Kumaha maksadna kanggo diri urang di lebet Kristen?

417 naon hartosna aya dina Kristus Frasa anu urang sadayana kantos nguping sateuacanna. Albert Schweitzer nyebat "aya dina Kristus" misteri utama ajaran rasul Paulus. Sareng Schweitzer kedah terang saurna. Salaku ahli teologi, musisi sareng dokter misionaris anu kawéntar, Alsatian mangrupikeun salah sahiji urang Jerman anu paling unggul dina abad ka-20. Dina 1952 anjeunna dilélér Hadiah Nobel. Dina bukuna The Mysticism of the Paul Paul, diterbitkeun taun 1931, Schweitzer nekenkeun aspék penting yén kahirupan Kristen di Kristus sanés Dewa-mistik tapi, sakumaha anjeunna nyalira nyebatna, Kristus-mistik. Agama-agama sanes, kalebet nabi, peramal atanapi filosof, ningali - naon waé - pikeun "Gusti". Tapi Schweitzer sadar yén pikeun Paulus Kristen, harepan sareng kahirupan sadidinten ngagaduhan arah anu langkung khusus sareng langkung pasti - nyaéta kahirupan anyar anu aya di Kristus.

Dina seratna Paul nganggo ungkapan "dina Kristus" teu kirang ti dua belas kali. Conto anu saé ieu nyaéta petikan anu ngabereskeun dina 2 Korinta 5,17: "Maka, upami batur aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun mahluk anyar; anu lami parantos kalangkung, tingali, anu anyar parantos sumping. " Albert Schweitzer pamustunganana sanés urang Kristen Orthodok, tapi sababaraha jalma ngajelaskeun sumanget Kristen langkung berkesan tibatan anjeunna. Anjeunna nyimpulkeun pamikiran rasul Paulus ngeunaan hal ieu dina kecap-kecap ieu: «Kanggo anjeunna [Paul] anu percaya ditebus ku kanyataan yén aranjeunna lebet kana kaayaan gaib dina persekutuan sareng Al Masih ngalangkungan maotna anu misterius sareng dihirupkeun deui sareng anjeunna dina waktos alam dunya. dimana aranjeunna bakal aya di karajaan Allah. Ngalangkungan Kristus urang dileungitkeun tina dunya ieu sareng dilebet kana modeu janten karajaan Allah, sanaos ieu teu acan muncul ... » (Mysticism of the Paul Paul, kc. 369).

Catet kumaha Schweitzer nunjukkeun yén Paul ningali dua aspék datangna Kristus disambungkeun dina lengkungan tegangan akhir-waktos - karajaan Gusti dina kahirupan ayeuna sareng kasampurnaanna dina kahirupan anu bakal datang. Sababaraha panginten henteu resepeun nalika urang Kristen ngacapruk sareng ungkapan sapertos "mistisisme" sareng "mistik Kristus" sareng ngurus Albert Schweitzer dina cara amatir; teu dibantah, kumaha ogé, yén Paul tangtosna boh anu visioner sareng mistik. Anjeunna ngagaduhan langkung seueur visi sareng wahyu tibatan anggota garéja na (2 Korinta 12,1: 7). Kumaha sadayana ieu nyambung sacara konkrit sareng kumaha éta tiasa disaluyukeun sareng kajadian anu paling penting dina sajarah manusa - kabangkitan Yesus Kristus?

Surga parantos ayeuna?

