Rapture - mulang Yesus

"Doktrin suka bungah" diusulkeun ku sababaraha urang Kristen ngarobih naon anu terjadi ka garéja nalika Yesus parantos sumping - nalika datang ka "datang kadua," sapertos biasana disauran. Piwulangna nyarios yén para mukmin ngalaman jinis-saeutik naékna saeutik; yén aranjeunna bakal "dipindahkeun" ka arah Al Masih, dina waktosna nalika anjeunna wangsul dina kamulyaan. Intina, anu suka bungah ngaladarkeun salaku jalan tunggal:

1 Tesalonika 4,15:17 -:
«Kanggo kami nyarioskeun ieu ka anjeun tina kecap ti Pangéran, yén kami anu hirup sareng tetep dugi ka datangna Pangéran moal nyéépkeun jalma anu parantos sare. Pikeun anjeunna nyalira, Gusti, nalika paréntahna disada, nalika sora malaikat sareng tarompét Allah mundur, bakal turun tina kahyangan, sareng mimiti anu maot anu maot dina Kristus bakal kabangkitan. Saatos éta urang anu cicing sareng tetep bakal katangkep kana aranjeunna dina méga dina hawa nuju TUHAN; sareng janten urang bakal salawasna sareng Gusti. »

Suka bungahna sigana deui ka lalaki anu ngaranna John Nelson Darby sakitar 1830. Anjeunna ngabagi waktos kadua datang kana dua bagian. Anu mimiti, sateuacan kasangsaran, Kristus bakal sumping ka umat-Na suci («Suka bungah»); saatos sangsara anjeunna bakal ngiring sareng aranjeunna, sareng ieu ngan dina Darby anu ningal kasumpingan saleresna, anu "datang kadua" Kristus sareng kamulyaan sareng kamulyaan. Para penganut pangangkatan nyandak pandangan anu beda-beda tentang nalika suka suka nyanghareupan "kasusahan anu hébat" (Mangsa kaserang) bakal kajadian: sateuacan, nalika atanapi saatos kaayaan marabahaya (Pre-, tengah sareng pasca-siksaan). Salian ti éta, aya pendapat minoritas, nyaéta yén ngan ukur anu milih élit anu aya dina Karajaan Kristen anu nyurung dina awal marabahaya.

Kumaha fikmin rahmat internasional (GCI / WKG) pikeun suka bungah?

Nalika urang ningal 1 Tesalonika 4,15: 17, rasul Paulus ngan ukur ucapkeun yén nalika "Sangkil Dewa Allah" hurung, anu maot anu maot dina Kristus bakal mimiti gugah sareng datang sareng para mukmin anu masih hirup awan dina hawa, nuju ka Gusti ». Teu aya patarosan ngeunaan sadayana garéja - atanapi bagian gareja - diraptap sateuacan, salami atanapi saatos marabahaya atanapi dipiceun ka lokasi anu sanés.

Mateus 24,29: 31 sigana nyarioskeun kajadian anu sami. Dina Mateus, Isa nyarioskeun yén para wali ngumpul "langsung tapi saatos kasusahan waktosna". Kiamatna, ngumpul atanapi, upami anjeun resep, "suka bungah" lumangsung summarily dina kadua Yesus datang. Tina tulisan-tulisan ieu, bedana dilakukeun ku para wawakil ajaran suka bungah hese kahartos. Kusabab ieu, Garéja ngalambangkeun interpretasi objektif tina naskah anu disebatkeun di luhur sareng ningali henteu aya suka bungah khusus. Ayat anu dicarioskeun ngan ukur nyatakeun yén umat suci anu tilar dunya bakal naék sareng ngahiji sareng jalma-jalma anu masih hirup nalika Yesus sumping dina kamulyaan.

Sual naon anu bakal kajadian ka garéja sateuacan, salami sareng anggeus mulang Yesus tetep umumna kabuka dina Kitab Suci. Di sisi anu sanés, urang gaduh kapastian ngeunaan Kitab Suci anu jelas sareng dogmatik: Yesus bakal mulang dina kamulyaan pikeun nangtoskeun dunya. Jalma anu tetep leres ka Anjeunna bakal kabangkitan sareng hirup sareng anjeunna dina kabagjaan sareng kamulyaan salamina.

ku Paul Kroll


pdfRapture - mulang Yesus