Datang sareng inum

667 sumping sareng inum Hiji sore anu panas kuring nuju damel di kebon apel sareng akina nalika nonoman. Anjeunna naros ka kuring pikeun nganteurkeun kendi cai supados anjeunna tiasa nyeuseup ageung ti Adam's Ale (hartosna cai murni) tiasa diinum. Éta mangrupikeun ungkapan kembangan na pikeun cai masih seger. Sami sapertos cai murni anu nyegerkeun sacara fisik, Firman Allah ngahirupkeun roh urang nalika nuju latihan rohani.

Perhatoskeun kecap nabi Yesaya: «Kusabab sapertos hujan sareng salju turun ti sawarga sareng henteu balik deui ka ditu, tapi pelembab bumi sareng jantenkeun subur sareng tumuh, sahingga masihan bibit kanggo disebarkeun sareng roti kanggo didahar, maka kedah Kecap anu kaluar tina sungut kuring, ogé janten: Éta moal balik deui ka kuring kosong, tapi bakal ngalakukeun naon kuring resep, sareng anjeunna bakal hasil dina naon kuring ngirim ka » (Yesaya 55,10: 11).

Kaseueuran daérah Israél, dimana kecap-kecap ieu ditulis rébuan taun ka pengker, garing sahenteuna. Presipitasi hartosna henteu ngan ukur bédana antara panén anu goréng sareng panén anu saé, tapi kadang-kadang antara kahirupan sareng pati.
Dina kecap ieu ti Yesaya, Gusti nyarioskeun ngeunaan pangandika-Na, ayana kreatif na kaayaan dunya. Métafora anu sering dianggo anjeunna nyaéta cai, hujan sareng salju, anu masihan urang kasuburan sareng kahirupan. Éta mangrupikeun tanda ayana Allah. «Cypresses kedah tumuh tibatan cucuk sareng myrtles tibatan jelatang. Sareng bakal dilakukeun ka Gusti pikeun kamulyaan sareng tanda anu abadi anu moal musna " (Yesaya 55,13).

Naha éta sora dalit pikeun anjeun? Pikirkeun laknat nalika Adam sareng Hawa diusir ti Taman Éden: «Kalayan kasusah anjeun bakal nyéhatkeun diri anjeun ti éta, sawah, saumur hirup anjeun. Anjeunna bakal nanggung cucuk sareng rungkun kanggo anjeun, sareng anjeun bakal tuang bumbu di kebon " (Pangentasan 1: 3,17-18).
Dina ayat ieu urang ningali sabalikna tina éta - janji berkah sareng kaayaanana, tibatan langkung gurun sareng karugian. Khususna di kulon, kabutuhan urang langkung ti ngan ukur kacumponan. Acan urang masih kénéh aya usum halodo sareng cucuk sareng cucuk dina haté. Kami di gurun jiwa.

Kami pisan peryogi hujan anu mulia sareng pembaharuan anu saé Gusti dina kahirupan urang anu tumiba ka urang. Komunitas, ibadah sareng palayanan ka anu rusak mangrupikeun tempat anu nyugemakeun sareng nguatkeun tempat urang tiasa pendak sareng Gusti.

Naha anjeun haus dinten ayeuna? Capé tina cucuk anu tumuh tina timburu, guludug anu bertunas ku amarah, gurun garing anu timbul tina tuntutan, setrés, frustasi sareng perjuangan?
Yesus nawiskeun anjeun cai anu langgeng: «Saha anu nginum cai ieu bakal haus deui; tapi sing saha anu nginum cai anu kuring pasihkeun ka anjeunna moal haus salamina, tapi cai anu bakal ku pasihkeun bakal dijantenkeun anjeunna sumber cai anu ngocor kana kahirupan anu langgeng » (Yohanes 4,14).
Yesus sumber seger. Datangna sareng inuman sababaraha cai anu sok ngalir. Éta anu ngajaga dunya hirup!

ku Greg Williams