Gusti ogé mikanyaah ka ateis

239 dewa ogé mikanyaah ateis Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés ngémutan aranjeunna. Kanyataanna, lain, teu mungkin atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab para mukmin teu tiasa ngayakinkeun atheis ayana Tuhan henteu hartosna yén atheis parantos gaduh bukti. Atheis Bruce Anderson negeskeun dina tulisanna "Pangakuan hiji Atheis": "Aling émut yén seuseueurna jalma anu paling pinter anu kantos cicing percaya ka Allah." Seueur ateis ngan saukur henteu percaya kana ayana Tuhan. Aranjeunna langkung resep ningali kaélmuan salaku hiji-hijina jalan pikeun kabeneran. Tapi naha sains mangrupikeun hiji-hijina jalan pikeun kabeneran?

Dina bukuna: "The Devil's Delusion: Atheism and its Scientific Pretension" Agnostik, David Berlinski, nekenkeun yén téori ngeunaan épéktip pamikiran manusa: big big, asal kahirupan sareng asal-usul sadaya kabuka pikeun debat. Salaku conto, anjeunna nyerat:
«Klaim yén pamikiran manusa mangrupikeun hasil évolusi sanés kanyataan sanésna. Anjeun parantos menyimpulkan. »

Salaku kritikus dina desain boh calakan sareng Darwinism, Berlinski nunjukkeun yén masih aya seueur fenomena anu henteu tiasa dijelaskeun élmu. Aya kamajuan hébat dina ngartos hakekat. Tapi teu aya nanaon anu - upami parantos kahartos sareng jujur ​​nyatakeun - ngajantenkeun kagagas panyipta.

Kuring terang sababaraha ilmuwan pribadi. Sawaréh aya pamimpin di widang séwang-séwangan. Aranjeunna teu gaduh masalah pikeun aligning papanggihan na anu aranjeunna teruskeun sareng kapercayaan ka Allah. Beuki aranjeunna terang ngeunaan ciptaan fisik, beuki nguatkeun kapercayaananana ka Nu Nyipta. Éta ogé nunjukkeun yén moal aya uji coba anu tiasa ngabuktikeun atanapi ngabantah ayana Tuhan sakali sareng sadayana. Anjeun ningali, Allah mangrupikeun panyipta sareng henteu bagian tina ciptaan. Salah sahiji moal tiasa "mendakan" gusti kalayan milarian Gusti tina lapisan penciptaan anu langkung jero. Gusti ngungkabkeun diri ka manusa ngan ukur ku Putra-Na, Yesus Kristus.

Anjeun moal pernah mendakan Gusti salaku hasil tina percobaan anu suksés. Anjeun ngan ukur tiasa mikawanoh ka Allah sabab mikanyaah anjeun, sabab anjeunna hoyong anjeun mikawanoh anjeunna. Kusabab éta anjeunna ngutus putrana janten salah sahiji urang. Nalika anjeun terang ka Pangéran, nyaéta, saatos anjeunna ngabuka haté sareng pikiran anjeun, sareng nalika anjeun parantos ngalaman cinta pribadi anjeun, anjeun bakal teu gaduh mamang yén Tuhan wujud.

Éta mangrupikeun alesan kunaon kuring tiasa nyaritakeun atheis yén éta tiasa dibuktikeun kalayan anjeunna yén teu aya Tuhan sareng teu sareng kuring anu teu aya. Pas anjeun kenal anjeunna, anjeun ogé bakal percaya. Naon harti anu leres pikeun ateis? Jalma anu ulah (acan) percanten ka Allah.

ku Joseph Tkach