Kristus aya di dieu!

Salah sahiji carita karesep kuring asalna tina panulis Rusia anu kasohor Leo Tolstoy. Anjeunna nyerat perkawis tukang janda anu randa namina Martin anu hiji wengi ngimpi yén Kristus bakal nganjang di bengkelna dinten ayeuna. Martin teras-terasan teras-terasan teras hoyong mastikeun yén anjeunna moal janten sapertos urang Farisi anu gagal nyapa Yesus di panto. Janten anjeunna bangun sateuacan subuh, masak sup, sareng mimiti nonton jalan ati-ati nalika anjeunna ngalakukeun pagawéan na. Anjeunna hoyong siap nalika Yesus sumping.

Teu lila saatos matahari terbit, anjeunna ningali aya prajurit anu pensiunan salju nganggo pésta. Nalika Samaun lami nempatkeun shovel éta kanggo ngaso sareng haneut, Martin parasaan simpati ka anjeunna sareng ngajak anjeunna calik ku oven sareng nginum tèh panas. Martin ngawartosan ka tentara éta ngeunaan impian anjeunna kapayun wengi sareng kumaha anjeunna mendakan kasenangan dina maca Injil saatos pupus putrina. Saatos sababaraha cangkir tina tèh sareng saatos ngupingkeun sababaraha carita ngeunaan kahadean Yesus ka jalma-jalma anu dina titik pangdeukeutna aranjeunna, anjeunna ninggalkeun bengkel sareng hatur nuhun Martin pikeun ngarawat awak sareng jiwana.
Engké isuk-isuk, wanoja anu teu ngagem macét lirén di payuneun bengkel kanggo langkung saé orok nangisna. Martin angkat ka luar sareng ngajak awéwé éta dugi ka anjeunna tiasa ngurus orok caket oven. Nalika anjeunna mendakan yén anjeunna teu ngagaduhan tuangeun, anjeunna masihan sup ka anu anjeunna disiapkeun, sareng jas sareng artos pikeun shawl.

Soreang, tukang bédak lawas lirén kalayan sababaraha sésa-sésa apel dina karinjang anu meuntas jalan. Anjeunna nyandak karung beurat ku cukur kayu dina taktakna. Nalika anjeunna ngaimbangkeun karinjang dina pos pikeun ngagulung karung kana taktak anu sanésna, budak anu nganggo topi anu nyapék nyéép apel sareng cobian kabur. Awéwé dicekel anjeunna, dicoba numbuk anjeunna sareng sered ka pulisi, tapi Martin béak di luar bengkelna sareng naroskeun ngahampura budak éta. Nalika awéwé éta protés, anjeunna ngingetkeun Martin ngeunaan pasemon Yesus ngeunaan hamba anu saha ku tuan pangapunten hutang anu ageung, tapi teras angkat sareng nyekel kriminal nya ku kerah. Anjeunna ngajantenkeun budak éta hapunten. Urang kedah ngampura sadayana, utamina anu teu mikir, saur Martin. Éta tiasa, awéwé téh humandeuar ngeunaan budak ngora ieu anu parantos dijaja. Terpulang deui kanggo urang, anu lami, pikeun ngajar aranjeunna anu langkung saé, jawab Martin. Wanoja éta sapuk sareng ngawitan ngobrol ngeunaan incu na. Teras anjeunna ningal tukang lakukeun sareng saurna: Muga-muga Gusti ngiring ka Anjeunna. Nalika anjeunna ngajemput karung anjeun pikeun mulih, éta budak bergegas sareng teras nyarios, "Henteu, hayu atuh ngalaksanakeun anjeunna." Martin ningali aranjeunna leumpang sapanjang jalan teras balik ka pagawéan. Éta pas janten poék, ku kituna anjeunna cahayu lampu, nempatkeun alat-alatna nyingkahan sareng ngabersihkeun bengkel. Nalika anjeunna calik kanggo maca Perjangjian Anyar, anjeunna ningali tokoh dina poék anu poék sareng hiji sora anu nyarios, "Martin, Martin, henteu anjeun terang kuring?" "Saha anjeun?" Tanya Martin.

Kieu kuring, sora haréwos, lah, éta kuring. Prajurit anu lami muncul tina juru. Anjeunna mésem sareng teras angkat.

Éta kuring, sora éta haréwos deui. Wanoja sareng orokna muncul tina pojok anu sami. Aranjeunna imut sareng ical.

Kieu kuring! Sora éta haréwos deui, sareng awéwé kolot sareng budak anu nyolong apel ngaléngkah kaluar tina juru. Aranjeunna imut sareng ngaleungit sapertos anu sanés.

Martin bungah. Anjeunna calik sareng Perjangjian Anyar na, anu parantos dibuka ku nyalira. Anjeunna maca di luhur halaman:

"Kusabab kuring lapar sareng anjeun masihan tuangeun. Abdi haus sarta anjeun masihan abdi nginum. Abdi mangrupikeun muhrim sareng anjeun damel ka abdi. ")" Naon anu anjeun lakukeun pikeun salah sahiji barayana urang, anjeun damel ka kuring. " (Mateus 25,35:40 sareng).

Leres, naon anu langkung Kristen tibatan nunjukkeun kahadean sareng kahadean pikeun jalma-jalma di saubenging? Sama sakumaha Yesus dipikacinta urang sareng nyerah ka urang, Anjeunna narik kami ngalangkungan Roh Suci kana kabagjaan sareng cinta hirupna ka Rama sareng nguatkeun urang pikeun ngabagi cinta ka batur.

ku Joseph Tkach


pdfKristus aya di dieu!