Sajarah Jeremy

148 carita ku jeremy Jeremy ngalahirkeun sareng awak anu séhat, pikiran anu alon, sareng panyakit anu parah anu parah, anu sakedik ngabunuh sadayana kahirupan ngora na. Tapi, sepuhna ngusahakeun masihan anjeunna hirup normal anu jéntré salitana teras dikirimkeun ka sakola pribadi.

Dina umur 12, Jeremy ngan ukur aya di kelas kadua. Guruna, Doris Miller, sering nekad sareng anjeunna. Anjeunna ngageser-nyorok dina korsi-korsi, ngagedeg sareng gumuruh. Kadang-kadang anjeunna nyarios deui jelas, saolah-olah terang anu terang dina poék utek. Kalolobaan waktu kitu, Jeremy ngaganggu guruna. Hiji dinten anjeunna nelepon sepuh sareng naroskeun aranjeunna ka sakola ka sési konseling.

Nalika para Forresters calik sepi di kelas sakola kosong, Doris nyarios ka aranjeunna: «Jeremy leres milik sakola khusus. Henteu adil ka anjeunna janten sareng murangkalih sanés anu teu ngagaduhan masalah diajar. »

Cik Forrester ceurik sepi kana dirina nalika salakina nyarios, "Cik Miller," saurna, "éta bakal kagét pikeun Jeremy upami urang kedah nyandak anjeunna ka luar sakola. Urang terang yén anjeunna resep ka dieu. »

Doris calik di dinya lami saatos sepuh ditinggalkeun, mandeng jandela dina salju. Teu adil pikeun ngajaga Jeremy di kelasna. Anjeunna kedah ngajarkeun 18 murangkalih sareng Jeremy mangrupikeun karusuhan. Ngadadak aranjeunna kaliru. "Ya Allah," anjeunna ngagorowok tarik pisan, "Kuring moaning di dieu, sanaos masalah kuring henteu aya anu dibandingkeun sareng kulawarga miskin ieu! Punten bantosan abdi janten langkung sabar sareng Jeremy! »

Musim semi dugi sareng murangkalih ngobrolkeun bungah ngeunaan Paskah anu bakal datang. Doris nyaritakeun carita Yesus tuluy, pikeun ngantebkeun ideu yén kahirupan anyar nembak, anjeunna masihan unggal anak endog plastik ageung. "Nya," saurna ka aranjeunna, "Abdi badé nyandak bumi ieu sareng bawa balik énjing kalayan hal anu nunjukkeun kahirupan anyar. Naha anjeun ngarti? "

"Leres, Ibu Gedang!" anakna sumanget ngawaler - sadayana kajantenan Jeremy. Anjeunna kakara mendengarkanana, panonna sok aya dina ramo. Anjeunna panasaran upami anjeunna ngartos kana tugasna. Meureun anjeunna tiasa nyauran kolotna sareng ngajelaskeun proyék ka aranjeunna.

Isuk énjing 19 barudak sumping ka sakola, gumujeng sareng ngawartosan carita, bari neundeun endog dina baskét lapis ageung dina méja Cik Miller. Saatos aranjeunna réngsé pelajaran matematika, éta waktuna pikeun ngabuka endog.

Doris mendakan kembang dina endog kahiji. "Oh enya, kembang pasti mangrupikeun tanda pikeun kahirupan anyar," saur anjeunna. "Nalika pepelakan mekar tina taneuh, urang terang yén cinyusu aya di dieu." Hiji budak awéwé saeutik di barisan hareup ngangkat leungeunna. "Ieu endog kuring, Ibu Miller," ceuk kuring.

Endog salajengna ngandung kukupu plastik anu katingali nyata pisan. Doris nahan éta: "Urang sadayana terang yén hileud parobihan sareng tumbuh jadi kukupu anu éndah. Leres, ieu ogé hirup anyar ». Saeutik Judy nyéréngéh reueus sareng saur, "Cik Miller, ieu mah endog."

Salajengna Doris mendakan batu sareng lukut di dinya. Anjeunna ngajelaskeun yén lukut ogé ngawakilan kahirupan. Jawab Billy tina baris tukang. "Ayah ngabantosan kuring," anjeunna dibeungkeut. Teras Doris muka endog kaopat. Éta kosong! Éta kedah Jeremy, saurna. Anjeunna henteu kedah ngartos paréntahna. Upami ukur anjeunna henteu hilap nyauran kolotna. Henteu kersa ngalamun anjeunna, bari teras-terasan nempatkeun endog kana dugi ka anu sanés.

Ujug-ujug Jeremy nyarios. "Cik Miller, moal anjeun hoyong ngobrol ngeunaan endog kuring?"

Doris némbalan gumbira: "Tapi Jeremy - endog anjeun kosong!" Anjeunna melong kana panonna sareng nyarios lembut: "Tapi kuburan Yesus kosong ogé!"

Waktosna nangtung kénéh. Nalika anjeunna parantos nég sorangan, Doris naros ka anjeunna: "Naha anjeun terang naha kuburan kosong?"

"O enya! Yesus ditelasan teras nempatkeun ka dinya. Lajeng ramana ngangkat anjeunna! » Bél narajang. Nalika barudak béak ka buruan sakola, Doris ngajerit. Jeremy maot tilu bulan ti harita. Jalma anu masihan anjeunna ngahargaan anu terakhir di pamakaman éta kaget ningali 19 endog dina peti na, aranjeunna sadayana kosong.

Warta anu saé sapertos basajan - Yesus parantos naros! Muga-muga cintaana ngeusian anjeun ku kabungah dina waktos perayaan spiritual ieu.

ku Joseph Tkach


pdfSajarah Jeremy