Nubuat Alkitabiah

127 wangsit Alkitab

Nubuat nyiptakeun karsaning Allah sareng rencana pikeun umat manusa. Dina ramalan Alkitab, Gusti nyatakeun yén dosa manusa dihampura ngaliwatan tobat sareng iman kana karya kasalametan Yesus Kristus. Ramalan kasebut nyatakeun ka Gusti salaku panyipta anu Maha Kawasa sareng nangtoskeun saluhureun sareng ngajamin umat manusa tina cinta, rahmat sareng kasatiaan sareng mendorong para mukmin kana kahirupan anu suci di Yesus Kristus. (Yesaya 46,9: 11-24,44; Lukas 48: 4,17-14; Daniel 15:2; Yudas 3,14; Petrus)

Kapercayaan urang ngeunaan nubuat Alkitab

Seueur umat Kristen butuh gambaran ngeunaan ramalan, sapertos anu dipidangkeun di luhur, pikeun ningali nubuat tina sudut pandang anu leres. Ieu sabab seueur urang Kristen overemphasize wangsit sareng ngadamel klaim yen aranjeunna henteu tiasa ngadukung. Kanggo sababaraha, nubuat nyaéta doktrin anu paling penting. Éta ngeusian tempat anu panggedéna dina pangajaran Alkitab anjeun, sareng éta mangrupikeun topik anu anjeun hoyong uninga. Novel Armageddon ngajual saé. Seueur umat Kristen anu kedah dilakukeun pikeun nyatakeun naon anu dipercaya ku kapercayaan ngeunaan nubuat Alkitabiah.

Pernyataan kami gaduh tilu kalimat: anu kahiji nyarioskeun yén wangsit éta bagian tina wahyu Allah ka urang, sareng nyarioskeun ka urang ngeunaan saha anjeunna, naon anjeunna, naon anu dipikahoyong, sareng naon anu anjeunna laksanakeun.

Hukuman kadua nyatakeun yén nubuat Alkitab nyatakeun kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus. Henteu hartosna yén unggal ramalan ngurus pangampunan sareng kapercayaan ka Kristus. Kami tetep nyatakeun yén nubuat mangrupikeun hiji-hijina tempat dimana Gusti ngungkabkeun hal-hal ieu ngeunaan kasalametan. Urang tiasa nyarios yén sababaraha nubuat Alkitab ngeunaan kasalametan ngalangkungan Kristus atanapi nubuat éta mangrupikeun salah sahiji seueur cara dimana Gusti ngungkabkeun pangampunan liwat Kristus.

Kusabab rencana Allah museurkeun ka Yesus Kristus sareng nubuat bagian tina wahyu Allah ngeunaan karsa-Na, éta teu kedah diubalan yén ramalan tiasa langsung atanapi henteu langsung aya hubunganana sareng naon anu di laksanakeun ku Gusti sareng Yesus Kristus. Tapi urang henteu ngusahakeun nunjuk unggal ramalan di dieu - urang nuju masihan bubuka.

Dina pernyataan urang, urang hoyong masihan perspektif anu séhat naha nubuat na wujud. Pernyataan kami nyatakeun sabalikna tina klaim yén kalolobaan ramalan museur ka hareup, atanapi yén éta pokus kana sababaraha jalma. Hal anu paling penting ngeunaan nubuat sanes ngeunaan jalma sareng henteu ngeunaan masa depan, tapi ngeunaan tobat, iman, kasalametan sareng kahirupan di dieu sareng ayeuna.

Upami urang ngalakukeun survey di paling denominasi, kuring ragu naha seueur jalma anu nyebatkeun yén nubuat nyaéta ngeunaan pangampunan sareng iman. Aranjeunna mikir yén anjeunna konsentrasi dina hal séjén. Tapi nubuat nyaéta ngeunaan kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus, ogé sababaraha hal séjén. Nalika jutaan nubuat wangsit alkitab pikeun nangtukeun ahir dunya, nalika jutaan nubuat nubuat sareng kajadian-kajadian anu aya di hareup, éta ngingetkeun ka jalma yén hiji tujuan nubuat nyaéta pikeun ngungkabkeun yén dosa dosa tiasa dihampura ngaliwatan karya kasalametan Isa Al Masih.

