Anu tungtungna téh awal nu anyar

386 akhir nyaéta awal anyar Upami teu aya masa depan, Paul nyerat, éta bakal bodo percanten ka Kristus (1 Korinta 15,19). Nubuat minangka bagian anu penting sareng ngadorong iman Kristen. Ramalan Alkitab nyarioskeun ka kami ngeunaan anu pohara ngarep-arep. Urang tiasa narik seueur kakuatan sareng wani ti éta upami urang museurkeun pesen-pesen utami, sanés ngeunaan detil anu tiasa dibantah.

Tujuan nubuat

Nubuat henteu tungtung téa - éta ngucapkeun bebeneran anu langkung luhur. Nyaéta, yén Allah nyampurkeun umat manusa sareng dirina, Allah; yen Anjeunna ngahampura dosa-dosa urang; anu anjeunna ngajantenkeun urang babaturan Gusti deui. Realitas ieu ngumumkeun ramalan éta. Nubuat ogé henteu ngan ukur ngaramalkeun kajadian, tapi pikeun ngarujuk ka Gusti. Ieu nyarioskeun ka urang saha Gusti, naon Anjeunna, naon anu Anjeunna lakukeun sareng naon anu Diajak tina urang. Nubuat nyauran manusa bakal didamel deui sareng Allah ku percaya ka Yesus Kristus.

Seueur wangsit khusus anu parantos leres dina jaman Perjangjian Old, sareng urang ngarepkeun langkung seueur. Tapi ku sadayana nubuat, fokus mangrupikeun hal anu béda-béda: panebusan - pangampunan dosa sareng hirup abadi anu asalna liwat Yesus Kristus. Nubuat nunjukkeun urang yén Gusti mangrupikeun pituduh sejarah (Daniel 4,14); éta nguatkeun kapercayaan urang ka Kristus (Yoh. 14,29) sareng masihan urang ngarep pikeun masa depan (2 Tesalonika 4,13: 18).

Antawis sanés, Nabi Musa sareng nabi nyerat perkawis Kristus yén anjeunna bakal dibunuh sareng dibangkitkeun (Lukas 24,27:46 sareng). Éta ogé ngaduga kajadian saatos kabangkitan Yesus, sapertos ngajarkeun manéh (Ayat 47).

Nubuat nunjukkeun urang kasalametan dina Kristus. Upami urang henteu ngartos ieu, sadayana nubuat henteu aya gunana pikeun urang. Ngan ngaliwatan Kristus urang tiasa asup ka karajaan anu moal aya tungtungna (Daniel 7,13: 14-27 sareng).

Alkitab ngumumkeun balikna Kristus sareng Kiamat Tukang, éta ngumumkeun hukuman anu langgeng sareng ganjaran. Dina ngalakukeun éta, anjeunna nunjukkeun ka jalma yén kasalametan perlu sareng dina waktos anu sami kasalametan bakal aman aman. Ramalan nyarioskeun ka urang yén Gusti bakal nanggung jawab ka urang (Yudas 14-15) yén anjeunna hoyong urang ditebus (2Pt3,9) sareng yén anjeunna parantos nebus kami (1 Yohanes 2,1: 2). Ieu ngajamin yén urang sadaya bakal ditangkep, anu sagala inpormasi sareng penderitaan bakal telat (1 Korinta 15,25:21,4; Wahyu).

Nubuat nguatkeun mukmin: éta nyarioskeun yén upaya na teu sia-sia. Urang bakal disimpen tina kasusah, urang bakal diyakinkeun sareng diganjar. Nubuat ngingetkeun urang ngeunaan cinta sareng kasatiaan Allah sareng ngabantosan urang tetep setia sareng anjeunna (2 Petrus 3,10: 15-1; 3,2 Yohanes 3). Ku ngingetkeun ka urang yen sagala khazanah material mangrupikeun ephemeral, nubuat ngingetkeun urang pikeun ngahargaan hal-hal anu ghaib tina Gusti sareng hubungan anu langgeng sareng anjeunna.

Zakaria ngarujuk kana ramalan minangka sauran tobat (Zakharia 1,3-4). Gusti ngingetkeun hukuman, tapi ngarepkeun rasa sedih. Sakumaha conto dina carita Yunus, Allah parantos mundur pengumuman-Na nalika jalma-jalma ngarobih ka Anjeunna. Tujuan nubuat nyaéta pikeun ngarobah urang ka Allah, anu gaduh masa depan anu saé pikeun urang; sanés nyugemakeun kami, milarian "rahasia".

