Rahmat pikeun sadaya

209 rahmat pikeun sadayana Nalika jalma kumpul di gereja di peuntas Amérika Amérika sareng nagara anu dina duka, 14 Séptémber 2001, aranjeunna sumping ngadangu kecap kanyamanan, dorongan, sareng harepan. Nanging, sajumlah pamingpin garéja Kristen konservatif - ngalawan niat pikeun masihan pangarep-arep ka bangsa anu ngenes - parantos ngahaja nyebarkeun pesen anu ngaleungitkeun rasa kuciwa, teu marudah, sareng kasieun. Maksudna pikeun jalma pikeun leungit anu dipikacinta ku serangan, baraya atanapi babaturan anu teu acan ngaku Kristus. Seueur anu Kristen dasar sareng penginjil anu yakin yén saha waé anu tilar dunya tanpa profési ka Yesus Kristus, upami ukur kusabab anjeunna henteu kantos nguping ka Al Masih, bakal ka naraka saatos maot sareng sangsara anu nyeri anu henteu jelas - tina panangan Allah, anu sami Nasrani ironis nyarioskeun salaku Tuhan cinta, rahmat sareng rahmat. "Allah mikanyaah anjeun" sawaréh urang Nasrani sigana nyarios, tapi teras sumping éta print leutik: "Upami anjeun henteu ngucapkeun doa dasar sateuacan maot, Gusti sareng Juru Salamet kuring bakal nyiksa anjeun salamina."

Warta anu saé

Injil Yesus Kristus aya warta anu saé (Yunani euangélion = customer bagja, pesen kasalametan), kalayan tekenan dina «saé». Ayeuna sareng tetep kabagjaan sadaya seratan, pikeun leres pisan dulur. Éta henteu ngan ukur warta anu saé pikeun sababaraha anu janten kenal sareng Kristus sateuacan pupus; éta warta alus pikeun sadaya ciptaan - pikeun sadaya jalma tanpa pangecualian, bahkan jalma anu tiwas tanpa kantos ngupingkeun ngeunaan Kristus.

Yesus Kristus mangrupikeun pendamaian henteu ngan ukur pikeun dosa-jalmi Kristen tapi pikeun jalma-jalma sadunya (1 Yohanes 2,2). Pencipta ogé permaisuri nyiptakeunana (Kolose 1,15: 20). Naha jalma-jalma terangkeun kanyataan ieu sateuacan aranjeunna maot teu gumantung kana eusi kabeneranna. Gumantung ngan ukur ka Yesus Kristus, sanes tindakan manusa atanapi reaksi manusa.

Isa nyarios: "Janten Allah mikacinta dunya anu masihan Anjeunna ngan ukur putrana anu janten sadaya anu iman ka Anjeunna teu leungit tapi gaduh hirup anu langgeng" (Yohanes 3,16, sadaya pangénggalkeun dirévisi tarjamah Luther, édisi seragam). Nyaeta Gusti anu mikacinta dunya sareng Gusti anu masihan putra; teras Anjeunna masihan pikeun ngucurkeun naon anu anjeunna dipikacinta - dunya. Saha anu percaya ka Putra anu dikirim ku Gusti bakal asup ka hirup langgeng (langkung saé: «pikeun kahirupan anu bakal datang»).

Kalayan teu aya suku kata ditulis di dieu yén kapercayaan ieu kedah sumping sateuacan maot fisik. Henteu: Ayat nyarios yén para mukmin "henteu leungit", sareng saprak para mukmin maot, écés yén "kaleungitan" sareng "sakarat" teu sami. Iman nyegah jalma tina leungit, tapi henteu ti maot. Kaleungitan Yesus nyarios di dieu, ditarjamahkeun tina basa Yunani appolumi, nunjukkeun maot spiritual, sanes anu fisik. Éta aya hubunganana sareng penghapusan ahir, ngabasmi, ngaleungit tanpa racak. Saha anu iman ka Yesus moal mendakan anu henteu teratur sapertos kitu, tapi bakal asup kana kahirupan (kéwan) tina umur anu datang (aion).