hampura

Abdi hoyong nyarios sababaraha hal ngeunaan pernyataan kami. Mimiti, nyarios yén dosa dosa tiasa dihampura. Éta henteu nyarios dosa manusa. Kami ngobrol ngeunaan kaayaan dasar kamanusaan, teu ngan ukur hasil tina dosa urang. Memang leresna dosa-dosa masing-masing tiasa dihampura ku percanten ka Kristus, bahkan langkung penting yén sipat faulty urang, akar masalah, ogé dihampura. Kami moal pernah ngagaduhan waktos atanapi kabijaksanaan pikeun tobat tina sagala dosa. Pangapunten henteu gumantung kana kamampuan urang pikeun daptar aranjeunna sadayana. Sabalikna, éta ngamungkinkeun Kristus pikeun urang sadaya, sareng sipat dosa urang di terasna, dihampura dina salah sahiji tempat anu murag.

Teras urang tingali yén dosa urang dihampura ngaliwatan iman sareng tobat. Kami hoyong masihan jaminan anu saé yén dosa-dosa urang parantos dihapunten sareng yén aranjeunna dihampura dumasar kana tobat sareng kapercayaan kana padamelan Kristus. Ieu mangrupikeun salah sahiji bidang nubuat. Iman sareng tobat aya dua sisi tina koin sami. Aranjeunna kajadian sacara praktis dina waktos anu sami, sanaos kapercayaan mimiti na logika. Upami urang ngan ukur ngarobih paripolah urang tanpa percanten sanés jinisna tobat anu nuju kasalametan. Mung tobat anu dipirig ku iman mangrupikeun kasalametan. Iman kedah sumping heula.

Kami sering nyarios yén urang peryogi iman ka Kristus. Éta leres, tapi kalimat ieu nyarios yén urang peryogi iman kana karyana kasalametan. Kami henteu ngan ukur ngandelkeun anjeunna - urang ogé percanten kana naon anu ku anjeunna ngamungkinkeun urang dihampura. Henteu ngan anjeunna salaku jalma anu ngahampura dosa urang - éta ogé anu anjeunna lakukeun atanapi anu anjeunna laksanakeun.

Dina pernyataan ieu kami henteu netepkeun naon hasil karyana kasalametan téh. Pernyataan kami ngeunaan Yesus Kristus nyarios yén anjeunna "tilar dunya pikeun dosa-dosa urang" sareng yén anjeunna "nyapihkeun antara Allah sareng manusa". Éta kawilujengan anu kedah urang percanten sareng ngalangkungan anu nampi pangampura.

Sacara teologis, jalma-jalma tiasa nampi pangampura ku ngan ukur iman ka Kristus, tanpa ngagaduhan kapercayaan anu tepat ngeunaan kumaha Kristus tiasa ngalakukeun pikeun urang. Teu aya téori khusus ngeunaan panebusan Kristus anu diperyogikeun. Aya henteu kapercayaan tinangtu ngeunaan peranna salaku mediator anu dipikabutuh pikeun kasalametan. Nanging, jelas dina Perjangjian Anyar yén kasalametan urang dimungkinkeun ku maotna Kristus dina kayu salib, sareng anjeunna mangrupikeun imam luhur anu ngahalangan pikeun urang. Nalika urang yakin yén karya Kristus efektif pikeun kasalametan urang, urang ngalaman pangampura. Kami ngakuan anjeunna sareng nyembah anjeunna salaku Juru Salamet sareng Gusti. Kami ngakuan yén anjeunna nampi kami dina cinta sareng rahmat-Na, sareng urang nampi kurnia kasalametan anu saé.

Pernyataan kami nyatakeun yén nubuat ngeunaan transaksi kasalametan mékanis. Kami mendakan bukti ieu dina Kitab Suci, anu urang kutip dina akhir pernyataan kami - Lukas 24. Aya Yesus anu bangkit ngajelaskeun sababaraha hal ka dua murid dina jalan ka Emmaus. Kami nyarioskeun ayat 44 dugi ka 48, tapi urang ogé tiasa ngalebetkeun ayat 25 dugi ka 27: "Sareng anjeunna nyarios ka aranjeunna: Wahai jalma-jalma bodoh, lambat percanten kana sadaya anu diucapkeun para nabi! Naha Kristus kedah sangsara ieu sareng lebet kamulyaan-Na? Sareng anjeunna ngamimitian sareng Musa sareng sadaya nabi sareng ngajelaskeun ka aranjeunna naon anu disarioskeun ngeunaan anjeunna dina sagala kitab suci » (Lukas 24,25-27).