Syarat dasar: ati-ati

Kumaha cara nubuat Alkitab tiasa kahartos? Ngan nganggo ati-ati anu saé. Nubuat arti "kipas" parantos diskriminasi Injil kalayan ramalan palsu sareng dogmatisme anu sesat. Kusabab tina nyiksa nasab sapertos kitu, sababaraha jalma ngejekkeun Alkitab, bahkan nyolok ka Kristus Mantenna. Daptar prédiksi anu gagal kedah janten peringatan anu séhat yén kapercayaan pribadi henteu ngajamin kabeneran. Kusabab salahna tiasa ngaleuleuskeun kapercayaan, urang kedah laksana.

Urang kedah henteu kedah ngaramal sensasional pikeun sacara serius narékahan pikeun kamandungan spiritual sareng kahirupan Kristen. Pangetahuan ngeunaan waktos sareng rinci deui (bahkan upami aranjeunna leres janten leres) henteu aya jaminan kasalametan. Fokus kanggo urang kedah janten Kristus, sanes naros sareng kontra, naha ieu atanapi kakuatan dunya tiasa diinterpretasi salaku "sato".

Kecanduan kanggo nubuat hartosna urang kirang langkung tekenan kana Injil. Manusia kedah tobat sareng percanten ka Kristus, naha datangna atanapi henteu Kristus caket, naha bakal aya milénium, naha Amérika henteu kajawab dina ramalan Alkitab.

Naha nubuat jadi hese nerjemahkeun? Panginten alesan anu paling penting nyaéta anjeunna nyarios sering dina simbol. Pamiarsa anu asli tiasa terang naon hartosna simbolna; sabab urang hirup dina budaya sareng waktos anu béda, éta interpretasi jauh langkung masalah pikeun urang.

Conto basa simbolis: Jabur ka-18. Dina bentuk puitis anjeunna ngajelaskeun kumaha Gusti nyalametkeun Daud tina musuh-musuhnya (Ayat 1). David ngagunakeun simbol anu béda pikeun ieu: Ngaluarkeun tina alam paéh (4-6), gempa bumi (8) tanda di langit (10-14), bahkan nyalametkeun tina karesahan (16-17). Hal ieu henteu leres-leres kajantenan, tapi dianggo sacara simbolis sareng puitis dina hikmah pangertian pikeun ngagambarkeun kanyataan-fakta anu tangtu sareng anu katingali "." Ieu naon ramalanna.

Yesaya 40,3: 4-3,4 nyarioskeun ngeunaan gunung anu diendah, jalanna dilakukeun - anu henteu hartos sacara literal. Lukas 6 nunjukkeun yén ramalan ieu diciptakeun ku Yohanes Pembaptis. Éta henteu perkawis gunung sareng jalan sama sekali.

Yoel 3,1: 2 ngaramalkeun yén Roh Allah bakal dituang "ngaliwat sadaya daging"; numutkeun Peter, ieu parantos dilaksanakeun sareng sababaraha belasan jalma dina Pentekosta (Kisah 2,16: 17). Impian sareng visi anu diprediksi ku Joel lebet kana unggal rinci dina déskripsi fisikna. Tapi Petrus henteu meryogikeun yén tanda-tanda eksternal tiasa dipihak dina istilah akuntansi - sareng urang henteu kedah ngalakukeun éta. Upami urang nuju imajinasi, maka henteu asupkeun kata kerja tina sagala rinci ramalan anu diperkirakeun.

Masalah ieu mangaruhan cara jalma napsirkeun nubuat Alkitab. Hiji pamaca sigana langkung resep interpretasi literal, anu sanésna anu kiasan, sareng sigana anu mustahil pikeun ngabuktikeun anu mana anu leres. Ieu kakuatan urang pikeun ningalikeun gambar gedé, sanés detailna. Urang ngaliwat gelas anu dibeku, sanés ngaliwat ka kaca pembesar.

Teu aya konsensus Kristen dina sababaraha bidang penting tina nubuat. Janten kasohor z. B. kana jejer suka bungah, marabahaya hébat, millénnium, kaayaan panengah sareng naraka béda-béda panemu. Pamadegan individu henteu penting pisan di dieu. Sanaos aranjeunna bagian tina rencana ilahi sareng penting pikeun Gusti, henteu penting yén urang nampi sagala jawaban anu leres - hususna sanés upami aranjeunna ngahambat perselisihan antara urang sareng jalma anu mikir béda. Dangong urang langkung penting tibatan janten bossy dina titik individu.