Sawaréh bakal asup kana umurna, sakumaha leumpang di bumi, pikeun hirup dina jaman anu bakal datang, pikeun kahirupan di kakaisaran. Tapi aranjeunna ngawakilan ngan ukur minoritas "dunya" (kosmos) anu ku Allah dipikacinta pisan ku anjeunna ngutus putrana pikeun ngahémat aranjeunna. Naon ngeunaan sésana? Ayat ieu henteu nyebatkeun yén Allah henteu tiasa atanapi moal nyalametkeun jalma anu maot sacara fisik tanpa percanten.

Gagasan yén pupusna fisik ngahambat ka Gusti sakali-kali pikeun sadayana kamungkinan ngahémat batur atanapi ngajantenkeun batur percaya ka Yesus Kristus mangrupikeun interpretasi manusa; teu aya deui anu siga dina Alkitab. Malahan, kami disarioskeun: manusa tilar dunya, sareng saatos éta dihukum datang (Ibrani 9,27). Hakim, urang badé ngémutan éta, bakal ngahatur nuhun ka Gusti anu sanés ngan ukur Yesus, Anak Domba anu dibantai, anu maot pikeun dosa manusa. Éta ngarobih sadayana.

Panyipta sareng pendamai

Dimana pandangan éta asalna ti yén Tuhan ngan ukur tiasa ngémutan anu hirup, sanés paéh? Anjeunna anjeunna ngatasi pupus, sanés anjeunna? Anjeunna gugah tina maot, sanés? Gusti henteu ngéwa dunya; anjeunna mikanyaah ka dirina. Anjeunna henteu nyiptakeun manusa apan. Kristus sumping dina waktos éta pikeun nyalametkeun dunya, sanés nangtoskeun éta (Yohanes 3,17).

Tanggal 16 Séptémber, Minggu saatos serangan, saurang guru Kristen nyarioskeun ka kelas sakola na: Allah sapertos sampurna dina hate sapertos cinta, anu ngajelaskeun naha naraka ogé sawarga. Duaanisme (ideu anu alus sareng jahat dua kakuatan lawan anu sami-sami kuat di alam semesta) nyaéta bid'ah. Naha anjeunna teu sadar yén anjeunna janten mindahkeun dualisme ka Allah, yén anjeunna ngadamel hiji Gusti anu nanggung sareng nyipta tegangan sampurna - cinta sampurna?

Gusti leres pisan soleh sareng sadaya pendosa dihukum sareng dihukum, tapi Injil, warta anu saé, ngiringan urang kana misteri yén Gusti Allah nampi Kristus sareng dosa ieu sareng kalimat kami atas nama urang! Memang, naraka nyata sareng anu dahsyat. Tapi éta persis naraka anu dahsyat ieu ditangtayungan pikeun anu teu kaéndahan anu Yesus sangsara pikeun umat manusa (2 Korinta 5,21:27,46; Mateus 3,13; Galata).

Sadaya jalma parantos dihukum ku dosa (Roma 6,23), tapi Allah masihan urang hirup langgeng dina Kristus (ayat anu sami). Ku sabab eta disebut: rahmat. Dina bab sateuacan, Paul nempatkeun ieu ku cara kieu: «Tapi kurnia henteu sapertos dosa. Kusabab nalika seueur anu maot ku dosa hiji anu ['seueur', nyaéta, dulur-dulur; teu aya deui anu teu nanggung kasalahan dosa Adam] langkung-langkung rahmat sareng kurnia Allah dipasihkeun ka seueur [deui: saréréa, leres pisan sadayana] ku rahmat tina hiji lalaki Yesus Kristus » (Roma 5,15).