Yesus henteu nyarios yén Kitab Suci nyarioskeun ngan ukur anjeunna atanapi anu unggal ramalan mah ngeunaan anjeunna. Anjeunna henteu ngagaduhan waktos ngalangkungan sakabeh Perjangjian Old. Sababaraha nubuat perkawis anjeunna sareng sababaraha urang ngan ukur langsung ngeunaan anjeunna. Yesus ngajelaskeun nubuat anu paling langsung ngarujuk ka anjeunna. Murid-murid dipercaya bagian tina naon anu parantos ditulis ku para nabi, tapi aranjeunna teu percanten ka sadayana. Aranjeunna kantun bagian tina carita na Yesus ngeusi jurang na ngajelaskeun ka aranjeunna. Sanaos sababaraha wangsit Édom, Moab, Asyur, atanapi Mesir sareng sababaraha ngeunaan Israél, batur mah ngeunaan penderitaan sareng maotna Al Masih sareng kabangkitanana pikeun kamulyaan. Yesus ngajelaskeun ieu ka aranjeunna.

Ogé dicatet yén Yesus dimimitian ku buku-buku Musa. Aranjeunna ngandung sababaraha ramalan messianik, tapi lolobana Pentateuch nyaéta ngeunaan Isa Al Masih dina cara anu béda - dina hal tipologi, pangorbanan sareng ritual imamat anu nubuat ngeunaan karya Mesias. Yesus ogé ngajelaskeun konsep ieu.

Ayat 44 dugi ka 48 nyarioskeun ka kami langkung seueur: "Tapi saurna ka aranjeunna: Ieu kecap-kecap anu kuring nyarios ka anjeun nalika kuring masih sareng anjeun: Sagala anu ditulis ku kuring kedah dicumponan dina hukum Musa , dina nabi sareng dina PSM » (V.44). Sakali deui, anjeunna henteu nyarios yén unggal jéntré ngeunaan anjeunna. Anu disarioskeun nyaéta yén bagian-bagian éta ngeunaan anjeunna kedah dicumponan. Kuring mikir urang tiasa nambihan yén henteu sadayana kedah dicumponan nalika anjeunna mimiti sumping. Sababaraha nubuat sigana nunjukkeun ka hareup, balikna, tapi sakumaha saurna, aranjeunna kedah dicumponan. Henteu ngan nubuat nuduhkeun anjeunna - hukumna ogé nunjuk ka anjeunna, sareng padamelan anu anjeunna laksanakeun pikeun kasalametan urang.

Ayat 45-48: "Teras anjeunna ngartos pamahamanna ka aranjeunna supados ngartos kana Kitab Suci, teras nyarios ka aranjeunna: Hal anu ditulis yén Kristus bakal sangsara sareng bakal naékna tina nu maot dina dinten katilu; sareng yén dina namina naroskeun tobat pikeun pangapunten tina dosa diantara sadaya jalma. Mimitian di Yerusalem sareng janten saksi ka dinya. » Di dieu Yesus ngajelaskeun sababaraha nubuat anu merhatikeun anjeunna. Henteu ngan nubuat nubuat kana sangsara, maot sareng kebangkitan Al Masih - wangsit ogé nunjukkeun pesen tobat sareng pangapunten, pesen anu bakal diumumkeun ka sadaya jalma.

Nubuat nyentuh kana sababaraha hal anu béda, tapi anu pangpentingna ngeunaan éta sareng hal anu paling penting anu diungkabkeun nyaéta kanyataan yén urang tiasa nampi panghampura ngaliwatan pupus Mésias. Sapertos Yesus nyatakeun tujuan nubuat ieu nalika jalan ka Emmaus, maka ogé kami ngantebkeun tujuan nubuat ieu dina pernyataan kami. Upami urang resep ka nubuat, urang kedah mastikeun henteu luput ieu bagian petikan. Upami urang henteu ngartos bagian tina pesen ieu, henteu aya anu sanés anu bakal ngabantosan urang.