Panginten urang tiasa ngabandingkeun ramalan ka hiji perjalanan. Urang henteu kedah terang persis dimana tujuan urang, kumaha sareng dina kumaha laju kami aya. Anu diperyogikeun di luhur nyaéta percanten dina "pituduh perjalanan" urang, Yesus Kristus. Anjeunna ngan hiji anu terang jalanna, sareng tanpa éta urang nyasar. Hayu urang lengket anjeunna - anjeunna ngarawat wincikanana. Kalayan panemutan sareng pesenan ieu dina pikiran, urang ayeuna badé mertimbangkeun sababaraha doktrin dasar Kristian anu ngurus kapayunna.

Wangsulna Al Masih

Acara konci anu hébat anu nangtoskeun ajaran kami ngeunaan ka hareupna nyaéta datangna Kristus kadua. Ampir perjanjian anu ampir lengkep yén anjeunna bakal wangsul deui. Yesus ngumumkeun ka murid-muridna yén anjeunna bakal "datang deui" (Yohanes 14,3). Dina waktos anu sami, anjeunna ngingetkeun murid-murid anu teu miceunkeun waktosna kalayan itungan tanggal (Mateus 24,36). Anjeunna ngirit jalma-jalma anu percaya yén waktu éta parantos caket (Mateus 25,1: 13), tapi ogé anu percaya dina reureuh lila (Mateus 24,45: 51). Akhlak: Urang kedah siap-siap, urang kedah siap, éta tanggung jawab urang.

Malaikat ngumumkeun ka murid-murid: Salaku yakin Yesus angkat ka surga, anjeunna bakal datang deui (Kisah 1,11). Anjeunna bakal «ngungkabkeun nyalira ... tina surga kalayan malaikat kakuatanana dina seuneu seuneu» (2 Tesalonika 1,7: 8). Paul nyauran éta "penampilan kamulyaan Allah anu agung sareng Jurusalamet urang Yesus Kristus" (Titus 2,13). Peter ogé nyarioskeun ngeunaan "Yesus Kristus anu diturunkeun" (1 Petrus 1,7: 13; tingali ogé ayat), sapertos Yohanes (1 Yohanes 2,28). Sarupa dina surat ka Ibrani: Yesus bakal bijil "pikeun kadua kalina" kanggo anu nungguan Anjeunna pikeun kasalametan " (9,28). Aya omongan anu "paréntah" nyaring pisan, tina "sora malaikat", "tarompet Allah" (2 Tesalonika 4,16). Anu datang kadua janten jelas, janten katingali sareng rungu, bakal teu jelas.

Éta bakal dibarengan ku dua kajadian sanés: kebangkitan sareng pengadilan. Paul nyerat yén mayit bakal kabangkitan ka Kristus nalika Gusti parantos sumping, sareng dina waktos anu sami para mukmin hirup bakal dibawa dina hawa pikeun minuhan Gusti anu tumurun (2 Tesalonika 4,16: 17). "Kusabab tarompét bakal disada," nyerat Paulus, "sareng anu maot bakal dibangkitkeun deui deui sareng urang bakal dirévisi" (1 Korinta 15,52). Urang ngalaman transformasi - kami "kamulyaan", kuat, teu kaampeuh, abadi sareng spiritual (Vv. 42-44).

Mateus 24,31 sigana ngajelaskeun ieu tina sudut pandang anu béda: "Sareng anjeunna [Kristus] bakal ngintunkeun malaikat-malaikat nganggo trompét anu terang, sareng aranjeunna bakal ngempelkeun anu dipilih ti opat angin, ti hiji tungtung langit ka anu sanés." Dina perumpamaan gandum, Yesus nyarios yén di tungtung umur anjeunna bakal "ngirim malaikat-malaikat-Na, sareng aranjeunna bakal ngumpulkeun ti karajaan-karajaan anu nyababkeun runtah, sareng jalma anu ngalakukeun salah sareng ngalungkeun kana hawu." (Mateus 13,40: 42).

«Kusabab bakal kajadian yén Manusa Manusa datang dina kamulyaan bapakna sareng malaikat-malaikatna, teras anjeunna bakal ngabales unggal jalmi naon anu anjeunna laksanakeun» (Mateus 16,27). Dina perumpamaan hamba anu satia kagungan kasumpingan Gusti (Mateus 24,45: 51) sareng dina pasemon urang anu dipasihkeun ka aranjeunna (Mateus 25,14: 30) ogé pangadilan.

