Ngan datang sakumaha anjeun!

152 hungkul datang jalan anjeun

Billy Graham sering nganggo ungkapan pikeun mendorong jalma pikeun narima panebusan anu urang gaduh dina Yesus: Saur anjeunna, "Ngan datang anjeun ogé!" Témutan éta panginget yén Allah ningali sadaya: pangsaéna sareng nu urang paling goréng, tapi tetep dipikanyaah ku urang. Sauran "ngan ukur datang sakumaha anjeun" mangrupikeun réspon tina kecap rasul Paulus:

«Kusabab Kristus maot pikeun urang dina waktu éta masih lemah. Ayeuna mah boro aya anu mati demi hiji; panginten demi kabiasaan anjeunna wani pisan hirupna. Tapi Allah nunjukkeun nyaah ka urang dina kanyataan yén Kristus maot pikeun urang nalika urang masih dosa » (Roma 5,6: 8).

Seueur jalma ayeuna teu nyangka dina hal dosa. Generasi modéren sareng modmoden kami langkung ngémutan tina hal tina perasaan "kakosongan", "hopelessness" atanapi "senselessness", sareng aranjeunna ningali sabab perjuangan batinna dina perasaan rasa rendah diri. Aranjeunna tiasa nyobian cinta sorangan salaku hartosna janten tiasa dipikacinta, tapi langkung dipikaresep ti henteu, aranjeunna ngaraos yén parantos réngsé, rusak, sareng yén aranjeunna moal aman deui. Allah henteu ngartikeun urang tina kakurangan sareng gagal urang; anjeunna ningali kahirupan urang sadayana. Anu buruk sapertos anu saé sareng anjeunna mikanyaah ka urang tanpa syarat. Sanaos teu sesah Allah pikeun dipikacinta urang, urang sering milari hésé narima cinta ieu. Urang terang di jero yén kami henteu pantes cinta ieu.

Dina abad ka-15, Martin Luther ngalawan perjuangan susah pikeun hirup kahirupan anu sampurna. Anjeunna teras mendakan anjeunna gagal. Dina hanjelu, anjeunna tungtungna mendakan kabébasan dina rahmat Allah. Dugi ka harita, Luther parantos dikenalkeun sareng dosa-Na - sareng ngan ukur putus asa - tinimbang ngaidentipikasi sareng Yesus, putra anu sampurna sareng dipikacinta Allah, anu ngaleungitkeun dosa-dosa dunya, kalebet dosa-dosa Luther.

Gusti mikanyaah anjeun. Sanaos Allah hates dosa tina handapeun haténa, Anjeunna henteu ngéwa ka anjeun. Gusti mikanyaah sadaya jalma. Anjeunna hates dosa pisan sabab hurts na ngancurkeun jalma.

"Hayu anjeun ogé" hartosna Gusti henteu ngantosan anjeun janten langkung saé sateuacan anjeun sumping ka anjeunna. Anjeunna parantos mikanyaah anjeun, sanaos naon anu anjeun lakukeun. Yesus mangrupikeun jalan anu pasti kana Karajaan Allah sareng pitulung anu sampurna pikeun sadayana anu diperyogikeun. Naon éta anu ngahambat anjeun tina pangalaman ngalaman cinta Allah? Naon waé nya éta: nyerahkeun beban ieu ka Yesus, anjeunna langkung ti sanggup ngalaksanakeunkeun di tempat anjeun?

ku Joseph Tkach