Naha Allah nyingkah nalangsara Kristen?

271 naha ngantep urang Kristen sangsara Salaku hamba Yesus Kristus, urang sering dipenta pikeun masihan kanyamanan ka jalma nalika ngalangkungan sagala rupa panyakit. Dina waktos sangsara kami dipenta pikeun nyumbang dahareun, panyumputan atanapi papakéan. Tapi dina waktos sangsara, salian ti nyuhungkeun ubar kasusah fisik, urang kadang dipenta pikeun ngajelaskeun naha Gusti ngantep urang Kristen sangsara. Ieu patarosan anu sesah kanggo dijawab, utamina nalika ditaros dina waktos kasusah fisik, émosional, atanapi kauangan. Sakapeung patarosan ditaroskeun sapertos karakter Allah anu ditaroskeun.

Gagasan jalma sangsara urang Kristen dina budaya industri, barat sering pisan bénten sareng urang Kristen anu sangsara di daérah anu paling miskin di dunya. Salaku urang Kristen, naon anu kedah diarepkeun urang pikeun sangsara? Sababaraha urang Kristen diajarkeun yén nalika aranjeunna janten Kristen, teu kedah aya deui sangsara dina kahirupan aranjeunna. Aranjeunna diajarkeun yén kasangsaraan urang Kristen disababkeun ku kurangna iman.

Ibrani 11 sering disebut bab iman. Di jerona, jalma-jalma tangtu dipuji kusabab kapercayaan anu dipercaya. Diantara jalma-jalma anu didaptarkeun dina Ibrani 11 nyaéta jalma-jalma anu butuh, anu dianiaya, dirawat, disiksa, dipukul, sareng dibunuh (Ibrani 11, 35-38). Jelas yén kasiksa aranjeunna henteu disababkeun ku kurangna kapercayaan, sabab aranjeunna didaptarkeun dina bab "Iman".

Sangsara mangrupikeun akibat tina dosa. Tapi henteu sadayana sangsara mangrupikeun akibat langsung tina dosa dina kahirupan Kristen. Salila mentri di bumi, Yesus mendakan lalaki anu lahir buta. Murid-murid naros ka Yesus pikeun ngaidentipikasi sumber dosa anu nyababkeun éta lalaki lahir buta. Murid-murid nganggap yén saprak éta lalaki lahir buta, sangsara disababkeun ku dosa lalaki éta, atanapi meureun dosa kolotna. Nalika dipenta pikeun ngaidentipikasi dosa anu nyababkeun lolong, Yesus ngawaler: Boh ieu ogé dosa ogé kolotna; tapi di anjeunna padamelan Gusti kedah diturunkeun " (Yohanes 9,1: 4). Kadang-kadang Gusti ngamungkinkeun sangsara dina kahirupan urang Kristen salaku kasempetan pikeun nampilkeun Injil Yesus Kristus.

Urang Kristen anu hirup di abad kahiji pasti henteu ngarepkeun kahirupan Kristen tanpa kasangsaraan. Rosul Pétrus nyerat hal ieu ka dulur-dulur na di Al Masih (1.Pet. 4,12-16): Anu dipikacinta, entong kapencil ku cobaan anu parantos timbul diantara anjeun siga anu aya kajadian anu anéh dina anjeun; tapi dugi ka anjeun ngiringan kasangsaraan Kristus, bungahna, sahingga anjeun ogé tiasa gumbira dina wangsit kamulyaan-Na. Bagja anjeun nalika difitnah pikeun nami Kristus! Pikeun Roh kamulyaan [Ruh] Allah napel dina anjeun; sareng aranjeunna éta dihina, tapi ku anjeun dimulyakeun. Ku sabab kitu teu aya diantara anjeun anu kedah sangsara salaku rajapati atanapi maling atanapi penjahat, atanapi kusabab anjeun nyampur diri kana hal-hal aneh; Tapi upami anjeunna sangsara salaku urang Kristen, anjeunna henteu kedah isin, tapi kedah ngagungkeun Gusti dina masalah ieu!

