Aya hiji hukuman anu langgeng?

235 aya hukuman anu langgeng Naha anjeun kantos ngagaduhan alesan pikeun ngahukum anak anu henteu patuh? Naha anjeun kantos nyatakeun yén hukumanana moal pernah tungtungna? Kuring ngagaduhan sababaraha patarosan pikeun urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. Ayeuna mangrupikeun patarosan anu kahiji: Naha anak anjeun kantos henteu patuh? Sakali, cokot sakedik mikir upami anjeun teu yakin. Oke, upami anjeun parantos ngawaler enya, sapertos sadayana sepuh anu sanés, kami sumping ka patarosan anu kadua: Naha anjeun kantos ngahukum anak anjeun pikeun henteu patuh? Kami dugi ka patarosan terakhir: Sabaraha lami hukumanana? Langkung jelas, naha anjeun nyarios yén hukuman bakal terus? Éta saéna gélo, sanés?

Kami anu kolot sareng henteu sampurna ngahampura murangkalih urang pikeun henteu patuh kami. Kami tiasa ngahukum anjeun sanaos kami nganggap éta luyu dina kaayaan, tapi kuring heran sabaraha urang bakal nganggap éta leres, upami henteu waras, ngahukum anjeun pikeun sésana anjeun.

Tapi sababaraha urang Kristen hoyong urang percaya yén Allah, Rama sawarga urang, anu henteu lemah atanapi henteu sampurna, ngahukum jalma salamina sareng kantos, bahkan jalma anu henteu kantos nguping Injil. Sareng nyarioskeun ka Gusti bilih anjeunna pinuh tina rahmat sareng rahmat.

Hayu urang masihan waktosna pikeun mikir ngeunaan éta, kumargi aya jurang anu ageung antara naon anu urang pelajari ti Yesus sareng naon anu urang Kristen percaya ngeunaan hukuman anu abadi. Salaku conto, Isa paréntah maréntahkeun urang pikeun bogoh ka musuh urang malah ngabéréskeun anu hadé pikeun anu ngajantenkeun sareng ngadani urang. Tapi sababaraha urang Kristen percaya yén Allah henteu ngan ukur ngabenci musuh-musuhnya, tapi sacara harfiah ngamungkinkeun aranjeunna panggang, sareng anu teu resep sareng teu abadi.

Di sisi anu sanés, Yesus ngado'akeun para prajurit ku nyarios, "Rama, hapunten aranjeunna, aranjeunna henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun." Tapi sababaraha urang Kristen ngajarkeun yén Allah ngan ukur ngahampura sababaraha jalmi anu Anjeunna ditetepkeun pikeun dihampura sanajan sateuacan nyiptakeun dunya. Nya, upami éta leres, maka doa Yesus henteu kedah ngajadikeun bédana sapertos kitu?

Sapertos urang manusa dipikacinta barudak urang, langkung-langkung aranjeunna dipikacinta ku Allah? Ieu patarosan rétorika - Gusti anu mikanyaah anjeunna teu aya watesna langkung ti anu kantos urang tiasa laksanakeun.

Saur Yesus: "Dimana aya bapa di antawis anjeun anu, nalika anjeunna naroskeun lauk, nawiskeun putrana oray kanggo lauk? … Upami anjeun, anu jahat, tiasa masihan kado barudak anjeun anu saé, kumaha langkungna Bapa moal masihan Roh Suci pikeun anu naros ka anjeunna! » (Lukas 11,11-13).

Kaleresanna leres sapertos Paulus nyerat kami: «Gusti estu mikanyaah dunya. Kusabab kitu anu mikanyaah ka dunya dunya yén anjeunna masihan mantenna ngan ukur putrana sahingga sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit tapi gaduh hirup anu langgeng. Kusabab Allah henteu ngutus putrana ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi pikeun ngahemat dunya liwat anjeunna » (Yohanes 3,16: 17).

Anjeun terang yén nyimpen dunya ieu mangrupikeun dunya anu dipikanyaah ku Gusti anu langkung-langkung ngutus Anak-Na pikeun nyalametkeun - gumantung ka Gusti ngan ukur ka Allah ukur. Upami kasalametan gumantung ka urang sareng kasuksésan dina ngadangukeun Injil ka jalma-jalma, bakal aya masalah anu lumayan. Tapi éta henteu gumantung kana urang. Éta gumantung kana Gusti sareng Gusti ngutus Yesus pikeun ngalakukeun padamelan sareng Yesus ngalakukeun padamelan éta.

Kami rahayu tiasa ngabagi Injil. Kasalametan saleresna jalma anu urang dipikacinta sareng dijaga, jalma anu urang henteu terang, sareng jalma anu, sigana urang, henteu kantos nguping Injil. Pondokna, nyimpen sadayana mangrupikeun masalah anu Allah paduli, sareng Gusti leres-leres kajantenan. Éta sababna kami nempatkeun kapercayaan ka Anjeunna, sareng ngan ukur dina Anjeunna waé!

ku Joseph Tkach


pdfAya hiji hukuman anu langgeng?