Nalika PANGERAN sumping, Paul nyerat, "Anjeunna ogé bakal ngadangukeun" naon anu disumputkeun di gelap sareng bakal ngungkabkeun manah manah. Maka dulur bakal dipuji ku Gusti » (1 Korinta 4,5). Tangtosna, Gusti parantos terang ka unggal jalma, sahingga pengadilan lumangsung kajantenan saatos mulang Kristus. Nanging éta teras bakal "dijantenkeun umum" pikeun anu mimiti sareng ngumumkeun ka sadayana. Kanyataan yén urang dibéré hirup anyar jeung anu urang diganjar mangrupikeun dorongan anu luar biasa. Dina ahir "Bab Kabangkitan" Paulus nyarios: "Tapi alhamdulillah anu masihan kami kameunangan ngalangkungan Gusti Yesus Kristus! Ku sabab kitu, dulur-dulur kuring, janten teguh, tabah sareng sok ningkat dina padamelan Gusti, sabab anjeun terang yén pagawéan anjeun di Jasa henteu sia-sia » (1 Korinta 15,57: 58).

Dinten terakhir

Pikeun ngahudangkeun minat, nubuat guru badé naros: "Naha urang hirup dina sababaraha dinten terakhir?" Jawaban anu leres nyaéta "leres" - sareng parantos leres nalika 2000 taun. Peter nyarioskeun ramalan ngeunaan sababaraha dinten kapengker sareng nerapkeunana kana waktos na (Kisah 2,16: 17), sakumaha panulis surat ka urang Ibrani (Ibrani 1,2). Poé kamari parantos lami langkung ti anu dipikirkeun sababaraha jalma. Perang sareng kabutuhan umat manusa nyicingan réwuan taun. Naha bakal langkung parah? Nu paling dipikaresep. Saatos éta tiasa langkung saé na langkung parah deui. Atanapi hal janten hadé pikeun sababaraha urang sareng anu goréng pikeun batur. Sapanjang sajarah, "indéks kasusah" parantos di luhur sareng ka handap, sareng ieu teras bakal terus.

Sakali deui, kitu, sababaraha urang Kristen katingalina teu tiasa nampi "cukup goréng". Éta ampir haus sanggeus marabahaya hébat, didadarkeun salaku kaayaan darurat anu paling dahsyat anu bakal aya di dunya (Mateus 24,21). Aranjeunna kagum ku Dajjal, sato "sato", "manusa dosa" sareng musuh-musuh alloh séjén. Dina unggal kajadian anu dahsyat, aranjeunna rutin ningali tanda yén Kristus bakal balik deui pas.

Memang leres yen Isa mangrupikeun waktu kasangsaraan anu dahsyat (atawa: marabahaya gede) diprediksi (Mateus 24,21:70), tapi seuseueurna anu diramalkeun anjeunna dilaksanakeun nalika dikepung Yérusalém taunan. Yesus ngingetkeun murid-murid ngeunaan hal-hal anu aranjeunna masih kedah ngalaman dirina; contona B. yén éta perluna pikeun urang Yudea ngungsi ka pagunungan (V.16).

Yesus prédiksi waktos darurat tetep dugi anjeunna uih deui. "Anjeun aya masalah di dunya," saur anjeunna (Yohanes 16,33, tarjamahan riungan). Seueur murid-muridna ngorbankeun nyawana pikeun kapercayaan ka Yesus. Uji coba minangka bagian tina kahirupan Kristen; Gusti henteu ngajagaan kami tina sagala masalah urang (Kisah 14,22:2; 3,12 Timoteus 1:4,12; Peter). Malah teras dina jaman rasul, Antikristus tiasa damel (1 Yohanes 2,18: 22-2; 7 Yohanes).

Naha kasusahan anu hébat diprediksi pikeun hareup? Seueur urang Kristen percanten yén, sareng meureun aranjeunna leres. Tapi jutaan Kristen di dunya anu parantos dianiaya. Seueur anu tiwas. Pikeun masing-masingna, marabahaya henteu tiasa langkung parah tibatan éta. Pikeun dua millennia jaman dahsyat parantos sumping langkung ti Nasrani. Panginten kasangsaraan hébat parantos langkung tebih tibatan seueur jalma pikir.