Paulus nyarios: Sakumaha keras kami hukuman, sareng atos sesah (putusanna di naraka), janten anjeunna mundur tina kurnia sareng kurnia anugerah dina Kristus. Kalayan kecap sanésna, kecap karukuhan Gusti dina Kristus teu kuat tibatan tibatan kecap ramana nya di Adam - saurang bener-bener dikalelepkeun ku anu sanés («Kumaha langkung seueur»). Ku sabab kitu Paulus tiasa nyarios ka urang di 2 Korinta 5,19:5,15: Dina Kristus «[Gusti] nyayogikeun dunya [sadayana, anu" seueur "ti Rum] sareng nyalira sareng henteu ngitung dosa-dosa pikeun aranjeunna [langkung] .. . »

Balik deui ka réréncangan sareng anu dipikacinta jalma anu maot tanpa ngaku iman ka Kristus: manawi Injil nawiskeun aranjeunna ngaharepkeun, aya dorongan ngeunaan takdir anu dipikacinta? Kanyataanna, dina Injil Yohanes, Yesus nyarios dina pidato lisan: "Sareng kuring, nalika kuring diangkat ti bumi, kuring hoyong ngagambar sadayana ka kuring" (Yohanes 12,32). Ieu warta alus, kabeneran Injil. Yesus henteu netepkeun jadwal, tapi anjeunna nyatakeun yén anjeunna hoyong ngagambar sadayana, sanés ngan ukur sababaraha jalma anu tiasa ngenalkeun anjeunna sateuacan pupusna, tapi leres pisan sadayana.

Teu heran Paulus nyerat ka urang Kristen di kota Kolossae yén Gusti parantos "nikmat", mikiran anjeun: "senang" yén ku Al Masih anjeunna "ngarobihkeun sadayana ka dirina, janten di bumi atanapi di sawarga ku ngadamel kedamaian ngalangkungan dirina Getih dina salib » (Kolose 1,20). Éta warta anu saé. Sareng, sakumaha ceuk Yesus, éta warta hadé pikeun sadunya, sanés ngan ukur kanggo kelompok kawates terbatas.

Paulus hoyongkeun pamiarsa na terang yén Yesus ieu, bin Allah anu dibangkitkeun tina maot, teu ngan ukur pangadeg anyar agama anu gaduh sababaraha ide teologi. Paul nyarioskeun ka aranjeunna yén Yesus teu aya lian ti panyipta sareng anu ngadukung sadaya hal (Ayat 16-17), sareng anu langkung ti éta: yén éta jalanna Gusti pikeun nyangking sadayana sadayana dina alignment anu parantos gagal dina sajarah saprak awal sajarah (Ayat 20)! Dina Al Masih - saurna Paulus - Gusti nyandak léngkah anu paling lengkep pikeun ngalaksanakeun sagala janji anu dilakukeun ka Israil - janji yén hiji dinten anjeunna bakal ngahampura sagala dosa dina kalakuan murni, sacara komprehensif sareng universal, sareng ngajantenkeun sadayana énggal (tingali Rasul 13,32: 33-3,20; 21: 43,19-21,5; Yesaya 8,19: 21; Wahyu; Rum).

Ngan ukur Kristen

"Tapi kasalametan anu dimaksud ngan ukur pikeun urang Kristen," ngaungkeun para ahli dasar. Pasti, éta leres. Tapi saha anu "Nasrani"? Naha éta anu ngan ukur narajang tobat sareng doa konversi standar? Naha éta dibaptis ngan ku immersion? Naha aranjeunna ngan ukur anu kagolong kana "garéja sejati"? Ngan saha anu kéngingkeun panghalaluan ngalangkungan pendeta anu sah? Ngan saha anu parantos lirén ngalakukeun dosa? (Naha anjeun ngalakukeun? Henteu.) Ngan jalma anu kenal sareng Yesus sateuacan maot? Atanapi Yesus nyalira - dina panangan anu ditonjolkeun ku Allah parantos dihukum - pamustunganana nyandak kaputusan anu kagolong kana golongan jalma anu anjeunna nunjukkeun kaasih? Sareng sakali anjeunna aya, anjeunna mutuskeun saha anu parantos ngalahirkeun maot sareng anu tiasa masihan hirup anu langgeng pikeun saha anu anjeunna pikahoyong, paduli nalika anjeunna ngajantenkeun batur percanten, atanapi urang nyumponan sadaya-sadayana pembela agama anu leres. , kaputusan ieu henteu?
Di hiji waktos, unggal Kristen parantos janten Kristen, nyaéta, anu dipercaya ku Roh Suci. Posisi fundamentalis, sigana kitu, teu mustahil ku Gusti Allah ngajantenkeun jalma percaya saatos anjeunna maot. Tapi antosan - Isa nyaéta hiji anu naékna paéh. Sareng anjeunna anu mangrupikeun korban korban karukunan, henteu ngan ukur pikeun dosa urang tapi pikeun jalma saalam dunya (1 Yohanes 2,2).