Hal anu pikaresepeun pikeun maca Wahyu 19,10 kalayan di handap ieu dina pikiran: "Kasaksian Yesus mangrupikeun roh nubuat." Pesen ngeunaan Yesus nyaéta sumanget nubuat. Éta ngeunaan naon. Sifat nubuat nyaéta Yesus Kristus.

Tilu tujuan séjén

Ayat katilu urang nambihan sababaraha rinci ngeunaan nubuat. Saur anjeunna: "Nubuat ieu ngumumkeun Allah salaku Maha Kawasa sareng Hakim di luhur sadayana sareng ngajamin umat manusa tina cinta, rahmat sareng kasatiaan sareng mendorong para mukmin kana kahirupan anu suci di Yesus Kristus." Ieu tilu tujuan nubuat sanés. Mimiti, éta nyarioskeun ka urang yén Tuhan mangrupikeun hakim anu maréntahkeun sadaya. Kadua, éta nyarioskeun ka urang yén Gusti asih, welas asih, sareng setia. Sareng katilu, nubuat éta mendorong urang hirup leres. Hayu urang tingali kana tilu tujuan ieu.

Ramalan Alkitab nyarioskeun ka urang yén Tuhan anu berdaulat, yén anjeunna gaduh wewenang sareng kakawasaan pikeun sadaya hal. Kami nyarioskeun Yesaya 46,9: 11, petikan anu ngadukung titik ieu. "Émut kapungkur, sapertos ti baheula: Kuring éta Gusti, sareng teu aya anu sanés, Gusti anu sanés siga na. Kuring parantos ngumumkeun ti mimiti naon anu bakal datang, sareng sateuacanna, naon anu teu acan kajantenan. Kuring nyarios: naon anu kuring parantos mutuskeun kajantenan, sareng sadayana anu dipidamel ku kuring. Kuring ngagero elang ti wétan, ti nagara anu jauh ka bumi anu ngalaksanakeun naséhat kuring. Salaku I ngomong, abdi bakal ngantep éta sumping; naon anu kuring rancang, anu ogé kuring laksanakeun. »

Dina bagian ieu, Gusti nyarios yén Anjeunna tiasa ngawartosan kumaha sadayana bakal ditungtungan, sanajan dimimitian. Henteu hese nyariosna akhir ti mimiti saatosna parantos kajantenan, tapi ngan ukur Allah anu tiasa ngumumkeun akhir ti awal. Bahkan dina jaman kuno, anjeunna tiasa ngaduga naon anu bakal kajadian di mangsa hareup.

Sababaraha urang nyebatkeun yén Tuhan tiasa ngalakukeun ieu kusabab anjeunna ningal masa depan. Memang leres yén Allah tiasa ningali masa depan, tapi ieu sanés Yesaya anu tujuanana. Naon anu anjeunna nekenkeun henteu langkung seueur anu ningali Gusti atanapi ningali sateuacanna, tapi Allah bakal ngahalangan dina sajarah pikeun mastikeun yén éta kajantenan. Anjeunna bakal ngalaksanakeunna, sanaos dina hal ieu anjeunna tiasa nyauran di saurang jalmi Wétan pikeun ngalakukeun pagawéan na.

Allah ngumumkeun rencana-Na sateuacanna, sareng wahyu ieu mangrupikeun anu urang sebut nubuat - hiji hal anu bakal diumumkeun sateuacanna. Lantaran éta wangsit mangrupikeun bagian tina wahyu Allah ngeunaan karsa sareng tujuanana. Teras, kusabab éta kersa, rencana, sareng kahayang Gusti, anjeunna mastikeun yén kajadian éta. Anjeunna bakal ngalakukeun naon-naon anu dipikaresep ku anjeunna, naon waé anu dipikahayang ku urang laksanakeun kusabab anjeunna boga kakuatan pikeun ngalakukeunana. Anjeunna nyaéta daulat pikeun sadaya bangsa.