Sangsara kedah sanés hal anu teu disangka-sangka dina kahirupan urang Kristen

Gusti henteu salawasna ngaleungitkeun sangsara tina kahirupan urang. Rosul Paulus ngaraos nyeri. Anjeunna naros ka Gusti tilu kali pikeun nyingkahan kasangsaraan ieu ti anjeunna. Tapi Gusti henteu ngaleungitkeun kasangsaraan kusabab kasangsaraan mangrupikeun pakakas anu digunakeun ku Gusti pikeun nyiapkeun rasul Paulus pikeun pelayananna (2 Kor. 12,7: 10). Gusti henteu salawasna ngaleungitkeun kasangsaraan urang, tapi urang terang yén Gusti ngahémat sareng nguatkeun urang ngalangkungan kasangsaraan urang (Filipi 4:13).

Kadang-kadang ngan ukur Gusti anu terang alesan urang sangsara. Gusti ngagaduhan tujuan pikeun sangsara urang naha anjeunna ngungkabkeun tujuanana ka urang. Urang terang yén Gusti ngagunakeun kasangsaraan urang pikeun kasaéan sareng kamuliaan urang (Rom. 8,28). Salaku hamba Allah, urang moal tiasa ngajawab patarosan naha Gusti ngantep sangsara dina unggal kaayaan anu khusus, tapi urang terang yén Gusti Maha Suci sareng anu ngontrol sadaya situasi. (Dan. 4,25). Sareng yén Gusti dimotivasi ku cinta sabab Gusti cinta (1 Yohanes 4,16).

Urang terang yén Gusti mikanyaah ka urang ku cinta anu teu aya saratna (1. Yah. 4,19) sareng yén Gusti henteu pernah nyerah atanapi ngantunkeun urang (Heb. 13,5b). Nalika urang ngalayanan dulur-dulur urang anu sangsara, urang tiasa nunjukkeun ka aranjeunna welas asih sareng pangrojong ku ngajaga aranjeunna dina cobaan. Rosul Paulus ngingetkeun Garéja Korinta pikeun silih asah silih pasihkeun nalika sangsara.

Anjeunna nyerat (2. Kor. 1,3-7): Rahayu Gusti sareng Bapana Gusti urang Yesus Kristus, Bapana rahmat sareng Gusti sadaya panglipur, anu ngahibur urang dina sagala kasusah, sahingga urang tiasa ngahibur jalma-jalma dina sagala rupa kasusah anu ngalangkungan panglipur anu ku urang urang sorangan dijaga ku Gusti. Kusabab sapertos kasangsaraan Kristus tuang seueur pisan ka kami, maka ogé konsolasi kami ngalir ngalangkungan Kristus.
 
Upami urang ngagaduhan kasusah, éta pikeun konsolasi anjeun sareng kasalametan anjeun, anu kabukti épéktip dina tabah nahan kasangsaraan anu sami anu urang ogé sangsara; upami kami dihibur, éta pikeun kanyamanan sareng kasalametan anjeun; sareng harepan kami pikeun anjeun pasti, sabab kami terang yén sami-sami anjeun bagikeun kasangsaraan, ogé ogé dina ngahibur.

Mazmur mangrupikeun sumber anu saé pikeun saha waé anu sangsara; sabab éta nyatakeun kasedihan, hanjelu sareng patarosan ngeunaan cobaan urang. Sakumaha acara Jabur, urang moal tiasa ningali sabab sangsara, tapi urang terang sumber kanyamanan. Sumber panglipur pikeun sagala kasangsaraan nyaéta Yesus Kristus Gusti urang. Mugia Gusti urang nguatkeun urang nalika urang ngalayanan jalma-jalma sangsara. Hayu urang sadayana milari kanyamanan di Gusti urang, Yesus Kristus, salami masa sangsara sareng tetep di Anjeunna dugi ka dinten anjeunna permanén ngaleungitkeun sagala kasangsaraan ti jagad raya (Pdt 21,4).

ku David Larry


pdfNaha Gusti ngantep urang Kristen sangsara?