Sebutkeun éta ti mimiti, masalah mistik penting pisan pikeun pamahaman petikan sakumaha fasih saperti Roma 6,3: 8: "Atanapi anjeun henteu terang yén urang sadayana anu dibaptis kana Kristus Yesus aya dina pupusna dibaptis? Janten urang dikubur sareng anjeunna ngalangkungan baptisan kana maot sahingga, sapertos Kristus dibangkitkeun tina maot ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa hirup dina kahirupan anyar. Kusabab upami urang ngahiji sareng anjeunna sareng janten sapertos anjeunna dina pupusna, maka kami ogé bakal janten siga anjeunna di kiamat ... Tapi upami urang maot sareng Al Masih, urang yakin yén urang ogé bakal hirup sareng anjeunna ... »

Ieu Paul sakumaha urang kenal anjeunna. Anjeunna ningali kabangkitan salaku garis ajaran Kristen. Umat ​​Kristen henteu ngan ukur dimakamkeun sacara simbolis sareng Kristus ngalangkungan baptisan, aranjeunna ogé sacara simbolis ngabagi kiamat sareng anjeunna. Tapi di dieu lumayan jauh ngalangkungan kontén simbolis murni. Teologis anu misah ieu pakait sareng dosis séhat pikeun kanyataan anu tangguh. Tingali kumaha Paul ngajelaskeun hal ieu dina seratna ka Epesus dina bab 2, ayat 4-6: «Tapi Gusti, anu beunghar ku rahmat, ku cinta-Na anu hébat ... ogé urang anu parantos maot dina dosa, hirup deui sareng Kristus - anjeun disimpen ku rahmat - sareng anjeunna ngangkat kami sareng kami sareng netepkeun urang di sawarga di Kristus Yesus. " Kumaha éta? Baca deui: Naha urang ditetepkeun di surga di Kristus?

Kumaha carana tiasa janten? Nya, sakali deui, kecap Rosul Paul henteu hartosna didieu sacara harfiah sareng konkrit, tapi ngagaduhan métaforis, bahkan hartosna mistis. Anjeunna ngajelaskeun yén berkat kakuatan Gusti pikeun masihan kasalametan anu dibuktikeun dina kebangkitan Kristus, urang parantos tiasa ngiringan ngiringan karajaan sawarga, tempat cicing Gusti sareng Kristus, ngalangkungan Roh Suci. Ieu jangji ka urang ngalangkungan kahirupan "dina Kristus", kabangkitan sareng naékna. Janten "dina Kristus" ngajadikeun sadayana ieu tiasa dimungkinkeun. Urang tiasa nyebatkeun wawasan ieu salaku Prinsip Kabangkitan atanapi Faktor Kabangkitan.

Faktor kabangkitan

Sakali deui urang ngan ukur tiasa ningali kasieun kana kakuatan panggerak anu luar biasa tina kabangkitan Gusti sareng Jurusalamet urang, terang pisan yén éta henteu ngan ukur ngagambarkeun kajadian sajarah anu paling penting, tapi ogé nangtung salaku leitmotif pikeun sadayana anu percaya di dunya ieu. miharep sareng ngarepkeun. "In Christ" mangrupikeun ungkapan mistis, anu, kumaha ogé, kalayan hartos anu jauh langkung jero ngalangkungan karakter murni, rada komparatif. Éta raket patalina sareng frasa mistis anu sanés "diadegkeun di sawarga".

Pertimbangkeun koméntar penting anu dilakukeun dina Éfesus 2,6: 21 ku sababaraha panulis Alkitab anu pinunjul. Ieu Max Turner dina The New Bible Commentary,st Abad: "Ngomong urang dihirupkeun sareng Kristus sigana mangrupikeun pérsi pondok tina pernyataan yén urang bakal dihirupkeun deui kana kahirupan anyar sareng Kristus," sareng urang tiasa nyarioskeun saolah-olah éta parantos kajantenan sabab, anu mimiti, kajadian anu pasti tina kabangkitan [Kristus] perenahna di jaman baheula sareng, anu kadua, urang parantos mimiti ngiringan kahirupan anu nembé didamel ku pergaulan urang ayeuna sareng anjeunna » (P. 1229).