Daniel 4,17: 24 nyarioskeun hal anu sami. Ieu kajadian énggal saatos Daniel ngumumkeun yén Raja Nebukadnezar bakal leungiteun pikiran salami tujuh taun, sareng anjeunna masihan alesan di handap ieu: «Nya éta kaputusan Anu Mahal ngeunaan Raja Pangéran kuring: anjeun bakal dikaluarkeun tina komunitas manusa kaluar, sareng anjeun kedah tetep sato di sawah, sareng aranjeunna bakal ngantep anjeun tuang jukut sapertos sato, sareng anjeun bakal ngagolér di handapeun embun langit sareng baseuh, sareng tujuh kali bakal liwat anjeun dugi ka anjeun sadar yén Kakawasaan Anu Agung ngalangkungan karajaan manusa sareng aranjeunna masihan saha anjeunna hoyong » (Daniel 4,21: 22).

Sahingga wangsit anu dipasihkeun sareng dilaksanakeun supados masarakat bakal terang yén Gusti Allah Anu Maha Tinggi diantara sadaya bangsa. Anjeunna boga kakuatan pikeun ngagunakeun batur salaku pamaréntahan, bahkan anu panghandapna di antara lalaki. Gusti tiasa masihan kakuatan anu hoyong anjeunna pikahoyong sabab anjeunna anu berdaulat. Ieu mangrupikeun pesen anu disampaikan ka urang liwat nubuat Alkitabiah. Eta nunjukkeun ka urang yen Gusti parantos maha.

Nubuat nyarioskeun ka urang yén Gusti pareng hakim. Urang tiasa ningali ieu dina seueur ramalan Perjanjian Lama, khusus dina nubuat ngeunaan hukuman. Gusti masihan hal anu pikaresepeun sabab jalma-jalma parantos ngalakukeun maksiat. Gusti nyalira janten hakim anu ngagaduhan kakuatan pikeun ngahukum sareng sareng anu ngagaduhan kakuatan pikeun mastikeun yén éta dilaksanakeun.

Kami nyarioskeun Yudas 14-15 ku sabab ieu: «Éta ogé nubuat tina aranjeunna Enoh, anu katujuh ti Adam, sareng saurna: Lah, PANGERAN sumping sareng seueur réwu wali pikeun ngahukum sadayana sareng ngahukum sadayana jalma pikeun sadaya padamelan teu aya anu nyayogikeun sareng anu aranjeunna henteu musyrik sareng pikeun sagala hal bangor anu diomongkeun ku jalma-jalma jahat. »

Di dieu urang tingali yén Perjanjian Anyar nyebutkeun ramalan anu henteu tiasa dipanggihan dina Perjanjian Lama. Nubuat ieu aya dina Kitab Apocryphal 1 Enoc, sareng diasupkeun ka Kitab Suci, sareng janten bagian tina akun anu diideuan ngeunaan anu diturunkeun ku wangsit. Hal ieu ngungkabkeun yén Gusti bakal sumping - éta masih ka hareup - sareng yén anjeunna pareng hakim unggal jalma.

Asih, rahmat sareng kasatiaan

Dimana ramalan nyarioskeun yén urang Allah maha asih, welas asih, sareng setia? Dimana anu wangsit dina nubuat? Urang henteu kedah ngaramalkeun ngalaman karakter Allah sabab anjeunna tetep sami. Nubuat Alkitab ngungkabkeun hiji hal ngeunaan rencana sareng lampah Allah, sareng éta henteu kedah aya anu ngungkabkeun hiji hal ngeunaan karakter na ka urang. Rencanana sareng rencana na bakal teu jelas bakal ngungkabkeun ka urang yén anjeunna asih, welas, sareng satia.

Kuring mikir ka Yermia 26,13: "Janten ningkatkeun jalan sareng kalakuan anjeun sareng nurut kana pangersa Gusti Allah anjeun, sareng Gusti bakal tobat tina kajahatan anu anjeunna nyarioskeun ka anjeun." Nalika jalma robih, Gusti bakal nyerah; anjeunna henteu niat ngahukum; anjeunna siap ngamimitian mimiti. Anjeunna henteu ngagaduhan dendam - anjeunna welas asih sareng kersa ngahampura.

