Ngan ukur hiji jalan?

267 ngan ukur hiji cara Jalma-jalma kadang nyinggung dina ajaran Kristen yén kasalametan ngan ukur tiasa ngalangkungan Yesus Kristus. Dina masarakat pluralistik kami, kasabaran diperkirakeun sareng konsép kabébasan agama diharepkeun (anu ngamungkinkeun sadaya agama) sakapeung salah kapinter dina cara anu sadaya agamana leres-leres leres. Sadaya jalan nuju ka Gusti anu sami, aya anu garapan, saolah-olah sadayana angkat sareng wangsul ti tujuanna. Aranjeunna henteu nunjukkeun kasabaran pikeun jalma anu dipariksa ngan ukur percanten dina hiji cara, sareng aranjeunna nampik kana evangelism, contona, minangka usaha anu karasa pikeun ngarobah kapercayaan jalma sanés. Tapi aranjeunna sorangan hoyong ngarobih kapercayaan jalma-jalma anu ngan ukur iman dina hiji cara. Kumaha éta ayeuna - naha Injil Kristen bener-bener ngajarkeun yén Yesus ngan ukur jalan pikeun kasalametan?

Agama anu sanés

Kaseueuran agama ekslusif. Yahudi Ortodok ngaku gaduh jalan anu leres. Urang Islam ngaku gaduh wahyu pangsaéna ti Allah. Urang Hindu percaya yén éta leres, sareng umat Buddha percaya kana naon anu aranjeunna lakukeun anu henteu matak kaget urang - kusabab aranjeunna yakin yén éta leres. Bahkan pluralis modern percaya yén pluralisme langkung leres tibatan ideu sanés.
Sadaya jalan henteu nuju ka Allah anu sami. Béda agama malah ngagambarkeun déwi anu béda. Hindu gaduh seueur dewa sareng ngajelaskeun kasalametan salaku balik ka tempat anu sanés - pasti tujuan anu sanés tibatan tekenan muslimin dina monotéisme sareng ganjaran kahyangan. Sanes muslim atanapi urang Hindu moal satuju yén jalurna tungtungna bakal nuju ka tujuan anu sami. Aranjeunna bakal berperang tinimbang ngarobih, sareng pluralis Kulon bakal dipecat salaku condescending sareng goblog sareng bakal dorongan pikeun kapercayaan yén pluralis henteu hoyong nyigeung. Kami yakin yén Injil Kristen anu leres bari ngamungkinkeun jalma-jalma henteu percaya. Dina paham kami, kapercayaan nunjukkeun yén jalma ngagaduhan kabébasan henteu percanten. Tapi nalika urang masihan hak-hak percaya ka kaputusannana, éta henteu hartosna yén urang percaya yén sadaya kapercayaan leres. Ngidinan jalma sanés pikeun percaya sabab ningali anu pas henteu hartosna urang ngeureunkeun percanten yén Isa mangrupikeun jalan pikeun kasalametan.

Klaim Alkitab

Murid-murid anu munggaran Yesus nyarioskeun ka urang yén anjeunna ngaku janten hiji-hijina jalan ka Allah. Saur anjeunna lamun henteu ngiringan kuring anjeun moal bakal aya dina Karajaan Allah (Mateus 7,26: 27). Upami kuring nampik anjeun, anjeun moal bareng sareng salilana (Mateus 10,32: 33). Isa nyarios yén Gusti masihan sagala pangadilan ka Putra ku kituna aranjeunna sadayana ngahormatan Putra sapertos aranjeunna ngahargaan Rama. Saha waé anu henteu ngahargaan putra sanés henteu ngahargaan bapak anu ngutus anjeunna (Yohanes 5,22: 23). Yesus ngaku yén anjeunna ekslusif mangrupikeun hartos kabeneran sareng kasalametan. Jalma anu nampik anjeunna ogé nampik Gusti. Abdi mangrupikeun terang dunya (Yohanes 8,12), saur anjeunna. Geuning jalan sareng kabeneran sareng kahirupan; teu aya anu sumping ka bapa kecuali kuring. Upami anjeun parantos ngakuan kuring, anjeun ogé bakal ngakuan bapa kuring (Yohanes 14,6: 7). Jalma anu ngaku yén aya cara séjén pikeun kasalametan anu salah, saur Yesus.

