Isa ngadawuh, Kami bebeneran

406 jesus saurna kuring kabeneran Dupi anjeun kantos kedah ngajelaskeun saha anjeun terang sareng bajoang mendakan kecap anu leres? Éta parantos kajantenan ka kuring sareng kuring terang yén batur parantos karasa cara anu sami. Urang sadaya gaduh babaturan atanapi kenalan anu hartosna sesah tiasa dicarioskeun. Yesus teu aya masalah sareng éta. Anjeunna sering jelas, sanaos nalika ditaroskeun "Saha anjeun?" pikeun némbalan. Abdi hususna sapertos hiji tempat dimana anjeunna nyarios dina Injil Yohanes: «Kuring cara sareng kabeneran sareng kahirupan; teu aya anu sumping ka bapa kusabab kuring » (Yohanes 14,6).

Pernyataan ieu ngabédakeun Yesus tina sadayana pamimpin agama sanés. Pamimpin sanés parantos nyarios: "Kuring milarian kabeneran" atanapi "Kuring ngajarkeun bebeneran" atanapi "Kuring nunjukkeun bebeneran" atanapi "Abdi nabi kaleresan". Yesus sumping sareng saurna: «Kuring mangrupikeun bebeneran. Kaleresan henteu prinsip atanapi ide anu samar. Kabeneran aya jalma jeung kuring éta jalma. »

Di dieu urang dugi ka titik anu penting. Cindekna siga kieu maksakeun urang nyandak kaputusan: upami urang percanten ka Yesus, urang kedah percanten kana sadayana anu disarioskeun. Upami urang henteu percanten ka anjeunna, maka sadayana henteu aya gunana, maka urang ogé henteu percanten kana hal anu cenah. Henteu aya hina. Boh Yesus mangrupikeun bebeneran sareng jalma nyarioskeun bebeneran, boh anu salahna.

Éta mangrupikeun hal anu saé: terang yén anjeunna mangrupikeun bebeneran. Nyaho kaleresan hartosna kuring tiasa percanten pisan kana saurna saurna: "Anjeun bakal terang kabeneran sareng kabeneran bakal ngosongkeun anjeun" (Yohanes 8,32). Paul ngingetan ka urang dina Surat ka Galatia: "Kristus dibébaskeun kami pikeun kabébasan!" (Gal. 5,1).

Nyaho Kristus hartosna terang yén kaleresan aya dina Anjeunna sareng urang bébas. Bebas sateuacan pangadilan tina dosa urang sareng gratis pikeun bogoh ka batur sareng cinta anu radikal anu sami anu anjeunna nunjukkeun ka sasama lalaki unggal dinten hirupna di bumi. Kami henteu percanten kana kapercayaan aturan anu luhur tina sagala waktos sareng tina sadayana ciptaan. Kusabab urang terang kabeneran, urang tiasa percanten ka teras hirup numutkeun conto Kristus.

ku Joseph Tkach


pdfIsa ngadawuh, Kami bebeneran