kapercayaan

Iman aya di tengah kahirupan Kristen. Iman kantun hartosna amanah. Kami tiasa percanten ka Yesus dina kasalametan urang. Perjangjian Anyar nyarioskeun ka urang yén urang teu diyakinkeun ku naon waé anu urang tiasa laksanakeun, tapi ngan saukur ku percanten ka Kristus, Putra Allah.

Dina Roma 3,28, rasul Paulus nyerat:
Maka ayeuna urang mikir yén manusa téh ngan ukur tanpa pagawéan hukum, ngan ukur ku iman.
 
Kasalametan henteu gumantung pisan urang, tapi ngan ukur ka Kristus. Upami urang percanten ka Allah, urang henteu kedah nyobian nyumput bagian tina kahirupan urang ti Anjeunna. Kami henteu sieun ku Allah sanajan urang ngalakukeun dosa. Daripada sieun, urang percanten ka Anjeunna yén anjeunna moal ngeureunkeun asih urang, ngabantosan urang, sareng ngabantosan urang pikeun ngatasi dosa-dosa urang. Upami urang percanten ka Allah, urang tiasa masihan Anjeunna sareng kapercayaan lengkep yén Anjeunna bakal ngarobih kami kana jalma anu ku urang dimaksud. Nalika urang percanten ka Allah, urang mendakan yén Anjeunna mangrupikeun prioritas anu paling luhur, alesan sareng zat hirup urang. Sakumaha Paulus nyarios ka para filsuf di Athena: Urang hirup, ninun sareng anu di Allah.

Éta langkung penting pikeun urang tibatan naon waé - langkung berharga ti harta, artos, waktos, reputasi bahkan hirup terhingga kieu. Kami percanten yén Tuhan terang naon anu paling hadé pikeun urang sareng urang hoyong ngaharepkeun anjeunna. Éta mangrupikeun titik rujukan urang, landasan urang pikeun kahirupan anu bermakna. Kami hoyong ngawula ka anjeunna, henteu kasieun, tapi kasieun cinta - sanés tina kuciwa, tapi kalayan bungah, moal bébas. Kami percanten ka pengadilan na. Kami percanten kecap sareng cara na. Kami percanten ka anjeunna pikeun masihan haté anu énggal, pikeun beuki mirip anjeunna, ngajantenkeun urang bogoh naon anu anjeunna dipikacinta sareng ngahargaan naon anu manéhna ngahargaan. Kami percanten ka Anjeunna yén anjeunna salawasna mikanyaah ka urang sareng moal nyerah. Sakali deui, urang moal pernah tiasa ngalakukeun ieu waé ku urang sorangan. Nya éta Yesus anu ngalakukeun ieu pikeun urang sareng pikeun urang, ti jeroeun, ngalangkungan karya transformasi Roh Suci. Numutkeun pangersa sareng tujuan Gusti, nyalira mangrupikeun barudak tercinta, anu ditebus sareng ngagaleuh ku getih Yesus anu adi.

Dina 1 Petrus 1,18: 20, rasul Petrus nyerat:
Kusabab anjeun terang yén anjeun henteu ditebus kalayan parobahan anjeun binasa dina perak atanapi emas bodo, tapi kalayan getih anu mahal Kristus janten domba anu henteu leres sareng suci. Padahal ieu dipilih sateuacan dunya ditelepkeun, éta ngungkabkeun diri dina ahir waktos demi anjeun.

Urang tiasa percanten ka Allah ngan ukur ku urang ayeuna, tapi ogé masa lalu sareng masa depan urang. Dina Yesus Kristus Rama Swarga urang ngahirupkeun kahirupan urang sadayana. Sapertos murangkalih alit anu teu sieun sareng eusina dina panangan ibuna, urang tiasa séhat aman ku asih Bapa, Putra sareng Roh Suci.

ku Joseph Tkach


pdfkapercayaan