Pangalaman sareng Allah

046 pangalaman sareng dewa «Ngan datang sapertos anjeun!» Mangrupikeun peringatan yén Gusti ningali sagala rupa: anu pangsaéna sareng anu paling parah sareng anjeunna mikanyaah ka urang. Panggilan pikeun ngan saukur datang siga anjeun mangrupikeun cerminan tina kecap rasul Paulus dina Rum: «Kanggo Kristus pupus pikeun urang jahat sanajan urang lemah. Boro-boro saha anu maot demi jalma bener; demi kahadéan anjeunna tiasa ngorbankeun kahirupan. Tapi Gusti nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang kanyataanna Kristus pupus pikeun urang nalika urang masih dosa » (Roma 5,6: 8).

Seueur jalma ayeuna teu nyangka dina hal dosa. Generasi modéren sareng modmoden kami langkung ngémutan tina hal tina perasaan "kakosongan", "hopelessness" atanapi "senselessness", sareng aranjeunna ningali sabab perjuangan batinna dina perasaan rasa rendah diri. Aranjeunna tiasa nyobian cinta sorangan salaku hartosna janten tiasa dipikacinta, tapi langkung dipikaresep ti henteu, aranjeunna ngaraos yén parantos réngsé, rusak, sareng yén aranjeunna moal aman deui.

Tapi Allah henteu ngartikeun urang ngaliwatan kakurangan sareng gagal urang; anjeunna ningali kahirupan urang sadayana: anu saé, anu goréng, anu awon sareng anjeunna ogé resep ka urang. Sanaos henteu sesah Allah pikeun dipikacinta urang, urang sering susah dina narima cinta ieu. Urang terang di jero yén kami henteu pantes cinta ieu. Dina abad ka-15, Martin Luther ngalawan perjuangan susah pikeun hirup dina kahirupan anu sampurna, tapi anjeunna teras-terasan yén éta gagal, sareng hanjelu tungtungna mendakan kabébasan dina rahmat Allah. Dugi ka harita, Luther parantos dikenalkeun sareng dosa-Na - sareng ngan ukur putus asa - tinimbang ngaidentipikasi sareng Yesus, putra anu sampurna sareng dipikacinta Allah, anu ngaleungitkeun dosa-dosa dunya, kalebet dosa-dosa Luther.

Ayeuna, seueur jalma, upami aranjeunna henteu nganggap dina hal dosa, tetep ngagaduhan perasaan teu ngarep-ngarepkeun sareng pinuh ku mamang anu nyababkeun hiji perasaan anu jero yén hiji anu henteu disukai. Anu anjeun kedah terang nyaéta sanajan kamewasaan na, sanaos teu aya gunana, Gusti nganilai sareng mikacinta kana aranjeunna. Gusti ogé mikanyaah ka anjeun. Sanaos Allah hates dosa, anjeunna henteu hate anjeun. Gusti mikanyaah ka sadaya jalma, bahkan jalma anu dosa, sareng hates dosa pisan kusabab nyeri pisan sareng ngarusak jalma.

"Datangna salaku anjeun" hartosna Gusti henteu ngantosan anjeun janten langkung saé sateuacan anjeun sumping ka Anjeunna. Anjeunna parantos mikanyaah anjeun, sanaos naon anu anjeun lakukeun. Anjeunna parantos ngajamin jalan kaluar tina sagala anu tiasa misahkeun anjeun ti anjeunna. Anjeunna parantos ngajamin kabur anjeun tina unggal panjara pikiran manusa na haté.

Naon deui anu nahan anjeun tina ngalaman cinta Allah? Naon bae nya: Naha anjeun henteu nyerahkeun beban ieu ka Yesus, anu langkung ti sanggup mampuh nyandak anjeun?

ku Joseph Tkach