Gusti teu aya nanaon ngalawan anjeun

045 dewa teu aya anu ngalawan anjeun Psikolog anu namina Lawrence Kolberg ngembangkeun tés anu éksténsif pikeun ngukur kematangan dina hal penalaran moral. Anjeunna nyimpulkeun yén tingkah laku anu hadé, pikeun nyingkahan hukuman, mangrupikeun motivasi anu paling handap pikeun ngalakukeun anu leres. Naha urang ngan ukur ngarobah tingkah laku pikeun nyingkahan hukuman?

Naha ieu tobat Kristen sapertos kitu? Naha Kristen ngan ukur salah sahiji tina sababaraha cara pikeun ngamajukeun pamekaran moral? Seueur umat Kristen condong yakin yén kasucian sami sareng henteu kaleresan. Sanaos éta henteu leres salah, perspektif ieu ngagaduhan salah sahiji kakurangan utama. Kesucian sanés henteuna hiji hal, nyaéta dosa. Kasucian ayana hiji hal anu langkung ageung, nyaéta partisipasi dina kahirupan Tuhan. Dina basa sanésna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngumbah sagala dosa urang, bahkan upami urang berhasil (sareng ieu mangrupikeun gedé "upami", sabab teu aya anu kantos damel ieu kajabi Yesus), urang bakal sono kana kahirupan Kristen anu saé.

Perbatuan saleresna sanés yén urang nyingkur tina hiji hal, tapi langkung pikeun urang ka Allah, anu mikanyaah ka urang sareng anu parantos komitmen ka dirina salamina, ka urang kasampurnaan, kabagjaan sareng cinta hirup tri hirup Bapa, Putra sareng bagikeun Roh Suci. Ngahurungkeun Gusti sapertos ibarat muka panon urang ku ngantunkeun cahaya terang supados urang tiasa ningali kabeneran cinta Allah - kabeneran anu sok aya tapi yén urang henteu ningali alatan gelap pikiran urang.

Injil Yohanes ngajelaskeun Yesus salaku lampu anu bersinar di gelap, terang yén dunya teu ngartos. Tapi nalika urang ngandelkeun kapercayaan ka Yesus, urang mimiti ningali anjeunna salaku putra anu dipikacinta Rama, Penebus urang sareng lanceuk kolot, anu ku urang parantos kasucian dosa sareng dibawa kana hubungan anu leres sareng Allah. Sareng nalika urang leres-leres ningali Yesus kanggo saha anjeunna, urang mimiti ningali diri pikeun saha urang - anak anu dipikacinta Allah.

Saur Isa nyarios yén anjeunna sumping ka masihan kami cinta sareng kahirupan dina kaayaanana. Injil sanés ngan ukur program parobihan anu énggal atanapi anu langkung saé. Warta anu alus anu urang caket sareng kadeudeuh ka manah Bapa sareng Yesus Kristus mangrupikeun buktina tina usaha anu teras-terasan pikeun ngagambar urang kana kabagjaan cinta abadi anu dipilampah ku Putra-Na Yesus Kristus sareng Saint Minda ngabagi. Saha waé anjeun, Allah mangrupikeun anjeun, sanés ngalawan anjeun. Hayu anjeunna muka panon anjeun kana cinta na.

ku Joseph Tkack