Kami ngahiji sareng Kristus, tangtosna, ku Roh Suci. Éta sababna dunya pamikiran anu aya di luhur ideu luhur ieu ngan ukur tiasa diaksés ku anu iman ngalangkungan Roh Suci nyalira. Ayeuna tingali koméntar Francis Foulkes ngeunaan Epesus 2,6: 1,3 dina The Tyndale New Testament: "Dina Epesus rasul dipimpin ti éta Allah anu aya di Al Masih parantos maparin berkah pikeun urang sadaya berkah rohani di sawarga. Ayeuna anjeunna netepkeun yén kahirupan urang ayeuna aya, didirikeun kana kakuasaan sawarga sareng Kristus ... berkat kameunangan Al Masih atas dosa sareng maot ogé ngalangkungan kaluhuranana, umat manusa parantos diangkat ti naraka anu paling jero ka sorga sorangan ' (Calvin). Urang ayeuna ngagaduhan hak-hak sipil di surga (Pilipi 3,20); sareng di dinya, dibébaskeun tina larangan sareng wates anu ditumpukeun ku dunya ... kahirupan nyata anu tiasa dipendakan » (P. 82).

Dina bukuna The Message of Efesus (Amanat Epesus) John Stott nyarioskeun ngeunaan Epesus 2,6: "Nanging anu matak héran urang, nyaéta kanyataan yén Paulus sanés nyerat ngeunaan Kristus, tapi ngeunaan urang. Éta henteu mastikeun, salaku conto, yén Allah ngangkat Kristus, ngaluhuran sareng ngalaksanakeun anjeunna janten pamaréntahan sorga, tapi yén anjeunna ngangkat kami sareng Kristus, ngaluhuran kami sareng ngadegkeun kami kana kakuasaan sawarga ... Gagasan ieu ngeunaan ukhuwah umat Allah sareng Kristus mangrupikeun dasar Kristen Perjanjian Anyar . Salaku jalma anu 'aya dina Kristus' aranjeunna gaduh solidaritas anyar. Demi pergaulanana sareng Kristus éta saéstuna ngiringan kabangkitan, naékna sareng lembaga. "

Kalayan "lembaga", Stott nunjukkeun dina hartos teologis kana aturan Kristus ayeuna dina sadaya ciptaan. Dina pandangan Stott, sadaya omongan ieu ngeunaan kakawasaan umum urang sareng Kristus ogé sanés "mistik Kristen anu henteu aya artina". Sabalikna, éta mangrupikeun bagian anu penting tina mistik Kristen bahkan ngalangkungan éta. Stott nambihan: "'Di sorga', dunya kanyataanana spiritual kanyataanana, dimana kakuatan sareng kakuatan ngawasa (3,10:6,12;) sareng dimana Kristus ngatur sagala rupa (1,20), Gusti parantos ngaberkahan umat-Na dina Kristus (1,3) sareng didamelna sareng Kristus kana kakuasaan langit ... Éta kasaksian sacara pribadi yén Kristus masihan urang kahirupan anyar dina hiji sisi sareng kameunangan anu anyar dina anu sanés. Kami maot tapi dijantenkeun hirup sacara rohani sareng waspada. Kami ditahan, tapi kami dikawasa ku sorga. "

Max Turner leres. Aya langkung seueur kecap ieu tibatan simbolisme murni - sakumaha mistik sakumaha ajaran ieu muncul. Naon anu dijelaskeun ku Paul di dieu mangrupikeun hartos anu nyata, hartos anu langkung jero tina kahirupan anyar urang dina Kristus. Dina kontéks ieu, sahenteuna tilu aspek kedah disorot.

Implikasi praktisna

Mimiti, urang Kristen "saé tujuanana" pikeun kasalametan aranjeunna. Sing saha jalma anu "aya ka Kristus" dihampura dosa-dosana ku Al Masih nyalira. Anjeun ngabagi maot, ngubur, dihirupkeun sareng angkat sareng anjeunna sareng, dugi ka batas anu parantos, parantos hirup sareng anjeunna di Karajaan Sawarga. Pangajaran ieu henteu kedah dianggo salaku pikat idéal. Asalna ditujukeun ka urang Kristen anu cicing dina kaayaan anu paling pikasieuneun di kota-kota anu korupsi tanpa hak-hak sipil sareng politik anu sering urang anggap enteng. Pupusna ku pedang Romawi tiasa dimungkinkeun pikeun pamiarsa rasul Paulus, sanaos teu kedah diémutan yén kaseueuran jalma jaman harita umurna ngan ukur 40 atanapi 45 taun.