Petrus sami-sami jelas nalika anjeunna nyarios ka para pamimpin Yahudi: ... teu aya kasalametan sanésna, sareng henteu aya nami sanésna handapeun langit anu dipasihkeun ka lalaki anu ku urang bakal disalametkeun (Kisah 4,12). Paulus ogé ngajelaskeun nalika anjeunna nyarios yén jalma anu henteu terang ka Kristus parantos maot dina palanggaran sareng dosa-dosa na (Efesus 2,1). Aranjeunna teu gaduh harepan sareng, sanaos kapercayaan agama aranjeunna, teu gaduh hubungan sareng Gusti (V.12). Aya ngan ukur hiji panengah, saur anjeunna - ngan ukur hiji jalan ka Gusti (1 Timotius 2,5). Yesus mangrupikeun panebusan anu diperyogikeun ku sadayana (1 Timotius 4,10). Upami aya hukum sanés atanapi cara anu masihan kasalametan, Gusti pasti bakal dilakukeun (Galata 3,21).
 
Ngaliwatan Kristus dunya dunya diganjar deui ka Allah (Kolose 1,20: 22). Paul ditelepon pikeun ngajarkeun Injil di antara kapir. Ageman anjeunna, saurna, sia sia (Kisah 14,15). Sakumaha anu diserat dina hurup ka bangsa Ibrani: Kristus henteu ngan ukur langkung saé tibatan cara anu sanés, mujarab sanés cara sanés (Ibrani 10,11). Mangrupa bédana diantara sadayana atanapi henteu, sanés bédana panggunaan dulur. Doktrin Kasalametan ekslusif dumasar kana pernyataan ngeunaan Yesus sareng ajaran Kitab Suci. Ieu raket patalina sareng saha Isa nyaéta sareng kaseueuran urang. Kitab Suci ngajarkeun yén Isa nyaéta Putra Allah dina cara anu unik. Salaku Allah dina daging, anjeunna masihan nyalira pikeun kasalametan urang. Yesus ngado'a pikeun cara anu sanés, tapi teu aya (Mateus 26,39). Kasalametan datang ngan ukur ku urang ka Gusti Allah Anjeunna, anu datang ka dunya manusa sangsara pikeun akibat tina dosa, pikeun nyandak hukuman, pikeun ngabebaskeun urang tina éta - salaku kurniaan pikeun urang.

Kaseueuran agama ngajarkeun sababaraha karya salaku jalan kasalametan - yén anjeun nyarioskeun doa anu leres, ngalaksanakeun hal anu leres, dina harepan yén ieu cekap. Aranjeunna ngajarkeun yén jalma tiasa cekap saé upami nyambut damel cukup. Tapi Kristen ngajarkeun yén urang sadayana peryogi rahmat sabab urang henteu tiasa cekap waluh naon anu ku urang lakukeun atanapi kumaha cobian urang. Teu mustahil duanana ideu leres dina waktos anu sareng. Naha urang resep atanapi henteu, doktrin rahmat nyatakeun yén teu aya jalan anu séjén anu nuju ka kasalametan.

Rahmat datang

Naon ngeunaan jalma anu maot tanpa ngadangu ngeunaan Yesus? Naon ngeunaan jalma anu dilahirkeun sateuacan waktos Yesus di hiji nagara rébuan mil jauh? Naha anjeun ngagaduhan harepan?
Leres, kumargi kumargi Injil Kristen mangrupikeun Injil rahmat. Jalma-jalma disalametkeun ku rahmat Allah, sanes ku ngucapkeun nami Yesus atanapi ku gaduh pangaweruh atanapi rumus anu khusus. Yesus maot pikeun dosa-dosa di saalam dunya, naha jalma terang atanapi henteu (2 Korinta 5,14:1; 2,2 Yohanes). Pupusna anjeunna janten panebusan pikeun sadayana - dina masa lalu, ayeuna, ka hareup, pikeun paléstina ogé pikeun Bolivia.
Kami yakin yén Gusti bakal tahan ku kecap-kecap nalika anjeunna nyarioskeun yén anjeunna hoyong sadayana dihukum (2 Peter 3,9). Sanaos cara sareng waktos-na sering henteu katingali ku urang, urang tetep percaya ka anjeunna yén anjeunna mikacinta jalma anu diciptakeunana.