Tugas Kristen urang tetep sami, naha kasangsaraanna caket atanapi jauh - atanapi naha éta parantos ngamimitian. Spekulasi ngeunaan masa depan henteu ngabantosan urang janten langkung sapertos Kristus, sareng upami dianggo salaku alat tekanan pikeun ngadesek jalma tobat, éta bakal disalahgungkeun. Jalma anu speculate ngeunaan marabahaya ngagunakeun waktos na kirang.

Milenium kahiji

Wahyu 20 nyarioskeun ngeunaan pamaréntahan millennial Kristus sareng para wali. Sababaraha urang Kristen paham ieu sacara harfiah salaku karajaan anu salami sarébu taun sareng didirikeun ku Kristus dina uih deui. Kristen séjén ningali "sarébu taun" sacara simbolik, minangka simbol pikeun kakuasaan Kristus di garéja, sateuacan uih deui.

Nomer sarébu tiasa dianggo sacara simbolis dina Alkitab (Ulangan 5; Jabur 7,9), sareng teu aya bukti yén éta kedah dicandak sacara harfiah dina Wahyu. Wahyu ieu ditulis dina gaya gambar sacara teratur. Teu aya buku Alkitab anu sanés ngabahas Karajaan Wates anu bakal didirikeun dina mulang Kristus. Sabalikna, ayat-ayat sapertos Daniel 50,10:2,44 ogé nunjukkeun yén kakaisaran bakal langgeng tanpa krisis 1000 taun ka hareup.

Upami aya karajaan alun-alun saatos mulang Kristus, urang jahat bakal ditaékkeun sareng dihukum sarebu taun saatos anu soleh (Wahyu 20,5). Tapi, perumpamaan Yesus henteu nunjukkeun yén aya jurang sapertos kitu dina waktosna (Mateus 25,31: 46-5,28; Yohanes 29). Milénium henteu bagian tina Injil Kristus. Paul nyerat yén jalma-jalma soleh sareng anu teu kaémbalan digedékeun dina dinten anu sami (2 Tesalonika 1,6: 10).

Seueur patarosan individu sanés ngeunaan topik ieu tiasa dibahas, tapi ieu sanés diperyogikeun. Rujukan dokuméntasi tiasa dipendakan pikeun masing-masing pandangan anu dicutat. Naon waé anu dipercaya ku jalma pikeun istilah milénium, hiji hal anu pasti: dina sababaraha waktos jaman jaman anu disebut dina Wahyu 20 parantos réngsé, sareng dituturkeun ku langit anyar sareng bumi anyar, abadi, kamulyaan, langkung ageung, langkung saé sareng langkung panjang tibatan milénium. Janten nalika urang mikir dunya saé éndah, urang langkung resep milih kana karajaan anu langgeng, sampurna, teu dina tahap samentawis. Kami ngagaduhan kalanggengan pikeun ngarepkeun!

Kalayan kabagjaan

Kumaha éta bakal - kalanggengan? Urang ukur terang yén di serpihan (1 Korinta 13,9: 1; 3,2 Yohanes) sabab sadaya kecap sareng pipikiran urang dumasar kana dunya ayeuna. Yesus ngagambarkeun pahala langgeng urang ku sababaraha cara: éta bakal sapertos mendakan harta karun atanapi gaduh seueur barang, atanapi maréntah karajaan atanapi ngahadiran pésta kawinan. Ieu ukur perkiraan pedaran sabab teu aya anu resep. Kalanggengan urang sareng Gusti bakal langkung saé tibatan kecap-kecap anu teu tiasa disebatkeun.

Daud nempatkeun cara kieu: «Sateuacan anjeun kabingahan anjeun pinuh pisan sareng kebahagiaan anjeun leres pisan (Jabur 16,11). Bagian pangalusna kalanggengan bakal hirup sareng Allah; kumaha sababna; ningali anjeunna pikeun naon anjeunna leres pisan; ngenal sareng kenal sareng anjeunna langkung saé (1 Yohanes 3,2). Ieu tujuan urang anu paling utama sareng rasa wasiat Allah, sareng éta bakal nyugemakeun urang sareng masihan kabagjaan anu abadi.

Sareng dina 10.000 taun, kalayan puluhan jutaan payun urang, urang bakal ningali deui kana kahirupan urang ayeuna sareng senyum kana karesep anu urang atos sareng kagum kana gancangna Gusti ngerjakeun karyana nalika urang fana. Éta nembé mimiti sareng moal aya tungtungna.

ku Michael Morrison


pdfAnu tungtungna téh awal nu anyar