Urang hirup di sawatara poé panungtungan?

Kami parantos tinggal di sababaraha dinten terakhir Anjeun terang Injil mangrupikeun warta anu saé. Tapi naha anjeun nganggap éta warta anu saé? Salaku sareng seueur pisan anjeun, pikeun kalolobaan kahirupan kuring kuring ngajar yén urang hirup dina sababaraha dinten katukang. Ieu masihan kuring pandangan dunya anu katingali tina hal tina sudut pandang dunya anu ku urang terang ayeuna bakal datang dina sababaraha taun pondok. Tapi upami kuring polah sasuai, kuring bakal luput Mangsa Kasalahan.

Nuhun, henteu deui janten fokus iman Kristen kuring atanapi landasan hubungan kuring sareng Gusti. Tapi sawaktos Anjeun parantos percanten kana hal anu lami, sesah nyingkirkeun lengkep. Pandangan dunya sapertos ieu tiasa janten adiktif, janten anjeun condong ningali sadaya hal anu kajantenan liwat kacamata tina interpretasi khusus tina acara ahir-waktos. Kuring nembe nguping yén jalma-jalma anu ngarobih dina ramalan akhir-jaman tos dilabélan pikaseurieun apokrésan.

Kanyataanna, kumaha, ieu sanés mangrupikeun bahan ketawa. Tinjauan dunya nanaon ieu tiasa ngabahayakeun. Dina kasus anu ekstrim, tiasa ngagoda jalma pikeun ngajual sadayana, nyerah sadaya hubungan, sareng angkat ka tempat anu sepi ngantosan kiat.

Kaseueuran urang moal lebet éta. Tapi sikep anu hirup sakumaha urang terang bakal mungkas dina waktos anu badé tiasa nyababkeun masarakat pikeun nyerat nyeri sareng sangsara di sakurilingna sareng mikir: Naon sih? Aranjeunna ningali sadayana di sakurilingna ku cara anu pesimis sareng janten panongton sareng hakim anu pikaresepeun tibatan pamilon anu damel pikeun ningkatkeun hal-hal. Sababaraha sawarga para pecandu nolak dugi ka nolak ngadukung upaya kamanusaan kamanusaan sabab nyangka bakal nyababkeun sababaraha kali dina sababaraha jaman. Batur maranéh ngalalaworakeun kana kasehatan sareng budakna sareng henteu paduli ngeunaan kauanganana sabab percaya yén teu aya masa depan anu ngarencanakeun pikeun aranjeunna.

Ieu sanés jalan kanggo nuturkeun Yesus Kristus. Anjeunna nyauran urang janten lampu di dunya. Sedih, sababaraha lampu Kristen sigana nyarupaan lampu lampu kanggo helikopter pulisi anu ngabantingkeun tatangga pikeun ngalacak kejahatan. Yesus miharep urang janten lampu kalayan raos yén urang ngabantuan ngajantenkeun dunya ieu tempat anu langkung saé pikeun jalma-jalma di sabudeureun urang.

Abdi hoyong nawiskeun sudut pandang anu sanés. Naha henteu yakin yén urang hirup dina sababaraha dinten panginten tibatan sababaraha dinten terakhir?

Yesus teu maréntahkeun urang ngumumkeun kiamat sareng gelap. Anjeunna masihan pesen ka kami. Anjeunna nyarios ka urang pikeun nyarios ka dunya yén kahirupan ieu ngan ukur dimimitian disalin. Injil aya ngeunaan anjeunna, saha anjeunna, naon anu anjeunna didamel, sareng naon anu mungkin kusabab éta. Nalika Yesus ngabebaskeun tina kuburan, sadaya dirobih. Anjeunna ngadamel sagala hal anu énggal. Dina Anjeunna Allah nebus sareng nyungkeun kabeh di langit sareng di bumi (Kolose 1,16: 17).

Skenario anu saé ieu diringkeskeun dina anu disebut ayat emas dina Injil Yohanes. Hanjakalna, ayat ieu dikenal pisan yén kakuatanana parantos kusam. Tapi tingali deui ayat ieu. Ngali-ngali lalaunan, sareng ngantepkeun kanyataan anu ngareureuwas pikeun leres-leres tilelep: Kusabab kitu Allah mikacinta dunya, yén anjeunna masihan putrana ngan ukur anu janten anu iman ka Anjeunna henteu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng (Yohanes 3,16).

Injil sanés pesen tina kiamat sareng kiamat. Yesus ngajantenkeun ieu jelas jelas dina ayat salajengna: Kusabab Allah henteu ngutus putra-putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi yén dunya bakal disimpen ngaliwatan anjeunna (Yohanes 3,17).

Allah kaluar pikeun ngahemat jagat, sanés ngancurkeun. Éta pisan sababna naha hirup kudu ngagambarkeun pangharepan sareng kabagjaan, henteu pessimism sareng kasieun. Yesus masihan urang pamahaman anu anyar naon hartosna janten manusa. Jauh tina berorientasi batin, urang tiasa hirup sacara produktif sareng konstruktif di dunya ieu. Upami urang ngagaduhan kasempetan, urang kedah ngalakukeun sadayana anu saé, khususna anu iman (Galata 6,10). Ku penderitaan di Dafur, munculna masalah parobahan iklim, permusuhan anu lumangsung di Wétan Tengah sareng sadaya masalah sanés anu ngadeukeutan ka bumi urang nyaéta urusan urang. Salaku jalma-jalma mukmin, urang kedah silih asuh sareng milampah naon anu urang tiasa ngabantosan - sareng henteu calik dina sela sareng kuciwa sesah: kami ngawartoskeun anjeun.

Nalika Yesus digedékeun tina maot, sadayana dirobih - pikeun sadayana jalma - naha éta terang atanapi henteu. Pakarang urang nyaéta ngalakukeun anu pangsaéna supados urang terang. Dugi ka dunya jahat ayeuna nyandak jalanna, urang bakal ngadangukeun oposisi sareng urang sana waé kasusah. Tapi urang masih keneh dina dinten-ayeuna. Ningali kalanggengan anu aya di payuneun, dua taun dua taun Kristen ieu sakedap panon.

Iraha kaayaan éta jadi picilakaeun, jalma kaharti nganggap yén aranjeunna parantos hirup dina sababaraha dinten katukang. Tapi musibah di dunya parantos dugi sareng icalan salami dua rébu taun, sareng sadayana urang Kristen anu leres-leres yakin yén aranjeunna cicing dina waktos ahir éta salah - unggal waktos. Gusti henteu masihan kami cara surefire janten leres.

Tapi anjeunna masihan kami Injil harepan, Injil anu kedah disayagikeun ka sadaya jalma sadinten-sadinten. Kami statusna cicing dina dinten-dinten mimiti panyipta anyar anu dimimitian nalika Yesus ngirangan ti nu maot.

ku Joseph Tkach