John the Baptist

Pesan Yohanes Pembaptis radikal. Metoda na ngan sapertos radikal. Anjeunna ngalelepkeun cai dina cai. Cara na janten bagian tina namina - John Baptis. Tapi sanés ngabaptis sanés radikal. Baptisan mangrupikeun prakték anu lumayan saé sateuacan Johannes bijil. Naon éta radikal, anu anjeunna dibaptis. Baptisan mangrupikeun salah sahiji syarat pikeun proselyte kafir pikeun janten urang Yahudi, sareng kalayan sunatan sareng korban kuil, sareng seueur syarat sanésna.

Tapi Yohanes henteu ngan ukur disebut proselyte pagan pikeun dibaptis, tapi ogé jelema anu dipilih, urang yahudi. Paripolah radikal ieu ngécéskeun kunjungan anu dilakukeun ku sakelompok imam, Levita sareng urang Parisi ka gurun. John aya dina tradisi nabi-nabi Old Testament. Anjeunna nyauran jalma ka beus. Anjeunna ngahukum korupsi pamimpin, ngingetkeun ka pengadilan anu bakal datang, sareng ngaduga datangna Mesias.

Sacara géografis, Yohanes Pembaptis cicing dina ubaran masarakat. Pelayanan na aya di gurun antara Yerusalem sareng Laut Mati, lingkungan anu taringgul, mandul, tapi teu kaétang jalma-jalma kaluar pikeun ngadangu hutbah na. Di hiji sisi, pesanna sami sareng nabi-nabi kuno, tapi di sisi sanésna éta radikal - Mesjid anu jangji bakal diangkat sareng sanalika aya waé! John ngawartoskeun kana urang Parisi anu nanyakeun otoritasna yén otoritasna henteu asalna ti anjeunna - anjeunna ngan ukur utusan pikeun nyiapkeun jalan pikeun ngumumkeun yén raja éta di jalan.

Johannes henteu aya upaya pikeun ngamajukeun dirina - anjeunna ngumumkeun yén hiji-hijina peranna nyaéta ngabaptis pikeun anu bakal datang sareng anu bakal ngaleuleuskeun anjeunna. Mung padamelan na nyaéta nyaéta nyiapkeun tahapan pikeun penampilan Yesus. Teras nalika Yesus bijil, John nyarios, "Lah, ieu Domba Allah anu nanggung dosa ka dunya." Dosa urang henteu dicandak ku cai atanapi ku ngalaksanakeun diri ka arah anu saé. Aranjeunna dicandak ka Yesus. Urang terang naon anu urang péngkolan tina beus. Tapi patarosan anu langkung ageung nyaéta saha beus kami.

Yohanes nyarios yén Gusti ngutus anjeunna pikeun ngabaptis nganggo cai - simbol panyucian dosa sareng yén urang nyingkur tina dosa sareng maot. Tapi bakal aya baptisan sanés, saur Johannes. Hiji anu bakal sumping saatosna - Yesus - bakal ngabaptis sareng Roh Suci, anu nunjukkeun indikasi anyar dina Kristus anu ku mukmin katampi ku Roh Suci.

ku Joseph Tkach


pdfJohn the Baptist