Sedengna nyaeta pesen

sedeng nyaéta pesen Élmuwan sosial ngagunakeun kecap anu pikaresepeun pikeun ngajelaskeun waktos urang cicing. Anjeun panginten kedah nguping kecap "premodern", "modern" atanapi "postmodern". Mémang, aya anu nyebutkeun waktos urang cicing di dunya pasanggrahan. Élmu sosial ogé ngajukeun téknik anu béda pikeun komunikasi anu épéktip pikeun tiap generasi, janten éta "pembina", "boomers", "busters", "X-ers", "Y-ers", "Z-ers" atanapi "mosaic".

Tapi euweuh urusan naon dunya anu urang tinggal, komunikasi nyata lumangsung upami dua pihak ngahontal tingkat pamahaman saluareun nguping sareng nyarios. Spesialis komunikasi nyarios yén urang nyarios sareng ngaregepkeun sanés tungtung, tapi hartosna pikeun tungtung. Pangertosan nyata mangrupikeun tujuan komunikasi. Ngan kusabab jalma karasaeun hadé sabab "aranjeunna tuang pikirna" atanapi di sisi sanésna nyangka yén aranjeunna parantos ngalaksanakeun kawajibanna sabab parantos ngupingkeun jalma sanés sareng ngantepkeun aranjeunna henteu hartosna hartosna aranjeunna leres-leres parantos kahartos. Sareng nalika anjeun henteu ngartos masing-masing, anjeun henteu sesah komunikasi - anjeun ngan saukur nyarios sareng ngupingkeun tanpa ngarti. Beda deui sareng Gusti. Allah ngan ukur ngabagi pikiran na sareng urang sareng ngadangukeun, anjeunna berkomunikasi sareng urang kalayan pamahaman.

Anu mimiti: Anjeunna masihan urang Alkitab. Alkitab henteu ngan ukur buku; éta mangrupikeun wahyu-gusti Allah ka urang. Ngaliwatan Alkitab, Gusti ngahubungkeun saha anjeunna, sakumaha anjeunna mikacinta urang, kado anu dipasihkeun ku urang, kumaha urang tiasa kenal sareng anjeunna, sareng cara anu pangsaéna pikeun ngatur kahirupan urang. Alkitab mangrupikeun peta jalan anu hirup dina loba pisan anu dipikahoyong ku Gusti salaku barayana. Tapi sakumaha anu ageung sakumaha Alkitab, éta sanés komunikasi anu paling luhur. Wangun komunikasi anu paling luhur ti Allah nyaéta wahyu pribadi ngalangkungan Yesus Kristus - sareng urang diajar ti dinya ngalangkungan Alkitab.

Hiji tempat dimana urang tingali ieu nyaéta Ibrani 1,1: 3: «Saatos Allah parantos nyarios sababaraha kali sareng ku seueur cara pikeun bapa-bapa ngalangkungan nabi-nabi, anjeunna nyarios ka urang dina sababaraha dinten ka pengker ngalangkungan putra anu anjeunna ditunjuk parantos ngawariskeun sadayana anu ogé ku anjeunna ngadamel dunya. Anjeunna mangrupikeun cerminan kamulyaan sareng gambar wujudna sareng mawa sagala hal nganggo kecap anu kawasa na. » Gusti nyarioskeun cinta-Na ka urang ku janten salah sahiji urang, ku ngabagi umat manusa, nyeri, penderitaan, kuwatir, sareng nyandak dosa-dosa urang, ngahampura sadayana sareng kanggo urang sareng Yesus tempat di sisi Bapa nyiapkeun.

Malah nami Yesus ngomunikasi cinta Allah pikeun urang: nami "Yesus" hartosna "PANGERAN Kasalametan". Sareng nami sanés pikeun Yesus nyaéta "Immanuel", anu hartosna "Gusti sareng urang". Yesus teu ukur Putra Allah, tapi ogé Firman Allah, anu ngungkabkeun Bapa sareng Kakang Rama ka urang.

Injil Yohanes nyarioskeun ka urang:
"Sareng Firman janten daging sareng cicing di antawis urang, sareng urang ningali kamulyaan na, hiji kamulyaan sapertos hiji-hijina putra Bapa, pinuh rahmat sareng bebeneran" (Yohanes 1,14:6,40) ». Sakumaha Yesus nyarioskeun ka urang dina Yohanes, éta kersa bapa "yén saha waé anu ningali putra sareng percanten ka Anjeunna ngagaduhan hirup anu langgeng" Gusti nyalira nyandak inisiatif pikeun urang yén urang tiasa kenal sareng anjeunna, sareng anjeunna ngajak urang komunikasi sareng anjeunna sacara pribadi ku maca Kitab Suci, ngalangkungan doa, sareng ngalangkungan hubungan sareng jalma sanés anu terang anjeunna. Anjeunna parantos terang anjeun. Naha sanés waktos anjeun kedah terang anjeunna?

ku Joseph Tkach


pdfSedengna nyaeta pesen