Data rekonsiliasi - naon nya?

Kami menteri gaduh watek sakapeung ngagunakeun istilah-istilah anu seueur jalma, utamina urang Kristen atanapi pangunjung anu langkung énggal, henteu tiasa ngartos. Kuring ngingetan perluna nangtoskeun istilah saatos khutbah anu kuring pasihkeun nembe nalika aya anu sumping ka kuring sareng naroskeun kuring pikeun ngajelaskeun kecap "rekonsiliasi". Éta patarosan anu saé, sareng upami hiji jalma ngagaduhan patarosan éta, éta panginten tiasa aya hubunganana ogé sareng anu sanés. Janten kuring hoyong ngabaktikeun program ieu kana konsép alkitabiah "rekonsiliasi".

Pikeun seuseueurna sejarah manusa, seuseueurna jalma parantos mendakan diri anu jauh tina Gusti. Kami gaduh bukti anu cekap dina ieu dina rekening kagagalan manusa pikeun akur, anu ngan saukur ngagambarkeun kasasihan ti Gusti.

Sakumaha rasul Paulus nyerat dina Kolosa 1,21: 22: "Anjeun ogé, anu pernah asing sareng mumusuhan kana kalakuan jahat, anjeunna ayeuna parantos badami deui ku maotna awak fana na, sahingga anjeunna tiasa suci sareng tanpa cacad sareng tanpa cacat. sateuacan anjeun Nyanghareupan. "

Sanés Gusti anu kedah disaruakeun sareng urang, tapi urang kedah badami sareng Gusti. Sakumaha saur Paulus, papaséaan éta dina pikiran manusa, sanés émutan Gusti Allah. Réspon Gusti pikeun papasingan manusa nyaéta cinta. Gusti mikanyaah ka urang sanaos urang musuh-Na.
 
Paul nyerat hal ieu ka garéja di Roma: "Kanggo upami urang parantos rukun deui sareng Gusti Allah ku pupusna Putra-Na, nalika urang masih musuh, langkung-langkung urang bakal disalametkeun salami hirupna, ayeuna urang parantos badami" (Rom 5,10).
Paul nyarios ka urang yén éta henteu liren di dinya: "Tapi sadayana ieu ti Allah, anu parantos ngahijikeun urang ka dirina nyalira ku Al Masih sareng anu masihan kami jabatan anu ngahutbah rekonsiliasi. Kusabab Gusti aya di Kristus sareng ngahijikeun dunya sareng anjeunna sareng henteu ngitung dosa-dosa aranjeunna ka aranjeunna ... " (2 Korinta 5,18: 19).
 
Sababaraha ayat saterasna Paul nyerat kumaha Gusti dina Kristus parantos ngahijikeun sakabeh dunya ka dirina nyalira: "Kusabab Gusti pasti resep yén sagala kaayaanana kedah cicing di anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna anjeunna ngahijikeun sadayana sareng dirina, baik di bumi atanapi di Surga ku ngadamel perdamaian ngaliwatan getih-Na dina kayu salib " (Kolose 1,19: 20).
Gusti parantos ngahijikeun sadaya manusa ka dirina nyalira ngalangkungan Yesus, anu hartosna henteu aya anu leupas tina cinta sareng kakawasaan Gusti. Korsi disayogikeun dina méja jamuan Allah pikeun saha waé anu kantos cicing. Tapi henteu sadayana parantos percanten kana kecap cinta sareng pangampunan Gusti ka aranjeunna, henteu sadayana nampi kahirupan anyarna ka Kristus, nganggo baju kawinan anu disiapkeun ku Kristus pikeun aranjeunna sareng nyandak tempatna dina méja.

Ieu sababna menteri rekonsiliasi nyaéta ngeunaan padamelan urang nyebarkeun berita anu saé yén Gusti parantos badé nyaluyukeun dunya ka dirina nyalira ngalangkungan Getih Al Masih, sareng naon anu kedah dilakukeun ku manusa nyaéta percanten berita anu hadé, nyaur ka Gusti tobat, nyandak salib anjeun, sareng nuturkeun Yesus.

Sareng warta anu saé na. Mugia Gusti maparin berkah ka urang sadayana dina padamelan Anjeunna anu bagja.

ku Joseph Tkach


pdfData rekonsiliasi - naon nya?