Pikiran pondok


Hikmah Allah

Hikmah allah 059 Aya hiji ayat anu salient dina Perjanjian Anyar dimana rasul Paulus nyarioskeun salib Kristus salaku kabodoan pikeun urang Yunani sareng ngalanggar hukum pikeun urang Yahudi (1 Kor. 1,23) , Éta gampang ngarti naha anjeunna ngadamel pernyataan ieu. Barina ogé, numutkeun urang Yunani, kecanggihan, filsafat sareng pendidikan mangrupikeun kabudayaan anu luhur. Kumaha jalma anu disalib kudu ngawartosan élmu sagala?

Éta mangrupikeun ceurik sareng kéngingkeun bébas pikeun batin Yahudi. Sapanjang sajarahna aranjeunna parantos diserang ku seueur kakuatan sareng sering dihina ku kakuatan anu ngawasaan. Naha éta urang Asyur, urang Babel atanapi Romawi, Yerusalem kantos dirampok sababaraha kali sareng pangeusina janten bumi. Naon anu bakal ngaharepkeun hiji jalma pikeun jalma langkung ti batur anu bakal ngurus kapayunna sareng ngusir musuh lengkep? Kumaha cara Al Masih anu disalib kudu aya pitulung pisan?

Pikeun urang Yunani, salib éta kabodoan. Pikeun urang Yahudi, éta mangrupikeun gangguan, halangan. Patali sareng salib Kristus, naon waé anu leres-leres nentang sagala rupa anu kawasa? Nyalibkeunana ngahinakeun, ngerakeun. Ngah hina pisan yén urang Romawi, janten ahli dina seni panyiksaan, ngajamin wargana sorangan yén urang Romawi moal pernah disalibkeun. ...

Maca deui ➜

Sajarah Jeremy

148 carita ku jeremy Jeremy ngalahirkeun sareng awak anu séhat, pikiran anu alon, sareng panyakit anu parah anu parah, anu sakedik ngabunuh sadayana kahirupan ngora na. Tapi, sepuhna ngusahakeun masihan anjeunna hirup normal anu jéntré salitana teras dikirimkeun ka sakola pribadi.

Dina umur 12, Jeremy ngan ukur aya di kelas kadua. Guruna, Doris Miller, sering nekad sareng anjeunna. Anjeunna ngageser-nyorok dina korsi-korsi, ngagedeg sareng gumuruh. Kadang-kadang anjeunna nyarios deui jelas, saolah-olah terang anu terang dina poék utek. Kalolobaan waktu kitu, Jeremy ngaganggu guruna. Hiji dinten anjeunna nelepon sepuh sareng naroskeun aranjeunna ka sakola ka sési konseling.

Nalika Forresters lungguh anteng di kelas kosong, Doris nyarios ka aranjeunna: "Jeremy leres-leres aya di sakola khusus. Henteu wajar pikeun anjeunna kanggo sareng barudak sanés anu teu ngagaduhan masalah diajar. "

Ibu Forrester nangis lirih nalika salakina nyarios, "Cik Gedang," saurna, "éta bakal janten kejutan anu parah pikeun Jeremy upami urang kedah nyandak anjeunna kaluar ti sakola. Kami terang yén anjeunna resep pisan aya di dieu. "

Doris linggih di dinya lami saatos kolotna angkat, anjeunna neuteup kana jandéla salju. Henteu adil upami aya Jeremy di kelasna ...

Maca deui ➜