Maka Paul ngadorong pamiarsa na ku pamikiran anu sanés diinjeum tina doktrin inti sareng karakteristik iman anyar - kabangkitan Kristus. Janten "aya dina Kristus" hartosna yén nalika Gusti ningali ka urang, anjeunna henteu ningali dosa-dosa urang. Anjeunna ningali Kristus. Teu aya pelajaran anu tiasa masihan urang langkung ngarep-ngarep! Dina Kolosa 3,3 ieu ditekenkeun deui: "Kanggo anjeun maot sareng kahirupan anjeun disumputkeun sareng Kristus di Gusti" (Injil Zurich).

Kadua, janten "dina Kristus" hartosna hirup salaku urang Kristen dina dua dunya anu béda - dina sisi kanyataan sadidinten sareng dina "dunya halimunan" kanyataan spiritual, sakumaha anu disebat Stott. Ieu ngagaduhan pangaruh kana cara urang ningali dunya ieu. Janten urang kedah hirup anu adil ka dua dunya ieu, dimana tugas kasatiaan urang anu munggaran nyaéta pikeun karajaan Allah sareng nilaina, tapi di sisi anu sanésna urang henteu kedah diarahkeun ngalangkungan sisi sanés anu urang henteu ngalayanan kahadéan di bumi. Mangrupikeun jalan ketat sareng unggal urang Kristen peryogi bantosan Gusti pikeun milampahana kalayan aman.

Katilu, janten "aya dina Kristus" hartosna yén urang mangrupikeun tanda kemenangan kurnia Gusti. Upami Rama Surgawi parantos ngalaksanakeun sadaya ieu pikeun urang, dina hartos parantos masihan tempat pikeun urang di karajaan langit, éta hartosna urang kedah hirup salaku duta besar Kristus.

Francis Foulkes nempatkeunana kieu: "Anu ku Gusti, numutkeun pamahaman rasul Paulus, badé dilakukeun sareng komunitasna ngalegaan nyalira nyalira, panebusan, pencerahan sareng panyiptan anyar pikeun jalma, ngalangkungan persatuan sareng muridna, bahkan ku saksi aranjeunna. nuju dunya ieu. Sabalikna, masarakat kedah nyakseni kana sakumna ciptaan hikmah, cinta sareng kurnia Gusti di Al Masih » (P. 82).

Kumaha leres. Janten "di Al Masih", nampi kurnia kahirupan anyar di Al Masih, terang ngalangkungan anjeunna terang dosa-dosa urang disumputkeun ti Gusti - sadayana ieu ngandung harti yén urang kedah kalakuanana numutkeun ka Kristus ka jalma-jalma anu urang berinteraksi. Kami urang Kristen tiasa jalan anu béda, tapi ka jalma anu urang hirup di bumi, urang tepang dina sumanget Kristus. Kalayan kebangkitan Jurusalamet, Gusti henteu netepkeun kami tanda tina maha kawasa sahingga urang tiasa jalan sia ku sirah urang dijunjung luhur, tapi malahan nyaksian unggal dinten deui ngeunaan kahadéanna sareng ngalangkungan amal kahadéan urang tanda ayana sareng perawatan anu teu aya watesna na pikeun unggal jalma. nempatkeun dunya ieu. Kebangkitan sareng angkatna Kristus sacara signifikan mangaruhan sikap urang ka dunya. Tangtangan anu kedah urang nyanghareupan nyaéta hirup nepi ka reputasi ieu 24 jam sapoé.

ku Neil Earle


pdfKumaha maksadna kanggo diri urang di lebet Kristen?