Tuh buah anu hadé

264 Kristus mangrupikeun vine, Kami ka dahanna Kristus mangrupikeun anggur, kami dahan! Anggur parantos dipanén ngadamel anggur salami rébuan taun. Ieu mangrupikeun prosés anu payel sabab meryogikeun master cellar anu berpengalaman, taneuh anu saé sareng waktos anu sampurna. Anu melak nyusun na meresihan anggur sareng nonton anggur ngala pikeun nangtoskeun waktos panén. Éta damel atos, tapi nalika éta ngahiji, éta patut usaha. Yesus terang perkawis anggur anu saé. Kaajaiban kahijina nyaéta ngarobah cai kana anggur pangsaéna anu kantos raos. Anu penting pikeun anjeunna langkung ti éta. Dina Injil Yohanes urang maca kumaha anjeunna ngajelaskeun hubunganana sareng urang masing-masing: "Kami anggur anu sajati sareng Rama kuring anu ngebon. Unggal cabang kuring anu teu ngahasilkeun buah anjeunna bakal dicandak; sareng saha waé anu ngahasilkeun buah anjeunna bakal nyucikeun sahingga ngahasilkeun langkung buah » (Yohanes 15,1: 2).

Siga anggur anu séhat, Isa nyayogikeun kami tina réspektipitas anu stabil sareng ramana tindakan salaku kebon pakebonan anu terang iraha sareng dimana anjeunna kedah ngaleungitkeun anu henteu damang, dahan anu sanget ku kituna urang tiasa tumbuh langkung kuat sareng henteu kabiruyungan tujuan anu leres. Tangtosna, anjeunna ngalakukeun ieu supados urang ngahasilkeun buah anu saé. - Urang ngahontal buah ieu ngalaksanakeun ayana Roh Suci dina kahirupan urang. Éta nunjukkeun sorangan dina: cinta, kabagjaan, perdamaian, kasabaran, kahadean, kahadean, kasatiaan, lemah lembut sareng kadali diri. Janten anggur anu saé, prosés ngarobih kahirupan urang, tina kapal rusak ka tempat kasalametan réngsé, butuh waktos anu lami. Jalur ieu tiasa ngalibatkeun pangalaman sesah sareng nyeri. Untungna, urang ngagaduhan hiji Jurus anu sabar, bijaksana, sareng asih anu duanana anggur sareng winemaker sareng anu ngabimbing prosés kasalametan urang sareng sih-rahmat sareng cinta.

ku Joseph Tkach


pdfTuh buah anu hadé