Dimana Allah?

dimana Allah Anjeunna cageur tina kahuruan Perang Kamerdikaan sareng ningali New York naek ka kota panggedéna di dunya - hiji garéja leutik anu disebut St Paul Chapel. Tempatna di bagian kidul Manhattan dikepung ku gedong pencakar langit. Hal ieu ogé katelah namina "The Little Chapel That Scious". Sakedik garéja anu diayakeun]. Éta nampi namina ieu kusabab éta teu ruksak nalika menara kembar rubuh tanggal 11 Séptémber 2001, sanajan jarakna kirang ti 100 méter.

Langsung saatos serangan teroris dina tanggal 11 Séptémber, St Paulus janten pusat darurat pikeun pagawe nyalametkeun sareng janten kontak kontak pikeun baraya néang. Salila sababaraha minggu, rébuan sukarelawan ti iman anu béda sumping ka tempat ieu, nekad pikeun gawé bareng pikeun nungkulan tragedi éta. Parishioner St Paul mawa tuangeun panas sareng ngabantuan ngabersihan. Aranjeunna masihan panglipur pikeun anu kaleungitan babaturan sareng anggota kulawarga.

Dina waktuna kasieun sareng pangabutuh hébat urang tiasa naroskeun patarosan: "Dimana Allah?" Kuring pikir garéja saeutik tiasa masihan kami pitunjuk pikeun bagian tina jawaban. Kami yakin: bahkan di lebak poék anu maot, Gusti aya sareng urang. Al Masih nyalira nempatkeun dirina dina posisi urang, ku anjeunna parantos janten salah sahiji, terang anu ngalaksanakeun gelap urang. Anjeunna menderita sareng manah, haténa ngiringan nalika haté urang ngejat sareng urang kalipur sareng kasiksa ku sumanget na. Malah dina jaman tragis, Gusti aya sareng urang sareng dianggo kanggo kasalametan.

Sakedik garéja anu dilaksanakeun bakal teras ngingetkeun yén bahkan dina kali-jaman pangabutuhna, Gusti caket pisan - dina Anjeunna aya harepan, ngalangkungan Kristus Gusti urang. Gareja sacara utuh mangrupikeun kasaksian pikeun ieu sareng nyaéta ngingetan yén Allah henteu ngijinkeun naon-naon kajadian dina kahirupan ieu anu dikecualikeun tina kasalametan-Na nalika waktuna sumping. Kami mengingetan jalma anu ilang kahirupan dina tanggal 11 Séptémber. Kuring ngadoakeun yén urang sadayana bakal sadar yén Pangéran urang sareng aya sareng aranjeunna sareng bakal salawasna janten kaasup urang.

ku Joseph Tkach


pdfDimana Allah?