Yesus terang saurna: Kanggo Gusti anu mikacinta dunya anu anjeunna masihan putra ngan ukur nya kitu anu sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit tapi gaduh hirup anu langgeng. Pikeun Allah henteu ngutus putra-putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna (Yohanes 3,16: 17). Kami yakin yén Kristus anu bangkit ngalahirkeun maot sahingga teu maot maot moal janten penghalang kana kamampuan anu nuju mingpin jalma pikeun percanten ka anjeunna pikeun ngahontal kasalametan. Urang pasti henteu terang kumaha sareng iraha, tapi urang tiasa percanten kecap-Na. Ku sabab kitu, urang tiasa percanten yén dina hiji cara atanapi anu sanés anjeunna bakal ngadesek saha waé anu kantos cicing pikeun percanten ka anjeunna pikeun kasalametan, janten sateuacan aranjeunna maot, dina jam maot, atanapi saatos aranjeunna maot. Upami sabagian jalma dina Kiamat Tungtung tobat ka Kristus sareng iman sareng pamustunganana diajar naon anu anjeunna laksanakeun pikeun aranjeunna, anjeunna pasti moal nolak aranjeunna.

Tapi henteu janten masalah nalika jalma disalametkeun atanapi kumaha aranjeunna ngartos, éta ngalangkungan Kristus ngan ukur tiasa disimpen. Karya anu saé dilaksanakeun kalayan niat anu saé sanés bakal nyalametkeun saha waé, henteu aya anu kumaha enya-enya jalma percaya yén aranjeunna tiasa disimpen upami aranjeunna ngalakukeun anu sanés. Naon sababna janten dina rahmat sareng dina korban Yesus henteu aya jumlah karya-karya anu soleh, amal, bakal ngahémat jalma. Upami jalan sapertos kitu tiasa dirobih, maka Gusti pasti bakal dilakukeun (Galata 3,21).
 
Upami jalma parantos-leres nyobian ngahontal kasalametan ngalangkungan karya, semedi, flagellation, pangorbanan diri, atanapi cara-cara sanés anu sanés, aranjeunna bakal mendakan yén hasilna aranjeunna henteu ngagaduhan jasa dina Gusti. Kasalametan asalna tina rahmat sareng ngan ukur tina anugerah. Injil Kristen ngajarkeun yén teu aya anu tiasa ngalamar kasalametan, tapi tiasa diaksés ku sadayana. Henteu aya urusan naon jalan agama anu parantos aya, Kristus tiasa nyalametkeun anjeunna tina éta sareng nempatkeun anjeunna dina jalur na. Anjeunna mangrupakeun hiji-hijina Putra Allah anu masihan ngan salah sahiji korban rekonsiliasi anu sadayana peryogi. Éta mangrupikeun kanal unik tina rahmat sareng karahayon Gusti. Éta nyaéta anu diajarkeun Yesus salaku kabeneran. Yesus dina waktos anu sami ekslusif sareng inklusif - jalan anu sempit sareng Jurusalamet sadunya - hiji-hijina jalan kasalametan, tapi tiasa diaksés ka sadayana.
 
Kurnia Gusti, anu urang tingali anu paling sampurna dina Yesus Kristus, pisan anu diperyogikeun unggal jalma, sareng warta anu saé pisan nyaéta bébas disayagikeun ka sadaya jalma. Warta anu saé, sareng éta patut dibagikeun - sareng éta hal anu tiasa dipikirkeun.

ku Joseph Tkach


pdfNgan ukur hiji jalan?