Jarak gedé

"Tapi pasemon ngeunaan Lasarus," aya anu bakal ngajawab. "Naha Abraham teu nyarios yén teu aya jurang anu gedé, teu bisa tanggung jawab antara sisina sareng sisi jalma anu beunghar?" (Tingali Lukas 16,19: 31.)

Yesus teu hoyong parabél ieu kahartos salaku gambaran fotografik hirup saatos maot. Sakumaha seueur urang Kristen ngajelaskeun Surga salaku "Dada Abraham," tempat dimana Yesus teu aya tempatna? Perumpamaan ieu mangrupikeun pesen ka kelas istimewa dina yahudi dina abad kahiji, sanés potrét kahirupan saatosna. Sateuacan urang baca langkung seueur ti Yesus anu dipasangkeun, hayu urang bandingkeun naon anu nyerat Paulus di Rum 11,32.

Jalma beunghar dina pasemon anu masih teu siap tobat. Anjeunna tetep ningali dirina salaku pangkat sareng langkung luhur ti Lasarus. Anjeunna tetep ningali di Lasarus ngan ukur batur anu aya anu ngawula ka anjeunna. Panginten éta munasabah pikeun nganggap yén éta kakayaan manusa anu beunghar henteu ngandelkeun anu ngajantenkeun jurang kitu teu kapendem, sanés kabutuhan kabutuhan kosmis. Marilah urang: Yesus nyalira, sareng Anjeunna anu ngan, nutup jurang anu teu bisa ditangtukeun tina kaayaan dosa urang ka rekonsiliasi sareng Allah. Yesus ngantebkeun titik ieu, pernyataan perumpamaan ieu - yén kasalametan datang ngan ukur ku iman ka Anjeunna - nalika anjeunna nyarios: "Upami anjeun henteu ngupingkeun Nabi Musa sareng nabi, anjeun moal ngayakinkeun upami aya naék tina maot." (Lukas 16,31).

Tujuan Gusti anu nyangking jalma pikeun kasalametan, henteu nyiksa aranjeunna. Yesus mangrupikeun pendamaian, sareng percanten pisan atanapi henteu, anjeunna ngalaksanakeun tugas anu saé. Anjeunna anu penyelamat dunya (Yohanes 3,17), sanes penyelamat tina fraksi saalam dunya. «Kusabab Allah dipikacinta dunya» (Ayat 16) - sareng henteu ngan hiji jalma dina sarébu. Gusti gaduh jalan, sareng jalan-Na leuwih luhur tibatan cara urang.

Dina Khutbah di Gunung, Yesus saurna: "Sinta musuh anjeun" (Mateus 5,43). Hiji tiasa aman nganggap yén anjeunna dipikacinta musuh-musuhnya. Atanapi kedahna salah anu percaya yén Yesus ngahina musuh-musuhna tapi nungtut yén urang silih cinta, sareng yén gething na méré panjelasan yén aya naraka? Éta bakal seueur abstruse. Yesus nyauran urang cinta ka musuh urang sabab anjeunna ogé ngagaduhan. «Bapa, ngahampura aranjeunna; sabab henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun! » nya éta syafaat pikeun jalma anu nyalib anjeunna (Lukas 23,34).

