Masihan awon anjeun pikeun jagoan

Anjeun tiasa terang kana pujian lami anu dimimitian ku kecap Pasihan anu pangsaéna pikeun Master, lain nanaon anu pantes dipikanyaah. Ieu mangrupikeun mémori anu saé sareng anu penting. Gusti pantes anu pangsaéna ku urang tiasa masihan ka Anjeunna. Tapi nalika urang mikirkeun éta, Gusti henteu ngan ukur hayang anu pangsaéna - anjeunna ogé naroskeun ka urang anu pangsaéna ka urang.

Dina 1 Petrus 5,7 kami bébéja: Sadayana jaga anjeun kedahna; kusabab anjeunna paduli anjeun. Yesus terang yén urang henteu salawasna dina bentuk anu pangsaéna. Sanaos upami urang parantos Kristen dina sababaraha taun, urang masih gaduh hariwang sareng masalah. Kami masih ngalakukeun kasalahan. Kami tetep ngalakukeun dosa. Sanaos urang nyanyi lagu sapertos Do Your Best to Master, urang tungtungna masihan ka Gusti urang pangburuk.

Urang sadayana tiasa ngaidentipikasi sareng cariosan Rasul Paulus dina Bab 7 Surat ka Romawi: Kusabab kuring terang yén teu aya anu hadé di kuring, nyaéta, dina daging kuring. Abdi hoyong, tapi kuring henteu tiasa ngalakukeun kahadéan. Kusabab saé anu dipikahoyong, kuring henteu ngalakukeun; tapi anu jahat mah henteu dipikahoyong, kuring ngalakukeun. Tapi upami kuring ngalakukeun naon anu henteu dipikahoyong, henteu ngalakukeun éta, tapi dosa anu aya dina kuring (Roma 7,18: 20).

Urang sadayana hoyong ngalakukeun anu pangsaéna pikeun Gusti, tapi dina tungtungna urang masihan anjeunna anu pang goréngna. Tur éta persis titik. Gusti terang dosa sareng gagal urang, sareng Anjeunna ngahampura urang sadaya dina Yesus Kristus. Anjeunna hoyong urang terang yén anjeunna mikacinta ka urang sareng miara ka urang. Yesus nyarioskeun ka urang: sumping ka kuring, anjeun sadayana anu rajin sareng beurat; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun (Mateus 11,28). Pasihan hariwang anjeun ka Allah - anjeun henteu kedahana. Masihkeun kasieun anjeun ka Allah. Pasihkeun anjeunna kasieun, amarah, hate, hate pait anjeun, kuciwa anjeun, malah dosa anjeun. Urang henteu kedah ngalaksanakeun beungbeurat hal-hal ieu, sareng Gusti henteu hoyong urang jaga. Urang kedah masihan aranjeunna ka Allah sabab anjeunna hoyong nyandak aranjeunna tina kami, sareng anjeunna hiji-hijina anu tiasa ngaluarkeun aranjeunna kalayan leres. Pasihan ka allah sagala kabiasaan goréng anjeun. Pasihan anjeunna sadaya ambek-ambekan, sagala pikiran jahat anjeun, sadaya kalakuan adiktif anjeun. Méré anjeunna sadaya dosa anjeun sareng sadaya kalepatan anjeun.

Naha? Kusabab Allah parantos mayar kanggo éta. Éta milik anjeunna, sareng sajaba, éta henteu hadé pikeun urang jaga. Maka urang kedah ngantepkeun anu pang goréngna sareng pasrahkeun sadayana ka Allah. Pasihan sadaya kasalahan anjeun ka Allah, sagala hal négatip anu urang henteu kedah dilakukeun dumasar kana kersa Allah. Anjeunna mikanyaah anjeun sareng anjeunna hoyong nyandak tina panangan anjeun. Ngidinan anjeunna gaduh sadayana.
Anjeun moal kuciwa.

ku Joseph Tkach


pdfMasihan awon anjeun pikeun jagoan