Ngabajang jagat raya

Rahmat Allah langkung ageung tibatan alam semesta anu kantos ngembang.
Salaku Albert Einstein saratus taun ka pengker (taun 1916) nyebarkeun téori rélativitas umumna, anjeunna ngarobih dunya élmu salilana. Salah sahiji penemuan groundbreaking anu anjeunna dilakukeun pikeun ngurus ékspansi alam semesta. Fakta anu pikasieuneun ieu ngingetkeun urang teu ukur kumaha gedéna jagat raya, tapi ogé ku hiji pernyataan ku tukang Mazhab: sabab saluhureun langit di luhur bumi, anjeunna nunjukkeun rahmatna ka jalma anu sieun anjeunna. Sajauh wétan ti belah kulon, éta nyéépkeun panerak-paninggalan kita (Jabur 103,11: 12).

Nuhun, kurnia Gusti sacara saé pisan ku ayana pangorbanan hiji-hijina, Pangéran Yesus. Nyusun salmunsa "Jauh ka wétan jauh ti kulon" ngahaja ngalangkungan imajinasi urang dina skala anu langkung-langkung sanajan alam semesta. Hasilna, teu aya anu tiasa ngabayangkeun sajauhana panebusan kita dina Kristus, utamina upami anjeun mikirkeun naon anu kalebet.

Dosa urang misahkeun urang ti Allah. Tapi maot Kristus dina salib ngarobih sadayana. Jurang antara Allah sareng urang geus ditutup. Allah ngayakeun dunya ka dirina dina Kristus. Kami diulem kana hubunganana salaku kulawarga, pikeun hubungan sampurna sareng Gusti triune salamina. Anjeunna ngutus urang Roh Suci pikeun ngabantosan urang ngadeukeutan anjeunna sareng nempatkeun kahirupan urang dina miara-Na supaya urang tiasa sapertos Kristus.

Saenggeusna anjeun ningali langit langit, émut yén kurnia Gusti langkung ngalegaan sagala dimensi tina jagat raya sareng bahkan jarak anu paling panjang anu dipikanyaho ku urang leutik ngalawan kaasih-na cinta ka urang.

Abdi Joseph Tkach
Ieu kontribusi tina séri "Speaking of LIFE" (Kecap Kahirupan).


pdfNgabajang jagat raya