Pasti: Jalma anu nampik rahmat Yesus sanajan saatos ngenalkeun aranjeunna pamustunganana bakal panén hasil tina kabodoan maranéhanana. Kanggo jalma anu nolak sumping kana tuangeun Domba, henteu aya tempat anu kajawi ti gelap teuing (salah sahiji ungkapan anu digambarkeun sareng Yesus ngajelaskeun kaayaan terasing tina Gusti, jarakna ti Allah; tingali Mateus 22,13:25,30;).

Rahmat pikeun sadaya

Dina surat ka bangsa Romawi (11,32) Paul ngadamel pernyataan anu pikasieuneun: "Demi Allah parantos ngalebetkeun sadayana dina hal anu henteu patuh supaya anjeunna tiasa dikasihkeun sadayana." Nyatana, kecap Yunani anu asli nunjukkeun jalma sadayana, sanés sawaréh, tapi sadayana. Sadaya anu dosa sareng sadayana dipidangkeun rahmat di Kristus - naha éta resep atanapi henteu; naha aranjeunna nampi atanapi henteu; naha aranjeunna mendakan sateuacan maot atanapi henteu.

Naon deui anu tiasa disarioskeun ngeunaan wahyu ieu tibatan naon anu disarioskeun ku Paulus dina ayat-ayat sabanjure: "Duh kumaha jerona kabeungharan, boh hikmah sareng pengetahuan Allah! Kumaha carana teu kahartos tuangeunana sareng jalurna saluareun éksplorasi! Kusabab 'saha anu ngakuan hartos Toha atanapi saha anjeunna pembimbingna?' Atanapi 'anu masihan anjeunna anu sateuacanna yén Allah kedahna ngabales anjeunna?' Kusabab ti anjeunna sareng ngalangkungan sareng anjeunna mangrupikeun sagala hal. Maha Suci Anjeunna salawasna! Amin " (Ayat 33-36).

Leres, cara na siga kitu henteu saé, sahingga seueur urang urang Kristen ngan saukur henteu percaya yén Injil tiasa saé. Sareng sabagian urang sigana terang-leres pamikiran Allah sacara saé supaya urang terang yén saha waé anu henteu Kristen maot maot langsung ka naraka. Paul, di sisi sanés, hoyong ngajelaskeun yén kaédah rahmat anu teu kaharti tina rahmat anu ngan ukur teu kahartos ku urang - rusiah anu ngan ukur diungkapkeun dina Al Masih: Dina Kristus Allah ngalaksanakeun hiji hal anu ngalangkungan cakrawala pikeun pangaweruh sawarga.

Dina suratna ka urang Kristen di Épesus, Paulus nyarioskeun ka urang yén Allah ngajantenkeun ieu ti mimiti (Efesus 1,9: 10). Éta mangrupikeun alesan dasarna pikeun nyauran Abraham, pikeun pemilihan urang Israil sareng David, pikeun kaputusan federal (3,5-6). Allah ogé nyalametkeun "urang asing" sareng sanés urang Israil (2,12). Anjeunna malah ngahemat kaéndahan (Roma 5,6). Anjeunna sacara harfiah narik sadayana ka dirina sorangan (Yohanes 12,32). Sapanjang sajarah dunya, Putra Allah damel "di latar tukang" sareng ngalakukeun usaha redemptive-nya pikeun ngarencanakeun sagala hal sareng Allah (Kolose 1,15: 20). Rahmat Alloh gaduh logika sorangan, logika anu sering teu asup akal ka jalma-jalma kaagamaan.

Hiji-hijina jalan pikeun kasalametan

Pondokna: Yesus mangrupikeun hiji-hijina jalan pikeun kasalametan sareng anjeunna ngagambar pisan sadayana ka dirina - dina cara sorangan, dina waktos na. Atuh ngabantuan netelakeun kanyataan yén intelektual manusa henteu tiasa dipayun: teu aya sanésna di jagat raya sanés sapertos Kristus, sabab, sakumaha Paulus nyarios, teu aya nanaon anu henteu diciptakeun ku anjeunna sareng teu aya dina anjeunna (Kolose 1,15: 17). Jalma anu tungtungna nampik anjeunna ngalakukeun kitu najan nyaah; Yesus henteu nampik aranjeunna (anjeunna henteu - anjeunna mikacinta aranjeunna, maot pikeun aranjeunna sareng ngahampura aranjeunna), tapi aranjeunna nampik anjeunna.

