MENGUTUT HIDUP


Teuing saé janten leres

Anjeun moal nyandak nanaon gratis Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun moal nyandak nanaon dina kahirupan." "Upami disada teuing saé pikeun leres, maka éta sigana moal leres." Ieu kanyataan ngeunaan kahirupan anu disangka dihulangkeun dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. Injil leres pisan langkung saé. Éta nawiskeun kado.

Teolog Tritunggal anu telat Thomas Torrence nyatakeun cara kieu: "Yesus Kristus pupus pikeun anjeun persis kusabab anjeun berdosa sareng leres-leres henteu pantes ku Anjeunna sareng sahingga ngajadikeun anjeun milik anjeun, bahkan sateuacan sareng mandiri iman anjeun ka Anjeunna. Anjeunna parantos ngiketkeun anjeun cinta na anu anjeunna moal pernah ngaleupaskeun anjeun. Sanajan anjeun nolak anjeunna sareng ngantunkeun diri ka naraka, cinta na moal pernah lirén ". (The Mediation of Christ, Colorado Springs, CO: Helmers & Howard, 1992, 94).

Leres, éta sora saé teuing janten leres! Meureun éta sababna seueur urang Kristen henteu percanten pisan. Meureun éta sababna ...

Maca deui ➜

Aya hiji hukuman anu langgeng?

235 aya hukuman anu langgeng Naha anjeun kantos ngagaduhan alesan pikeun ngahukum anak anu henteu patuh? Naha anjeun kantos nyatakeun yén hukumanana moal pernah tungtungna? Kuring ngagaduhan sababaraha patarosan pikeun urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. Ayeuna mangrupikeun patarosan anu kahiji: Naha anak anjeun kantos henteu patuh? Sakali, cokot sakedik mikir upami anjeun teu yakin. Oke, upami anjeun parantos ngawaler enya, sapertos sadayana sepuh anu sanés, kami sumping ka patarosan anu kadua: Naha anjeun kantos ngahukum anak anjeun pikeun henteu patuh? Kami dugi ka patarosan terakhir: Sabaraha lami hukumanana? Langkung jelas, naha anjeun nyarios yén hukuman bakal terus? Éta saéna gélo, sanés?

Kami anu kolot sareng henteu sampurna ngahampura murangkalih urang pikeun henteu patuh kami. Kami tiasa ngahukum anjeun sanaos kami nganggap éta luyu dina kaayaan, tapi kuring heran sabaraha urang bakal nganggap éta leres, upami henteu waras, ngahukum anjeun pikeun sésana anjeun.

Nanging sababaraha urang Kristen hoyong urang percanten yén Gusti, Bapana Surgawi, anu henteu lemah sareng henteu sampurna, ngahukum jalma salamina sareng kantos, bahkan anu henteu kantos nguping ngeunaan injil. Sareng…

Maca deui ➜