Sare sareng teu putus asa?

dosa sareng teu asa Héran pisan heran Martin Luther dina surat ka réncang na Philip Melanchthon ngadorong anjeunna: Janten dosa sareng ngantosan dosa langkung kuat, tapi langkung kuat tibatan dosa nyaéta kapercayaan anjeun ka Kristus sareng girang Kristus yen anjeunna dosa. geus nungkulan maot sareng dunya.

Dina glance kahiji, paménta sigana luar biasa. Pikeun ngartos peringatan Luther, urang kedah ngauntungan dina kontéks. Luther henteu nyauran ngalakukeun kalakuan anu dipikahoyong. Sabalikna, anjeunna ngarujuk kana kanyataan yén urang tetep dosa, tapi anjeunna henteu hoyong urang henteu kuciwa margi urang sieun yén Allah bakal mundur rahmat-Na ti kami. Naon waé anu urang pigawé nalika urang aya dina Al Masih, rahmat sok leuwih kuat batan dosa. Sanaos urang ngalakukeun dosa 10.000 kali sadinten, dosa-dosa urang henteu aya kakuatan dina nyanghareupan rahmat Gusti anu langkung ageung.

Ieu sanés pikeun nyatakeun yén éta henteu janten masalah naha urang hirup soleh. Paul langsung terang naon anu bakal kajadian ka anjeunna sareng ngawaler patarosan: "Naon anu kudu urang sebutkeun ayeuna? Naha urang tiasa terus-terusan dina dosa sahingga kurnia tiasa janten langkung langkung kuat? dijawab kieu: Éta jauh! Kumaha kedah urang hoyong hirup dina dosa saatos urang maot? » (Roma 6,1: 2).

Ngeunaan Yesus Kristus, urang disebut pikeun nuturkeun conto Kristus, nyaah ka Allah sareng tatangga urang. Salami urang cicing di dunya ieu, urang kedah hirup sareng masalah anu urang bakal ngalakukeun dosa. Dina kaayaan ieu, urang henteu kedah nguasaan sieun ngaleutkeun ka urang dugi ka leungit kapercayaan ku kasatiaan Gusti. Sabalikna, urang ngaku dosa-dosa ka Gusti sareng langkung percanten ka rahmat-Na. Karl Barth sakali nempatkeun ieu ku cara kieu: Kitab Suci melarang urang ngalakukeun dosa langkung serius atanapi langkung serius sapertos rahmat.

Unggal Kristen sadar yén ngalakukeun dosa téh goréng. Tapi, seueur para mukmin kedah diingetkeun kumaha cara nungkulanana nalika aranjeunna parantos dosa. Naon ari jawabanana? Ngakosa dosa anjeun tanpa larangan ka Allah sareng tulus nyuhunkeun hampura. Léngkah kana tahta rahmat kalayan percaya diri sareng waniani percanten yén anjeunna bakal masihan rahmat sareng bahkan langkung ti cukup.

ku Joseph Tkach


pdfSare sareng teu putus asa?