Hikmah Allah

Hikmah allah 059 Aya hiji ayat anu salient dina Perjanjian Anyar dimana rasul Paulus nyarioskeun salib Kristus salaku kebodohan pikeun bangsa Yunani sareng gangguan pikeun urang Yahudi (1 Korinta 1,23) , Éta gampang ngarti naha anjeunna ngadamel pernyataan ieu. Barina ogé, numutkeun urang Yunani, kecanggihan, filsafat sareng pendidikan mangrupikeun kabudayaan anu luhur. Kumaha jalma anu disalib kudu ngawartosan élmu sagala?

Éta mangrupikeun ceurik sareng kéngingkeun bébas pikeun batin Yahudi. Sapanjang sajarahna aranjeunna parantos diserang ku seueur kakuatan sareng sering dihina ku kakuatan anu ngawasaan. Naha éta urang Asyur, urang Babel atanapi Romawi, Yerusalem kantos dirampok sababaraha kali sareng pangeusina janten bumi. Naon anu bakal ngaharepkeun hiji jalma pikeun jalma langkung ti batur anu bakal ngurus kapayunna sareng ngusir musuh lengkep? Kumaha cara Al Masih anu disalib kudu aya pitulung pisan?

Salibna teu kabodohkeun ka urang Yunani. Pikeun urang Yahudi, éta ngaganggu, mangrupikeun blok. Naon aya ngeunaan salib Kristus, sakumaha éta tekad sabalikna tina sagala anu dinikmati kakuatan? Salibna ieu ngerakeun, ngisinkeun. Hal éta matak pikaresepeun yén bangsa Romawi, anu khusus dina seni panyiksaan, ngajamin wargana sorangan yén hiji Romawi moal bakal disalib. Henteu ngan ukur anjeunna ngalamun, anjeunna ogé nyeri. Memang, basa Inggris excruciating (éksprusiasi) asalna tina dua kecap Latin: "ex cruciatus" atanapi "tina salib". Salibna nyaéta kecap khas pikeun siksaan.

Naha éta henteu nyababkeun urang? Émut - panghinaan sareng panyiksa. Ieu cara anu milih Yesus ngahontal kaluar ka urang pikeun panangan-Na. Anjeun ningali, naon anu urang sebut dosa, tapi anu sacara sepele teu pati pentingkeun ngarobat martabat anu urang nyiptakeun. Éta nyababkeun hina pikeun mahluk urang sareng nyeri kana ayana urang. Éta misahkeun urang ti Allah.

Dina Senén Jumaah, dua rebu taun ka pengker, Yesus ngalaman ngasor sareng nyeri anu parah pikeun nyababkeun kami deui kana martabat hubungan sareng Gusti sareng nyageurkeun jiwa urang. Naha anjeun bakal émut yén ieu dilakukeun pikeun anjeun sareng anjeun bakal nampi kado na?

Teras anjeun bakal mendakan yén éta dosa, kabodoan. Kalemahan pangageungna urang sanés janten musuh ti luar, tapi musuh ti jero. Ieu mangrupikeun lemah kami anu nyababkeun urang titajong. Tapi Yesus Kristus ngabebaskeun urang tina kabodosan dosa sareng kalemahan urang sorangan.

Éta mangrupikeun alesan nyata sabab rasul teras nginjil ka Yesus Kristus salaku anu disalib anu mangrupikeun kakawasaan Gusti sareng hikmah Allah. Datang ka salib sareng mendakan kakuatan sareng kawijaksanaan na.

ku Ravi Zacharias


pdfHikmah Allah