Minangka conto kasatiaan, urang tiasa ningal wangsit dina Imamat 3:26,44. Bagian ieu mangrupikeun peringatan ka Israil yén upami perjanjian ngiringan, aranjeunna bakal éléh sareng kaboyong. Tapi teras jaminan ieu ditambah: "Tapi upami aranjeunna aya di nagara musuh, kuring tetep henteu nolak aranjeunna sareng kuring henteu kajaga ku aranjeunna, maka éta kedah disusul ku aranjeunna." Nubuat ieu ngantebkeun kasatiaan, kasatiaan, sareng asih Allah, sanaos kecap-kecap anu khusus henteu dianggo.

Hosea 11 mangrupikeun conto sanés cinta satia ka Allah. Malah saatos ngajéntrékeun kumaha Israil anu teu satia, ayat 8-9 maca: "Haté mah béda, sadaya karep kuring dina seuneu. Kuring henteu hayang ngalakukeun naon-naon pikeun ngarusak Efraim sanggeus amarah kuring. Sabab kuring Allah sareng sanés abdi sareng Kami mangrupikeun urang Saint di tengah sareng anjeun teu hoyong sumping-cilaka. » Ramalan ieu nunjukkeun asih Allah tetep pikeun umat-Na.

Nubuat Prajanjian Anyar ogé ngajamin yén Gusti dipikacinta, welas asih, sareng setia. Anjeunna bakal ngangkat urang tina maot sareng pahala ka urang. Kami bakal cicing sareng Anjeunna sareng ngaraos cinta-Na salamina. Nubuat Alkitab ngajaminkeun yén Allah ngiringan ngalakukeun ieu, sareng minuhan-nubuat kapungkur wangsit ngajamin yén urang boga kakuatan pikeun ngalakukeunana sareng ngalakukeun persis anu dimaksudkeun pikeun dilakukeun.

Memotivasi pikeun kahirupan suci

Tungtungna, pernyataan éta nyatakeun yén nubuat Alkitab ngadorong para mukmin pikeun hirup-jiwa suci dina Kristus Yesus. Kumaha cara éta kajantenan? Salaku conto, éta mendorong urang tobat ka Gusti sabab urang yakin yén Anjeunna hoyong anu pangsaéna pikeun urang, sareng urang bakal nampi nampi saé nalika urang nampi naon anu ditawarkeunana, sareng pamustunganana bakal nampi jahat nalika urang henteu

Dina hubungan ieu kami nyupatkeun 2 Petrus 3,12: 14: «Tapi poé Gusti bakal datang sapertos maling; tuluy langit bakal ngalembereh kalayan kacilakaan anu gedé; tapi unsur bakal ngalembereh sareng panas, sareng bumi sareng padamelan na bakal aya pertimbanganana. Upami sadayana ieu bakal ngalembereh, kumaha anjeun kedah nangtung dina parobahan suci sareng soleh. »

Urang kedah ngarep-ngarep poé PANGERAN tinimbang sieun ku éta, sareng urang kedah hirup hirup suci. Panginten aya anu saé anu bakal kajantenan upami urang ngalakukeun éta, sareng hal anu kirang pantes lamun henteu. Nubuat ngadorong urang hirup kahirupan anu suci sabab nyatakeun ka urang yén Gusti ngabales jalma anu satia.

Dina ayat 12-15 urang baca: «... anu ngantosan sareng narékahan kana datangna dintenna Gusti nalika langit bakal ngalembereh sareng unsur-unsur bakal ngalembereh tina panas. Tapi urang ngantosan langit anyar sareng bumi énggal saatos jangji na, dimana keadilan ditetepkeun. Ku sabab kitu, anu dipikacinta, nalika anjeun ngantosan, narékahan janten suci beresih sareng perdamaian di payuneun anjeunna, sareng kasabaran ka Gusti urang pikeun kasalametan anjeun, ogé kakasih kami Paulus, dumasar kana hikmah anu dipasihkeun ka anjeunna. nyerat ka anjeun. »

Ayat ieu nunjukkeun yén ramalan Alkitab nyorong urang supaya unggal usaha pikeun berperilaku sareng pikir leres, hirup hirup anu suci, sareng janten damai sareng Gusti. Hiji-hijina jalan kanggo ngalakukeun ieu, tangtosna, nyaéta ngaliwatan Yesus Kristus. Tapi dina tulisan khusus ieu, Gusti nyarioskeun ka urang yén anjeunna sabar, satia, sareng welas asih.

