Halimunan janten katingali

Taun ka tukang aya pameran dina mikrofotografi di Bandara Dulles anu dirarancang khusus pikeun nunjukkeun sél dina gedena 50.000 kali. Gambar ukuran tembok nunjukkeun, dimimitian ku rambut individu dina ceuli batin, anu penting pikeun raos kasaimbangan, bagian individu tina uteuk dimana sinyal ditampi. Paméran masihan wawasan anu langka sareng éndah kana dunya anu teu kawih sareng anu ngingetkeun kuring bagian penting dina kahirupan sapopoé salaku urang Kristen: iman.

Kami maca dina surat ka bangsa Ibrani yén kapercayaan mangrupikeun kayakinan kana anu diarepkeun, kapercayaan kana kanyataan anu teu katingali (Schlachter 2000). Sarupa sapertos gambar-gambar éta, iman nunjukkeun réaksi urang kana kanyataan anu teu gampang dirémutan ku lima indra urang. Kapercayaan yén Tuhan aya tina dédéngéan sareng, kalayan bantosan Roh Suci, janten kapercayaan anu teguh. Naon anu urang kengingkeun ngeunaan sifat sareng karakter Allah, katingali dina Yesus Kristus, ngajantenkeun urang percaya ka Anjeunna sareng jangji-Na, sanaos pamenuhan anu lengkep tetep ditunda. Percaya ka Allah sareng kecap-Na ngajantenkeun cinta ka Anjeunna jelas katingali. Duaan urang janten operator harepan anu urang gaduh dina kedaulatan Allah, anu bakal nungkulan sagala jahat sareng anu saé, bakal ngusir sadaya duka, sareng ngalereskeun sadayana.

Di hiji sisi, urang kedah terang yén hiji dinten unggal dengkul bakal sujud sareng unggal basa bakal ngaku yén Isa nyaéta Gusti; di sisi sanésna, urang terang yén wanci parantos sumping. Henteu salah sahiji urang anu kantos ningali Karajaan Allah anu bakal datang. Ku sabab kitu, Gusti ngarepkeun urang pikeun ngajaga iman dina periode peralihan anu sésana: iman atanapi percanten kana janji-Na, dina kahadéan-Na, dina kaadilan-Na, sareng cinta-Na pikeun urang salaku anak-Na. Ku iman urang nurut kana éta sareng ku iman urang tiasa janten karajaan anu katingalina ku Gusti.

Ngalangkungan urang percaya kana janji-janji Allah sareng ngalaksanakeun ajaran Kristus ngalangkungan ngalangkungan sih-rahmat sareng kakuatan Roh Suci, urang tiasa masihan kasaksian anu hirup ngeunaan aturan Allah anu bakal datang di dieu sareng ayeuna, ngan saukur ngalangkungan lampah urang, pidato sareng sanésna kumaha urang dipikacinta sasama manusa.

ku Joseph Tkach


pdfHalimunan janten katingali