Dina Kotsa Damai

Nalika Yesus Kristus ngalahir, sakelompok malaikat ngumumkeun: "Maha Suci Allah di luhurna sareng katengtreman di bumi sareng umat-Na kaseueuran-Na" (Lukas 1,14). Salaku panarima katentreman Allah, urang Kristen unik di dunya anu telenges sareng egois. Roh Allah ngajurung Kristen kana kahirupan perdamaian, miara, masihan sareng cinta.

Kontras, dunya di sabudeureun urang terus-terusan kalibet dina kaayaan teu sasarengan sareng teu toleran, janten pulitik, etnis, agama atanapi sosial. Malah ayeuna, sakumna daérah résiko nyababkeun ambek-ambekan lami sareng gething. Yesus ngajelaskeun bédana gedé ieu anu bakal nyirian murid-muridna nalika anjeunna nyarios ka aranjeunna: "Kuring ngintunkeun anjeun sapertos domba di tengah srigala" (Mateus 10,16).

Jalma-jalma di dunya ieu, anu dibagi dina sababaraha cara, henteu tiasa mendakan jalan karapihan. Cara dunya mangrupikeun jalan minat diri. Ieu mangrupikeun jalan karanjingan, iri, hate. Tapi Isa ceuk ka murid-murid: "Kuring ninggalkeun anjeun katenangan, kuring masihan katentreman ka anjeun. Abdi henteu masihan anjeun kumaha dunya masihan " (Yohanes 14,27).

Urang Kristen disauran rajin sateuacan Allah "ngudag naon anu ngaladénan karapihan" (Roma 14,19) sareng "ngudag perdamaian sareng sadayana sareng kasucian" (Ibrani 12,14). Anjeun mangrupikeun pasangan dina "kabagjaan sareng katentreman ... ngalangkungan kakuatan Roh Suci" (Rom 15,13).

Jenis karapihan, "perdamaian anu langkung luhur tibatan sagala alesan" (Filipi 4,7), ngabébaskeun pamisah, bénten, parasaan pamisah sareng sumanget teu ngabahagiakeun dimana jalma janten aub. Sabalikna, karapihan ieu nyababkeun harmoni sareng raos waé sareng takdir umum - "persatuan dina sumanget ngalangkungan beungkeutan" (Efesus 4,3).

Éta artina yén urang dihampura pikeun jalma anu salah. Éta hartosna urang nunjukkeun rahmat ka anu peryogi. Éta hartosna yén kahadean, kajujuran, kamurahan, rendah diri sareng kasabaran, sadayana disokong ku kanyaah, bakal ngalaksanakeun hubungan urang sareng jalma sanés. Éta hartosna yén karanjingan, dosa seksual, panyalahgunaan narkoba, iri, pait, perengketaan, sareng panyiksa jalma sanésna teu tiasa akar dina kahirupan urang.

Kristus bakal cicing di urang. James nyerat ieu ngeunaan Kristen: "Buah kaadilan ditabrak damai pikeun jalma anu ngadamel katenangan" (Yakobus 3,18). Katentreman sapertos ieu ogé méré kami jaminan sareng kaamanan dina nyanghareupan musibah, éta masihan urang katenangan sareng sepi di tengah-tengah tragedi. Nasrani henteu katahanan masalah hirup.

Nasrani, sapertos anu sanés-sanés, kedah berjuang dina waktos kasangsaraan sareng tatu. Tapi urang ngagaduhan pitulung ilahi sareng jaminan yen Anjeunna bakal ngadukung urang. Sanaos kaayaan fisik urang anu poek sareng poek, katentreman Allah anu aya dina jeroeun urang bakal tetep urang tenang, aman sareng teguh, yakin dina pangarepna Yesus Kristus balik nalika katentremanna bakal ngalangkungan bumi sadaya.

Nalika urang ngantosan dinten anu mulya ieu, hayu urang émut kana kecap rasul Paulus di Kolosip 3,15: "Sareng katentreman Kristus, anu anjeun disebut dina hiji badan, pamaréntahan dina ati anjeun; sareng kudu syukur. ”Naha anjeun peryogi katenangan dina kahirupan anjeun? Pangeran Damai - Yesus Kristus - mangrupikeun "tempat" dimana urang bakal mendakan katengtreman ieu!

ku Joseph Tkach


pdfDina Kotsa Damai