Injil - Déklarasi Allah cinta ka urang

259 Injil minangka deklarasi cinta ka urang ti allah Seueur umat Kristen anu henteu yakin sareng hariwang ngeunaan éta, naha Allah tetep resep ka aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah yén Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang? Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​diri. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Éta nyeri sanget sadar gagalna, kasalahan, gagalna - dosa na. Aranjeunna diajar yén cinta Gusti malah kasalametan gumantung kana kumaha ogé aranjeunna nurut ka Allah. Ngarah aranjeunna terus nyarioskeun ka Gusti kumaha pangapunten aranjeunna sareng pangapunten, ngaharepkeun yén Allah bakal ngahampura aranjeunna sareng moal ngahambat deui upami aranjeunna kumaha waé ngahasilkeun rasa jero anu jero.

Kuring ngingetkeun abdi Dusun, anu dimainkeun ku Shakespeare. Dina carita ieu, Pangeran Hamlet diajar yén pamanna Klaudius maéhan bapak Hamlet sareng nikah ka indungna nyandak tahta. Kukituna, Dukuh ngarencanakeun ngarobih paman / bapa ramana dina ngalakukeun dendam. Kasempetan sampurna timbul, tapi raja ngado'a, janten Dusun nundung serangan. Upami kuring ngabunuh anjeunna nalika syahadatna, anjeun bakal angkat ka surga, Dukuh atos. Upami kuring ngantosan sareng maéhan anjeunna saatos anjeunna ngalakukeun dosa, tapi sateuacan anjeunna terang, anjeunna bakal ka naraka. Seueur jalma bagikeun pamendak Hamlet ngeunaan Gusti sareng dosa manusa.

Nalika aranjeunna yakin, aranjeunna ngawartoskeun yén upami sareng dugi aranjeunna henteu tobat sareng percanten, aranjeunna bakal dipisahkeun lengkep sareng Allah sareng getih Kristus moal sareng henteu tiasa dianggo pikeun aranjeunna. Kapercayaan dina kasalahan ieu ngajantenkeun aranjeunna ngalakukeun kasalahan anu sanés: Unggal waktos aranjeunna murag kana dosa, Gusti bakal nolak aranjeunna tina rahmat na sareng getih Kristus moal aya deui anu nutupanna. Éta sababna, nalika jalma jujur ​​ngeunaan dosa na, aranjeunna heran sapanjang kahirupan Kristen aranjeunna naha Tuhan nampik aranjeunna. Henteu aya anu sanésna aya wartos anu saé. Tapi Injil mangrupikeun warta anu saé. Injil henteu nyarioskeun yén urang dipisahkeun ti Allah sareng yén urang kedah ngalakukeun hiji hal saéngga Gusti tiasa masihan rahmat-Na. Injil nyarioskeun ka urang yén Gusti Rama anu aya dina Kristus sadaya hal kalebet anjeun sareng kuring kaasup sadaya jalma (Kolose 1,19: 20) didamai.

Teu aya anu ngahalang, teu aya pisah antara manusa sareng Gusti, sabab Yesus nyusahkeun éta sareng kusabab anjeunna, dina nyalira nyalira, narik umat manusa kana cinta Rama (1Johannes 2,1; Johannes 12,32). Hiji-hijina penghalang nyaéta imajinér (Kolosina 1,21) yén urang manusa parantos didamel ngalangkungan egois, kasieunan sareng kamerdékaan. Injil henteu ngeunaan cara ngalakukeun atanapi percanten kana hal anu nyababkeun Gusti pikeun ngarobah status urang ti anu henteu dipikacinta ka anu dipikacinta.

Asih Gusti henteu gumantung kana naon anu urang laksanakeun atanapi henteu ngalakukeun. Injil mangrupikeun penjelasan ngeunaan naon anu parantos leres - penjelasan cinta unyielding bapa pikeun sadaya umat manusa, anu diturunkeun ka Yesus Kristus ku Roh Suci. Allah dipikacinta anjeun sateuacan anjeun kantos menyesal atanapi percanten nanaon, sareng teu aya anu anjeun atanapi saha wae anu bakal lakukeun bakal ngarobih éta (Roma 5,8; 8,31-39).

Injil mangrupikeun hubungan, hubungan sareng Allah anu parantos janten kanyataan pikeun urang ngalaksanakeun tindakan Allah dina Kristus. Éta henteu saparapat syarat, atanapi sanésna mangrupikeun anggapan intelektual sajumlah kanyataan agama atanapi Alkitab. Yesus Kristus henteu ngan jumeneng pikeun urang di korsi hakim Allah; Anjeunna narik ka kami sareng nyalira sareng ngajantenkeun urang sareng Anjeunna ngalangkungan Roh Suci ka barudak anu tercinta.

Henteu aya kajantenan sanes, Yesus, Panebus urang, anu nampi sadaya dosa-dosa urang, anu, ngalangkungan Roh Suci, damel di urang ngalaksanakeun sareng ngalaksanakeun nurutkeun kaasih-Na (Filipi 4,13:2,8; Epesus 10). Urang tiasa masihan diri kalayan sanés pikeun nuturkeun anjeunna, terang yén upami urang gagal, anjeunna bakal ngahampura. Pikirkeun deui! Gusti henteu dewa anu ningali urang jauh di sawarga, tapi Bapa, Putra sareng Roh Suci anu anjeun saha sareng dulur anu sanés, ninun sareng (Kisah 17,28). Anjeunna mikanyaah pisan ka anjeun, henteu paduli saha anjeun atanapi naon anu anjeun lakukeun, yén dina Kristus, Putra Allah, anu sumping kana daging manusa - sareng asup kana daging urang ngalangkungan Roh Suci - pendirian anjeun, kasieun anjeun, Dosa anjeun dicandak sareng anjeun disageurkeun ku rahmat-Na nyimpen. Anjeunna ngaleungitkeun unggal penghalang antara anjeun sareng anjeunna.

Dina Kristus anjeun ngaleungitkeun sagala hal anu kantos nyegah anjeun tina ngalaman kabagjaan sareng katenangan anu asalna tina hirup di persahabatan anu intim, silaturahim sareng sampurna, maha bapa sareng anjeunna. Pesan anu saé anu parantos dipasihkeun ku Gusti pikeun ngabagikeun ka batur!

ku Joseph Tkach


pdfInjil - Déklarasi Allah cinta ka urang