Saha Nicodemus?

554 saha nicodemus Salila hirup di dunya, Yesus narik perhatian seueur jalma penting. Salah sahiji jalma anu paling dipikaresep janten émut nyaéta Nicodemus. Anjeunna mangrupikeun anggota déwan luhur, sakumpulan sarjana terkemuka anu, sareng partisipasi Romawi, nyalibkeun Yesus. Nicodemus ngagaduhan hubungan anu benten pisan sareng Jurusalamet urang - hubungan anu leres-leres ngarobih anjeunna. Nalika anjeunna mimiti pendak sareng Yesus, anjeunna keukeuh kedahna wengi. Kunaon Kusabab anjeunna bakal kaleungitan upami anjeunna ditingali sareng lalaki anu ajaranana sabalikna diametrik sareng sasama anggota déwan na. Anjeunna éra ditingali sareng anjeunna.

Sakedik waktos teras urang ningali saurang Nicodemus anu bénten-bénten pisan tibatan tamu wengi. Alkitab nyarios ka urang yén anjeunna henteu ngan saukur membélakeun Yesus ngalawan sasama anggota déwan, tapi ogé salah sahiji ti dua lalaki anu sacara pribadi nyungkeun Pilatus pikeun masrahkeun mayitna saatos pupusna Yesus. Beda antara Nicodemus sateuacan sareng saatos pendak sareng Kristus sacara harfiah sapertos bédana siang sareng wengi. Naon anu béntenna? Nya, éta mangrupikeun transformasi anu sami anu kajadian dina urang sadayana saatos urang pendak sareng hubungan sareng Yesus

Sapertos Nicodemus, seueur diantara urang anu percanten ngan ukur diri pikeun karaharjaan spiritual. Hanjakalna, sakumaha pangakuan Nicodemus, kami henteu pati suksés kalayan éta. Salaku jalma anu murag, urang henteu ngagaduhan kamampuan pikeun nyalametkeun diri. Tapi aya harepan. Yesus ngajelaskeun ka anjeunna - «Gusti henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun nangtoskeun dunya, tapi ku jalan anjeunna dunya tiasa disalametkeun. Saha jalma anu percaya ka Anjeunna moal diadili » (Yohanes 3,17: 18).
Saatos Nicodemus kenal sareng Putra Allah sacara pribadi sareng percanten ka anjeunna pikeun ngahontal kahirupan anu abadi, anjeunna ogé terang yén anjeunna ayeuna jumeneng tanpa bersih sareng murni sateuacan Gusti sareng Kristus. Teu aya anu matak éra. Anjeunna parantos diajar naon anu diumumkeun ku Yesus ka anjeunna - "Tapi saha anu ngalakukeun bebeneran datang ka cahaya, sahingga tiasa diungkabkeun yén karyana parantos dilakukeun dina Gusti" (Yohanes 3,21).

Saatos lebet kana hubungan sareng Yesus, urang silih tukeur kapercayaan ka urang pikeun kapercayaan ka Yesus anu ngajadikeun urang bébas hirup dina kahirupan anu rahmat. Sapertos sareng Nicodemus, bédana tiasa saageung antara siang sareng wengi.

ku Joseph Tkach