Peran Yesus masih penting di dieu. Damai sareng Gusti Allah tiasa waé kusabab Yesus calik di sisi katuhu Bapa sareng nangtung pikeun urang salaku imam anu luhur. Hukum Musa ngadeukeutan sareng ngaramalkeun aspek ieu karya redemptive Yesus; ku Mantenna urang dikuatkeun pikeun hirup kahirupan anu suci, pikeun ngalaksanakeun sagala usaha, sareng dibersih tina noda anu urang keuna. Nya ku percanten ka Anjeunna salaku imam anu luhur ku urang tiasa percanten yén dosa-dosa urang parantos dihampura sareng yén kasalametan sareng hirup langgeng dijamin.

Nubuat éta ngajamin rahmat-rahmat Allah sareng cara urang tiasa disalametkeun ku Yesus Kristus. Nubuat henteu ngan ukur anu ngadorong urang hirup hirup anu suci. Ganjaran atanapi hukuman ka hareup kami henteu ngan ukur hirup anu lumayan. Urang tiasa mendakan motivasi pikeun tingkah laku anu hadé dina jaman baheula, ayeuna sareng ka hareup. Baheula sabab Allah alus ka urang sareng nganuhunkeun pikeun naon anu Anjeunna parantos dilakukeun sareng urang daék ngalaksanakeun naon anu dicarioskeun. Motivasi ayeuna urang pikeun hirup ngan ukur cinta urang ka Allah; Roh Suci di urang ngajadikeun urang hoyong mangga anjeunna dina tindakan urang. Sareng masa depan ogé ngabantosan motivasi kalakuan urang - Allah ngingetkeun urang hukuman, sigana sabab Anjeunna hoyong peringatan ieu pikeun memotivasi urang pikeun ngarobih paripolah urang. Éta ogé ngajanjikeun ganjaran, nyatana yén aranjeunna ogé motivasi ka urang. Kami hoyong nampi ganjaran anu dipasihkeun.

Paripolah sok janten alesan pikeun nubuat. Nubuat henteu ngan ukur ngeunaan prediksi, éta ogé ngeunaan netepkeun paréntah Allah. Éta sababna kenging seueur wangsit kondisional - Allah ngingetkeun hukuman sareng ngarepkeun tobat sahingga hukumanana henteu kedah sumping. Nubuat henteu dirumuskeun salaku trivialities sia-sia ngeunaan masa depan - aranjeunna ngagaduhan tujuan pikeun ayeuna.

Zakaria nyimpulkeun pesen nabi salaku panggilan pikeun parobihan: «Kitu pangandika PANGERAN Nu Maha Suci: Jauhkeun tina jalan jahat anjeun sareng tina kalakuan jahat anjeun! Tapi aranjeunna henteu nurut sareng henteu merhatoskeun ka kuring, saur Pangéran " (Zakharia 1,3-4). Nubuat nyarioskeun ka urang yén Gusti mangrupakeun hakim anu welas asih, sareng kusabab naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun urang, urang tiasa disalametkeun upami urang percanten ka Anjeunna.

Sababaraha nubuat ngagaduhan langkung panjang sareng henteu gumantung kana naha jalma-jalma éta ngalakukeun hadé atanapi goréng. Henteu sadayana nubuat kanggo tujuan ieu. Mémang, nubuat dina rupa-rupa rupa anu sesah disauran, kecuali dina rasa anu umum, pikeun naon waé tujuan anu dilaksanakeun. Sababaraha pikeun tujuan ieu, aya sababaraha pikeun tujuan na, aya sababaraha anu urang henteu yakin kana naon anu aya.

Upami urang nyoba ngadamel pernyataan iman ngeunaan hal anu béda-béda sakumaha nubuat, urang bakal ngadamel pernyataan umum sabab akurat: Ramalan Alkitab mangrupikeun salah sahiji cara anu mana Gusti nyarioskeun naon anu anjeunna laksanakeun sareng pesen umum nubuat nginpokeun ka urang ngeunaan hal anu paling penting anu dipilampah ku Gusti: Éta ngajantenkeun urang kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus. Nubuat ngingetkeun urang ngeunaan
pengadilan anu bakal datang, éta ngajamin urang kurnia Allah sahingga nyababkeun urang tobat sareng
ngiringan program Gusti.

Michael Morrison


pdfNubuat Alkitabiah