar ieu sareng Gusti, anu urang kéngingkeun ngalangkungan ieu, kalayan simbol anu sanés: Dina paguneman sareng Nicodemus anjeunna nyarios yén urang kedah dilahirkeun deui (Yohanes 3:3).

Ieu ngajantenkeun urang putrana Allah. Yohanes nyarios ka urang: Tingali, kumaha kanyaah Rama anu nunjukkeun ka urang yén urang kedah disebat anak-anak Allah sareng urang ogé! Éta sababna dunya henteu terang urang; sabab manehna henteu terang anjeunna. Anu dipihormat, urang parantos janten putra-putra Gusti; tapi teu acan diungkabkeun naon anu bakal urang janten. Tapi urang terang yén nalika wangsit, urang bakal sapertos kitu; sabab urang bakal ningali anjeunna sakumaha ayana (1 Yohanes 3: 1-2).

Ti mortalitas ka kalanggengan

Janten maka urang umat Allah, tapi henteu mulia. Awak urang anu ayeuna kedah dirobih upami urang hoyong ngahontal kahirupan anu langgeng. Awak anu mayat fisik, kedah digentos ku awak anu langgeng sareng henteu sampurna.

Dina 1 Korinta 15 Paulus nyerat: Tapi batur tiasa naroskeun: Kumaha jalma anu maot bakal kabangkitan sareng jinis awak anu aranjeunna bakal sumping? (Ayat 35). Awak urang ayeuna sacara fisik, debu (Ayat 42 dugi ka 49). Daging sareng getih teu tiasa mewarisi Karajaan Allah, anu spiritual sareng abadi (Ayat 50). Kusabab buruk ieu kedah narik kalanggengan, sareng fana ieu kedah narik kawanggengan (Ayat 53).

Transformasi ahir ieu henteu lumangsung dugi kabangkitan, nalika Yesus wangsul. Paul nerangkeun: Kami nungguan Jurusalamet, Gusti Yesus Kristus, anu bakal ngarobih awak urang anu teu sia-sia, yén anjeunna bakal janten badan kamulyaan na (Filipi 3:20 ka 21). Nasrani anu percanten sareng nurut ka Gusti parantos ngagaduhan hak-hak sipil di sawarga. Tapi ngan ukur sadar, nalika Kristus sumping deui
kieu final; ngan saterusna Kristen ngajantenkeun kalanggengan sareng kasampurnaan Karajaan Allah.

Alus pisan urang tiasa janten yén Allah ngajantenkeun urang pas pikeun meulit umat suci dina cahaya (Kolose 1: 12). Gusti nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap teras nempatkeun kami di Karajaan putra na sayang (Ayat 13).

Hiji mahluk anyar

Jalma anu ditampi kana Karajaan Allah tiasa ninggali pusaka para wali dina cahya salami aranjeunna teras-terasan percaya sareng nurut ka Allah. Kusabab urang disalametkeun ku rahmat Allah, dina pandangan na kasalametan lengkep sareng lengkep.

Paul nerangkeun: Upami aya anu aya dina Kristus, anjeunna mangrupikeun mahluk anyar; kolot anu kasorang, lah, anu anyar parantos janten (2 Korinta 5:17). Gusti nutup kami sareng dina haté urang salaku
Sumpah dipasihan ku sumanget (2 Korinta 1:22). Jalma anu dirobih, bakti ogé parantos anyar.

Saha waé dina kaayaan rahmat téh parantos janten anaking Allah. Alloh masihan jalma-jalma anu iman dina kakuatanana pikeun jadi putra Gusti (Yohanes 1:12).

Paul ngajelaskeun kado sareng sauran Allah salaku teu bisa dicabut (Rum 11:29, tarjamahan riungan). Éta sababna anjeunna ogé tiasa nyarios: ... Kuring yakin yén saha anu ngamimitian gawé alus di anjeun ogé bakal bérés dugi ka dinten Kristus Yesus (Filipi 1:6).

