paradoks

Rahasia kapercayaan (atanapi tina takwa, kabébasan) Paul ngajelaskeun salaku rusiah anu kaungkap dina sagala hal - jalmi Yesus Kristus. Dina 1 Timotus 3,16 Paulus nyerat: Sareng, salaku sadayana kedah ngaku, rahasia iman anu hébat: éta diturunkeun dina daging, kabenerkeun dina roh, muncul ka malaikat, diajarkeun ka bangsa-bangsa, dipercaya ka alam dunya, ditampi ka dunya Maha Suci.

Yesus Kristus, Allah dina daging, tiasa janten paradoks pangsaéna (jelas kontradiksi) tina iman Kristen. Sareng éta henteu heran yén paradoks ieu - panyipta janten bagian tina penciptaan - janten sumber daptar panjang paradoks sareng ironies anu ngurilingan iman urang Kristen.

Kasalametan nyalira mangrupikeun paradoks: umat manusa anu diyakinkeun dina Kristus anu henteu dosa. Sareng sanajan urang tetep dosa salaku urang Kristen, Allah ningali urang sapertos ukur Yesus. Kami urang dosa tapi urang henteu dosa.

Rasul Petrus nyerat dina 2 Petrus 1,3: 4: Sadayana anu ngaladénan kahirupan sareng takwa parantos ngorbankeun kakuatan ketuhanan na ku kaweruh jalma anu parantos nyebat urang ngalangkungan kamulyaan sareng kakawasaan na. Aranjeunna masihan kami jangji anu paling larang sareng anu pinunjul, ku kituna anjeun tiasa bagikeun sifat-sifat gaib yén anjeun tos luput tina kahayang pernicious di dunya.

Sababaraha paradoks sareng karya unik Yesus di bumi pikeun kapentingan sadayana umat:

  • Yesus ngamimitian pelayanan na nalika anjeunna lapar, tapi anjeunna teh roti hirup.
  • Yesus nungtut damel bumi na ku haus, tapi anjeunna mangrupikeun cai hirup.
  • Yesus capé sareng anjeunna tetep istirahat kami.
  • Yesus mayar pajeg ka kaisar, tapi anjeunna nyaéta raja anu leres.
  • Yesus ceurik, tapi anjeunna ngusap lawon urang.
  • Yesus dijual pikeun 30 potongan perak, sareng anjeunna mayar harga pikeun nebus dunya ieu.
  • Yesus nuju ka tukang meuncit sapertos domba, tapi anjeunna angon anu saé.
  • Yesus maot sareng dina waktos anu sami ngancurkeun kakawasaan maot.

Pikeun urang Kristen ogé, kahirupan paradoks dina sababaraha cara:

  • Urang ningali hal-hal anu teu katingali ku panon.
  • Urang diatasi ku pasrah.
  • Kami marentah ku ngaladénan.
  • Kami mendakan karapihan ku nyandak jodo na Yesus.
  • Kami anu paling hébat nalika urang langkung hina.
  • Kami paling teratur nalika urang bodo demi Kristus.
  • Urang janten anu pangkuat nalika urang pang lemah.
  • Urang mendakan kahirupan ku kaleungitan kahirupan urang demi Kristus.

Paul nyerat dina 1 Korinta 2,9: 12: Malahan sumping sakumaha anu ditulis: Naon anu henteu aya anu ningali sareng henteu aya kuping anu nguping sareng moal aya anu ngagaduhan haté anu parantos disiapkeun Allah pikeun jalma anu mikanyaah anjeunna. Tapi Allah ngungkabkeun ka kami ku roh na; pikeun pikiran ngémutan sagala hal, kalebet jerona déwa. Pikeun saha anu terang naon manusa aya dina hiji-hijina roh manusa anu aya dina anjeunna? Janten teu aya anu terang naon anu aya dina Tuhan tapi Ruh Allah ngan ukur. Tapi urang henteu nampi roh dunya, tapi sumanget ti Gusti urang tiasa terang naon anu geus dipasihkeun ku Gusti.

Leres, rahasia kapercayaan memang hebat. Ngaliwatan Kitab Suci, Gusti ngungkabkeun Anjeunna ka Kami salaku hiji Dzat - Bapa, Putra sareng Roh Suci. Sareng ngalangkungan Putra, anu janten salah sahiji urang pikeun ngarencanakeun kami sareng Bapa anu mikacinta urang, urang ngagaduhan sasmitaan henteu ngan sareng Bapa, tapi ogé hiji anu sanés.

ku Joseph Tkack


pdfparadoks