Identitas di Kristus

198 identaet dina Kristus Kaseueuran jalma anu umurna langkung ti 50 taun bakal émut Nikita Khrushchev. Anjeunna mangrupikeun karakter anu badai sareng ribut anu, salaku pamimpin tilas Uni Soviét, ngageleser sapatu na nalika ngabahas kana Majelis Umum PBB. Anjeunna ogé dipikaterang ngajelaskeun yén jalma munggaran di luar angkasa, kosmonaut Rusia Yuri Gagarin, "lebet ka luar angkasa tapi henteu ningali Gusti di ditu". Sedengkeun pikeun Gagarin dirina, henteu aya catetan yén anjeunna kantos ngadamel pernyataan sapertos kitu. Tapi Khrushchev pastina leres, tapi sanés ku alesan anu aya dina pipikiran.

Kusabab Alkitab nyalira nyarioskeun ka urang yén teu aya anu kantos ningali Gusti kecuali saurang, nyaéta Putra Gusti Allah sorangan. Dina Yohanes urang maca: «Teu aya anu kantos ningali Gusti; cikal, anu Gusti sareng aya dina rahim bapa, ngumumkeun anjeunna ka kami » (Yohanes 1,18).

Béda sareng Mateus, Markus sareng Lukas, anu nyerat ngeunaan kalahiran Yesus, Yohanes dimimitian ku ketuhanan Yesus, sareng anjeunna nyaritakeun yén Yesus mangrupikeun Gusti ti mimiti. Anjeunna bakal "Gusti sareng urang" sakumaha ramalan anu diramalkeun. John ngajelaskeun yén Putra Allah janten manusa sareng cicing diantara urang salaku salah sahiji urang. Nalika Yesus pupus sareng dihirupkeun deui sareng linggih di belah katuhu Rama, anjeunna tetep manusa, manusa anu dimulyakeun, pinuh ku Gusti sareng pinuh ku manusa. Yesus nyalira, Alkitab ngajarkeun urang, mangrupikeun komuni Gusti anu pangluhurna sareng umat manusa.

Lengkep kusabab kaasih, Gusti nyandak kaputusan gratis pikeun nyiptakeun umat manusa dina gambar na nyalira sareng ngajantenkeun tenda na di antara urang. Mangrupikeun rusiah Injil yén Gusti paduli pisan pikeun umat manusa sareng mikanyaah sakabeh dunya - ieu kalebet anjeun sareng kuring sareng saha waé anu urang kenal sareng cinta. Katerangan pamungkas tina misteri nyaéta yén Gusti nunjukkeun kanyaah-Na pikeun kamanusaan di dinya ku pendak sareng kamanusaan, ku pendak sareng masing-masing urang salaku jalmi Yesus Kristus.

Dina Yohanes 5,39 Yesus dicutat sapertos kieu: «Anjeun milarian dina Kitab Suci, sabab anjeun pikir yén anjeun ngagaduhan hirup anu langgeng; sareng anjeunna anu nyaksian ka Kami; tapi anjeun henteu hoyong sumping ka kuring pikeun ngagaduhan kahirupan. " Alkitab aya pikeun nungtun urang ka Yesus, pikeun nunjukkeun yén Gusti parantos ngiket dirina pisan ka Yesus ku kaasih-Na anu anjeunna henteu bakal ngantepkeun urang. Dina Injil, Gusti nyarios ka urang: «Yesus hiji sareng kamanusaan sareng hiji sareng Rama, anu hartosna yén umat manusa ngabagi kanyaah Rama ka Yesus sareng kaasih Yesus ka Rama. Janten Injil nyarioskeun ka kami: Kusabab Gusti mikanyaah anjeun pisan sareng teu kaampeuh, sareng ku sabab Yesus parantos ngalaksanakeun sagala hal anu anjeun henteu tiasa lakukeun pikeun diri anjeun, anjeun ayeuna tiasa tobat kalayan kabagjaan, percanten ka Yesus salaku Pangéran sareng Jurusalamet anjeun, diri anjeun nyalira, nyandak salib sareng nuturkeun anjeunna.

Injil sanés nganuhunkeun pikeun ditingalkeun nyalira ku Gusti anu ambek, éta nyaéta panggero pikeun narima cinta anu teu lepat tina Rama, Putra sareng Roh Suci sareng suka bungah yén Gusti mikanyaah anjeun tanpa syarat unggal momen hirup anjeun sareng moal pernah lirén asih anjeun salamina.

Kami moal ningali Gusti sacara fisik di luar angkasa langkung ti urang bakal ningali anjeunna sacara fisik di dieu di bumi. Ngalangkungan mata iman yén Gusti ngungkabkeun Dirina ka urang - ku jalan iman ka Yesus Kristus.

ku Joseph Tkach


pdfIdentitas di Kristus