Muga lalaki anu dipasihkeun ku Gusti anugrah kalina kabeungharan: Gusti tetep satia ka anjeunna. Carita putra prodigal (Lukas 15) nunjukeun yén Gusti Allah milih sareng nyauran tetep tetep barudakna sanajan dina acara salah. Gusti ngaharepkeun straggina lebet ka lebet sareng anjeunna. Anjeunna henteu hoyong nangtoskeun jalma, anjeunna hoyong ngahemat aranjeunna.

Anak prodigal di Alkitab leres-leres sadar. Saur anjeunna: Sabaraha dinten damel buruh bapak kuring anu ngagaduhan roti seueur pisan sareng kuring ngiringan di dieu lapar! (Lukas 15:17). Titikna jelas. Nalika putra prodigal ngartos kabodosan tina lampah na, anjeunna kuciwa sareng mulih ka bumi. Bapana ngahapunten anjeunna. Sakumaha Yesus nyarios: Nalika anjeunna masih jauh, bapakna ningali anjeunna sareng anjeunna ungu; anjeunna lumpat sareng murag di beuheung na dicium anjeunna (Lukas 15:20). Carita ngagambarkeun kasatiaan Allah pikeun anak-Na.

Anak lalaki nunjukkeun rendah diri jeung amanah, manéhna tobat. Saur anjeunna: Rama, kuring parantos dosa ka langit sareng sateuacan anjeun; Kuring teu pantes deui disebut putra anjeun (Lukas 15:21).

Tapi bapa henteu hoyong ngadangu ngeunaan éta sareng ngagaduhan hari raya dikelompokeun pikeun abdi anu balik. Cenah mah putra na maot sareng parantos hirup deui; anjeunna leungit sareng dipendakan (Ayat 32).

Upami Gusti ngahemat urang, urang bakal janten barudak-Na salamina. Anjeunna bakal terus damel sareng urang dugi ka urang ngahiji pinuh sareng anjeunna dina kebangkitan.

The kado ti hirup langgeng

Ku kurnia-Na, Allah maparin jangji anu paling larang sareng pangageungna (2 Petrus 1:4). Ngaliwat maranehna urang nampi pangsaosan ... dina sifat ilahi. Rahasia kurnia Gusti aya dina
harepan hirup ngaliwat kebangkitan Yesus Kristus tina maot (1 Petrus 1:3). Ieu harepan mangrupikeun pusaka anu teu dipikabutuh anu dijaga di surga pikeun urang (Ayat 4). Ayeuna urang tetep disimpen tina kakawasaan Allah ngalangkungan iman ... kana Bliss anu parantos diungkabkeun dina momen anu terakhir (Ayat 5).

Rencana kasalametan Allah tungtungna bakal direalisasikeun kalayan datangna kadua Yesus sareng kebangkitan mayit. Lajeng transformasi anu kasebat ti mimiti mortals ka kalanggengan lumangsung. Rasul Yohanes nyarios: Tapi urang terang: upami janten atra, urang bakal sapertos anjeunna; sabab urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna (1 Yohanes 3:2).

Kabangkitan Al Masih ngajamin yén Gusti Allah bakal nebus jangji ka urang kiamat tina maot. Tingali, kuring béjakeun anjeun rahasia, nyerat Paul. Urang sadayana moal bobo, tapi urang sadayana bakal dirobih; sareng ujug-ujug, sakedap ... anu maraot bakal naék janten rusak sareng urang bakal dirobih (1 Korinta 15: 51-52). Ieu kajadian dina sora tarompét anu terakhir, sateuacan Yesus wangsul (Wahyu 11:15).

Yesus jangji yén unggal jalma anu percaya ka Anjeunna bakal nampa hirup langgeng; Kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten kamari, anjeunna jangji (Yohanes 6:40).