CS Lewis netepkeun ku cara kieu: "Dina tungtungna aya ngan ukur dua jinis jalma: jalma anu ningal ka Gusti 'kersa anjeun bakal dilakukeun' sareng jalma anu akhirna Gusti nyarios 'YOU bakal dilakukeun'. Saha waé anu di naraka tos milih takdir ieu. Tanpa kaputusan pribadi ieu, moal aya naraka. Teu aya jiwa anu sacara serius sareng permanén nyobian kabagjaan bakal luput. Saha waé anu mendakan, mendakan. Saha anu sambel dibuka » (The Divorce Agung, Bab 9). (1)

Pahlawan di naraka?

Nalika kuring nguping urang Kristen ngajarkeun ngeunaan artos tanggal 11 Séptémber, kuring émut petugas pemadam kebakaran heroik sareng perwira pulisi anu ngorbankeun nyawana nyobian ngahirupkeun jalma ti Pusat Perdagangan Dunya anu ngaduruk. Kumaha carana kieu ngahiji: yén urang Kristen nyebat para pahlawan anu nyalametkeun ieu sareng ngaduakeun korbanna, tapi di sisi sanésna nyatakeun yén upami aranjeunna henteu ngaku ka Kristus sateuacan pupusna, aranjeunna ayeuna bakal disiksa di naraka?

Injil ngécéskeun yén aya harepan pikeun sadayana anu leungit dina kahirupan di Pusat Perdagangan Dunya tanpa pangakuan saméméhna ka Kristus. Éta mangrupikeun Gusti anu bangkit anu aranjeunna bakal pinanggih saatos pupus, sareng anjeunna pareng hakim - anjeunna, kalayan liang kuku dina panangan na - siap nangkeup sareng nangkeup sadayana mahluk-Na anu sumping ka anjeunna. Anjeunna ngahapus aranjeunna sateuacan ngalahir (Efesus 1,4; Rum 5,6 sareng 10). Bagian ieu parantos réngsé, ogé pikeun urang anu percanten ayeuna. Hiji-hijina hal anu tinggalkeun pikeun jalma anu sumping sateuacan Yesus kanggo nempatkeun makutha maranéhna sateuacan tahta sareng nampi kurnia-Na. Sababaraha henteu henteu. Panginten aranjeunna kasasar dina harga diri sareng gething orang sanés yén aranjeunna bakal katingali Gusti anu bangkit janten panahanna. Langkung langkung éra, éta bencana kosmis sabab anjeunna henteu musnahna. Kusabab anjeunna dipikanyaah ka anjeunna, kumaha waé. Kusabab anjeunna hoyong ngempelkeun anjeunna dina pananganna sapertos janten hayam bikang nyaéta hayamna upami aranjeunna ngan ngantepkeun anjeunna.

Nanging, upami urang percanten Roma 14,11 sareng Pilipus 2,10, urang tiasa nganggap yén seuseueurna jalma anu maot dina serangan teroris éta bakal senang muru kana panangan Yesus sapertos murangkalih kana panangan kolotna.

Yesus nyalametkeun

"Yesus ngahemat", urang Kristen nulis dina poster sareng stiker. Katuhu. Nya ngalakukeun éta. Sareng anjeunna mangrupikeun pamula sareng ngalaksanakeun kasalametan, anjeunna mangrupikeun asal-usul sareng tujuan sadaya anu diciptakeun, sadaya mahluk, kalebet paéh. Allah henteu ngutus putra-putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, Isa saurna. Anjeunna ngutus pikeun ngahemat dunya (Yohanes 3,16: 17).

