Ngalereskeun prioritas

Seueur jalma - kaasup urang anu aya dina pelayanan pastoral - milari kabagjaan di tempat anu salah. Salaku pastor, urang hoyong mendakanana di garéja anu langkung ageung, kementerian anu langkung efektif sareng sering muji pujian urang sareng anggota gereja. Nanging, urang ngalakukeun kitu sia-sia - urang moal mendakan kabagjaan di dinya.

Minggu kamari kuring bagikeun ku anjeun anu kuring pikir nomer hiji dina pembunuhan jasa Christian - legalism. Kuring yakin yén prioritas palsu nuturkeun langsung saatosna. Paul nyarioskeun ngeunaan prioritas-Na nyalira dina surat ka Filipi. Saur anjeunna: Tapi naon anu kuring kéngingkeun nyaéta naon anu kuring dianggap cilaka demi Kristus. Leres, kuring masih nganggapkeun éta cilaka pisan pikeun kanyaho anu leres pisan ngeunaan Kristus Yesus, Pangeranku. Demi demi anjeunna, sadaya ieu cilaka atuh, sareng kuring nganggap hal najis pikeun meunang Kristus (Pilipus 3,7-8).

Ieu mangrupikeun akun untung sareng rugi Paulus. Nanging, anjeunna nyarios: Kuring mertimbangkeun naon anu sakali mangtaun pikeun ngabahayakeun kana pangaweruh Yesus. Prioritas anjeun bakal teu saimbang upami anjeun henteu pokus deui kana jalmi Yesus Kristus, upami anjeun moal tiasa nganggap anu sanés dibandingkeun ka Anjeunna sapertos cilaka. Ieu mangrupikeun alesan naha Paul ngajaga kabagjaan najan anjeunna panjara nalika nyerat serat ieu.

Hayu urang nganggo frasa: Kuring nganggap éta sagala kokotor pikeun meunang Kristus. Kecap kokotor ogé tiasa ditarjamahkeun jadi mabrak. Paulus nyarioskeun ka urang yén sadaya anu urang ngagaduhan nyaéta sia-sia anu tanpa Yesus. Inohong, artos, atanapi kakuatan henteu pernah ngagentos kabagjaan saderhana pikeun terang Yesus.

Anjeun bakal mendakan kabagjaan dina palayanan upami anjeun tetep mesen prioritasna. Tong kéngingkeun kabagjaan pikeun hal anu henteu penting. Kristus penting. Aya seueur hal anu teu pati penting anu tiasa nyababkeun anjeun leungiteun kabungahan dina jasa garéja. Jalma henteu ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Aranjeunna moal némbongan nalika bijil sakumaha anu anjeun pikahoyong. Aranjeunna henteu ngabantosan nalika anjeun kedah ngabantosan. Jalma bakal nguciwakeun anjeun. Upami anjeun museurkeun hal ieu, anjeun bakal gampang leungit kabagjaan anjeun.

Paul nyarioskeun ka urang dina surat ieu yén éta henteu masalah naon jenis panghargaan anjeun, kumaha gareja anjeun, atanapi sabaraha buku anu anjeun parantos ditulis - anjeun tiasa milari sadayana ieu dina palayanan anjeun, tapi tetep henteu senang. Paul nunjukkeun dina Filipi 3,8 yén kahirupan diwangun ku tukeran barang. Anjeunna nganggap yén sagala cilaka kapendak dina Kristus.
 
Isa nyarioskeun anu sanés ngeunaan bursa. Anjeunna ngawartoskeun urang yén urang moal tiasa ngawula dua master. Urang parantos mutuskeun naon atanapi anu bakal nomer hiji dina kahirupan urang. Seueur anu urang hoyong Yesus tambah hal anu sanés. Kami badé ngawula ka Gusti dina padamelan garéja, tapi dina waktos anu sami urang teruskeun kana hal-hal anu sanés. Paul nyarioskeun ka urang yén urang kedah ngantunkeun sagala hal ieu pikeun terang Kristus.

Alesan anu urang kedah prioritas dicampur sareng ku sabab palayanan urang henteu gumbira margi urang terang urang kedah nyerah hal-hal anu tangtu pikeun hirup nyata Kristus. Kami sieun urang bakal diwatesi. Tapi urang henteu kéngingkeun kanyataan. Nalika urang sumping ka Yesus, urang nyerah sadaya. Hal aneh nyaéta, nalika urang ngalakukeun éta, urang mendakan yén urang henteu pernah ngalaman éta saé. Anjeunna nyandak anu urang parantos masihan anjeunna sareng anjeunna ningkatkeun éta, ngarobih deui, nambihan arti anu énggal, sareng masihan deui ka kami dina cara anu anyar.

Jim Elliot, misionaris anu dibunuh ku urang India di Ékuador, saurna: Anjeunna sanés bodo anu nyerah naon anu teu tiasa ditingalkeun supados kéngingkeun naon anu anjeunna henteu tiasa éléh.

Janten naon anjeun sieun nyerah? Naon anu parantos janten prioritas salah dina kahirupan sareng jasa anjeun? Naha hubungan sareng Kristus diganti ku tujuan pikeun garéja?

Waktosna nyusun ulang prioritas anjeun - sareng milari kabagjaan anjeun deui.

ku Rick Warren


pdfNgalereskeun prioritas