Rasul Paulus ngajelaskeun: Kusabab lamun urang percaya yén Yesus maot sareng bangkit deui, Gusti ogé bakal mingpin jalma anu parantos sare sareng Yesus ngalangkungan Yesus (1 Tesalonika 4:14). Kitu deui waktos kaduana Kristus kadua anu dimaksud. Paulus neraskeun: Kanggo anjeunna nyalira, Gusti, nalika paréntahna disada ... turun ti surga ... sareng mimiti jalma anu maot anu maot dina Kristus bakal kabangkitan (Ayat 16). Maka jalma-jalma anu masih hirup dina uih Kristus bakal direbut sareng aranjeunna dina méga dina hawa, ka arah Toha; sareng janten urang bakal salawasna sareng Gusti (Ayat 17).

Paulus naroskeun ka urang Kristen: Janten saling ngahibur ku kecap-kecap ieu (Ayat 18). Sareng ku alesan anu saé. Kiamat mangrupikeun waktos nalika jalma anu aya dina rahmat bakal ngahontal teu kalanggengan.

Ganjar hadir sareng Yesus

Kecap Paulus parantos dicutat:. Kusabab nikmat Gusti nyageurkeun parantos muncul ka sadaya jalma (Titus 2: 11). Kasalametan ieu mangrupikeun pangarep-arep anu ditebus nalika kamulyaan Allah anu agung sareng Jurusalamet urang Yesus Kristus némbongan (Ayat 13).

Kebangkitan masih di pikahareupeun. Urang ngantosan deui, mudah-mudahan sapertos Paul. Nuju akhir hirupna anjeuna nyarios: ... waktos ngalangkungan kuring parantos sumping (2 Timoteus 4: 6). Anjeunna terang yén anjeunna tetep tetep satia ka Allah. Kuring gelut gelut alus, kuring bérés ngaji, atuh dicekel iman ...  (Ayat 7). Anjeunna ngarepkeun pahala na: ... ti ayeuna makuta kaadilan ayana pikeun kuring, anu ku Gusti, hakim soleh, bakal masihan kuring dina dinten éta, sanés ngan ukur ka kuring, tapi ogé ka sadaya anu resep ka penampilanana (Ayat 8).

Dina waktos éta, Paulus nyarios, Yesus bakal ngarobih awak urang anu teu sia-sia ... yén anjeunna bakal janten awakna anu Maha Suci (Filipi 3:21). Transformasi anu dilaksanakeun ku Gusti Allah, anu ngangkat Kristus ti nu maot sareng ogé bakal ngalangkungan awak fana anjeun pikeun hirupna ku sumangetna, anu aya dina anjeun (Roma 8:11).

Maksud hirup urang

Upami urang sareng barudak, urang bakal museurkeun kahirupan urang sadayana dina Yesus Kristus. Sikep urang kedahna Paulus, anu saurna anjeunna nganggap hirupna anu baheula janten kotor sahingga kuring tiasa meunang Kristus ... Kuring hoyong terang anjeunna sareng kakayaan kabangkitan na (Filipi 3: 8, 10).

Paul terang yén anjeunna teu acan ngahontal tujuan ieu. Kuring hilap naon anu aya di tukangeun sareng ngahontal pikeun naon anu aya di dinya sareng ngudag tujuan pra-set, harga kameunangan ti langit ngageroan Gusti Yesus Kristus (Ayat 13-14).

Hadiah kameunangan ieu nyaéta kahirupan anu langgeng. Saha anu nampi Gusti sakumaha ramana sareng mikanyaah ka Anjeunna, percanten ka anjeunna sareng angkat, bakal hirup salamina kamulyaan Gusti (1 Petrus 5: 1 0). Dina Wahyu 21: 6-7 Gusti nyarioskeun naon takdir urang: Kuring bakal masihan haus ti sumber cai hirup gratis. Saha anu menang bakal mewarisi sadayana, sareng kuring bakal janten Gusti, sareng anjeunna bakal janten putra abdi.

Brochure of Worldwide Church of God 1993


pdfNaon kasalametan?