Henteu paduli naon anu diucapkeun, Tuhan hoyong nyalametkeun sadaya jalma tanpa kecuali (1 Timoteus 2,4: 2; 3,9 Petrus), teu ngan ukur sababaraha. Sareng naon anu anjeun masih kedah terang - anjeunna henteu kantos nyerah. Anjeunna teu liren lirih. Anjeunna henteu pernah liren janten naon anjeunna, nyaéta sareng bakal salawasna pikeun jalma - panyipta sareng pendamélakeun. Henteu aya anu ngahirepkeun bolong. Teu aya anu dilakukeun pikeun naraka. Upami aya jalma ka naraka - alit, teu aya artos, poék teu aya poékna alam kalanggengan - éta ngan saukur kusabab aranjeunna teguh nolak nampi kurnia anu kagungan Tuhan pikeun aranjeunna. Henteu sabab Allah ngabenci anjeunna (anjeunna henteu). Henteu kumargi Gusti dendam (henteu). Éta sabab anjeunna 1) ngéwa Karajaan Allah sareng nolak rahmat-Na, sareng 2) sabab Gusti henteu hoyong anjeunna ngarusak kabagjaan batur.

Pesen anu positip

Injil mangrupikeun pesen harapan pikeun sadayana pisan. Pendakwah Kristen henteu kedah damel sareng ancaman naraka pikeun maksa jalma pikeun ngarobih ka Kristus. Anjeun ngan saukur tiasa ngumumkeun kaleresan, kana wartos anu saé: «Gusti dipikanyaah ku anjeun. Anjeunna teu ambek sareng anjeun. Yesus pupus kanggo anjeun sabab anjeun jalma dosa, sareng Gusti mikanyaah pisan ka Anjeunna nyalametkeun anjeun tina sagala anu ngancurkeun anjeun. Maka naha anjeun hoyong hirup sakumaha lamun teu aya deui anu sanés tapi anu bahaya, kejam, teu bisa diprediksi sareng teu dipikacinta? Naha anjeun henteu sumping sareng mimiti ngalaman kanyaah Allah sareng rasa berkah berkah karajaan? Anjeun parantos janten milik anjeunna. Anjeunna parantos mayar dosa anjeun. Anjeunna bakal kéngingkeun duka anjeun janten kabagjaan. Anjeunna bakal masihan karapihan ka batin anu anjeun teu kantos terang. Éta bakal aya hartos sareng orientasi kana kahirupan anjeun. Bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun hubungan anjeun. Anjeunna bakal masihan anjeun istirahat. Percaya ka Anjeunna. Anjeunna ngantosan anjeun. "

Pesenna saé supados sacara harfiah na ngabedakeun diri urang. Dina Roma 5,10: 11, Paul nyerat: "Kanggo upami urang parantos direncanakeun ka Allah ku maotna putrana nalika urang masih kabujeng, sabaraha deui urang bakal disalametkeun ku hirupna saatos urang ayeuna direncanakeun. Henteu ngan ukur éta, tapi ogé kami muji Allah ku Gusti Yesus Kristus, anu ku Kami parantos nampi karukunan. »

Anu dikumahakeun di harepan! Anu pamungkas dina anugerah! Ngalangkung pupusna Kristus Allah nyempurnakeun musuh-musuh na sareng kahirupan Kristus anjeunna ngahemat aranjeunna. Teu heran yén urang tiasa ngegungkeun Gusti liwat Gusti urang Yesus Kristus - ku Mantenna urang parantos bagian tina naon anu kami nyaritakeun jalma séjén. Anjeun teu kedah hirup hirup salaku lamun teu ngagaduhan tempat dina tabel Allah; manehna parantos didamai deui, aranjeunna tiasa mulih, aranjeunna tiasa mulih.

Kristus nyalametkeun jalma-jalma dosa. Éta warta saé anu saé. Pangalusna anu tiasa kantos didangu.

ku J. Michael Feazell


pdfRahmat pikeun sadaya